Ludovic Orban, despre creșe sau grădinițe: Trebuie găsită o modalitate de a organiza un sistem care să aibă grijă de copii

4.263 de vizualizări
Premierul Ludovic Orban a declarat în această dimineață că “trebuie găsită o modalitate de a putea organiza un sistem care să aibă grijă de copii, suplimentar față de” indemnizația de 75% din salariu pentru părintele care stă acasă. Întrebat dacă are în vedere deschiderea unor creșe sau grădinițe, Orban a răspuns: “știu că este o problemă legată de copii, de exemplu în familiile monoparentale”.

Întrebat în repetate rânduri dacă nu are în vedere deschiderea unor creșe sau grădinițe, după ridicarea stării de urgență, Orban le-a declarat jurnaliștilor, la Iași:

  • Știu că este o problemă legată de copii. De exemplu, în familiile monoparentale, chiar dacă beneficiază de legea 19 – plata unei indemnizații de 75% – sunt foarte multe mame și tați care pot să riște să-și piardă locul de muncă pentru că stau acasă și angajatorul le cere să revină la servicii.
  • Și atunci trebuie găsită o modalitate de a putea organiza un sistem care să aibă grijă de copii, suplimentar față de alocarea pe care am stabilit-o prin legea 19 completată de ordonanța noastră“.

Întrebat când ar putea redeschide aceste creșe, premierul a răspuns: “nu vă putem da încă aceste răspunsuri. În prima fază, vom ridica acele restricții pentru care există cel mai mic risc epidemiologic. Vom aștepta cât e perioada, de 14-15 zile, pentru a vedea dacă sunt efecte privitoare la răspândirea virusului, după care vom trece la următoarele măsuri. Trebuie pregătite și măsuri de protejare. Dacă dăm drumul la restaurante, trebuie să stabilim niște reguli și la fel și în cazul unor posibile creșe, grădinițe. Să știți că sunt foarte deschis, comunic deschis cu foarte mulți cetățeni și foarte mulți mă abordează direct”.

Declarațiile premierului Ludovic Orban, la Iași:
Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Testarea unui elev în caz de suspiciune de consum de droguri, analize periodice decontate de stat și ore antidrog în școli – propunerile dintr-un chestionar al Prefecturii Capitalei ce va fi validat cu Inspectoratul școlar marți și pe care-l vor primi părinții elevilor din București / Vizați ar fi cei din clasele VII-XII, propune prefectul

Părinții elevilor din București vor primi în curând un chestionar de la școli, realizat împreună cu sociologi și psihologi voluntari, prin care vor răspunde la 3 întrebări legate de prevenția…
Vezi articolul

UPDATE Simulare BAC 2024. S-a încheiat proba de Limba română. Candidații au putut ieși din săli cel mai devreme la ora 10:30, fără subiecte. Lucrările sunt scanate de profesorii asistenți de față cu elevii și urcate în platforma de corectare

Proba de Limba și literatura română pentru toți elevii de clasa a XII-a, candidați la simularea de Bacalaureat 2024, a început luni, 4 martie, de la ora 09:00, timp de…
Vezi articolul

Foștii șefi ai Academiei de Poliție nu mai pot fi polițiști sau cadre didactice, pe lângă condamnarea la câte 3 ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității în dosarul șantajării ziaristei Emilia Șercan/ Decizia nu este definitivă

Adrian Iacob și Mihail Marcoci, fostul rector și fostul prorector la Academia de Poliție, condamnați luni de Curtea de Apel București la câte 3 ani de închisoare cu suspendare și…
Vezi articolul