Ludovic Orban, bâlbâieli cu privire la noul ministru propus al Educației: Domnul Cîmpeanu este rectorul Universității de… Facultății veterinare, este președintele asociației rectorilor, noi îi spunem rectorul rectorilor / E garanția implementării ‘România educată’

2.035 de vizualizări
Ludovic Orban / Foto: Captura Facebook.com
Președintele PNL, fostul premier Ludovic Orban nu a știut numele universității pe care o conduce noul ministru propus de partidul său și susținut puternic chiar de el în poziția de ministru al Educației. “Domnul Cîmpeanu este rectorul Universității de… Facultății veterinare, este președintele asociației rectorilor, noi îi spunem rectorul rectorilor”, a răspuns Orban, atunci când a fost întrebat de presă ce părere are cu privire la reputația lui Sorin Cîmpeanu, care a schimbat până acum 3 partide politice.

“Domnul Cîmpeanu este rectorul Universității de… Facultății veterinare, este președintele asociației rectorilor, noi îi spunem rectorul rectorilor. Este, de asemenea, președinte pe zona de francofonie, e o un om cu o reputație nu numai internă, ci și internațională foarte bună”, a declarat Ludovic Orban.

“Eu cred că trebuie analizată cariera dlui Cîmpeanu în integralitatea sa, iar cariera universitară este o carieră universitară care îl recomandă. Practic, Sorin Cîmpeanu e garanția implementării programului România educată care își găsește exprimarea foarte serioasă în programul de guvernare și noi avem încredere că are capacitatea să pună în aplicare acest program”, a continuat Ludovic Orban.

Amintim că Sorin Cîmpeanu este rectorul Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV), aflat la al treilea mandat de rector printr-o portiță introdusă în lege în 2014, este și președintele Consiliului Național al Rectorilor (CNR) și va ocupa pentru a doua oară portofoliul de ministru al Educației, dacă guvernul Cîțu va fi învestit, dar pentru prima dată ca membru al PNL.

Primul său mandat de ministru al Educației a fost în Guvernul PSD condus de Victor Ponta în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015, iar până în prezent Sorin Cîmpeanu a schimbat 3 partide: a fost membru ALDE, apoi PRO România, pentru ca din ianuarie 2020 să fie membru PNL. A fost premier interimar în noiembrie 2015, după ce Victor Ponta a demisionat în contextul tragediei de la Colectiv.

Citește și:
OFICIAL Sorin Cîmpeanu este propunerea finală a PNL pentru funcția de ministru al Educației: inițiatorul ordonanței pentru amnistierea plagiatorilor și rectorul universității la care Baranga a devenit coordonator de doctorate fără diplomă de BAC


25 comments
  1. @B(ou) ! Insiști ca B(oul) !

    A CITA nu e identic cu A PARAFRAZA, cum ai presupus aiurea și ai sărit să muști plin de încântare B(ovină).
    Fii atent, B(ou):
    1) Exemplu de citat (Wikipedia, link, dată…):
    Prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul.
    2) Exemplu de citat din memorie (Wiki ? Cartea de proverbe a lui X ?):
    Prostul dacă nu-i fudul cică nu e prost destul.
    3) Exemplu de parafrazare:
    B(OUL) dacă nu-i fudul SIGUR nu e B(OU) destul. E LINGVIST de mare clasă, la rulat coca pe masă !

    Vai de capul tău, nu știi nici carte și mai și perseverezi in prostie. Pleacă de la catedră dacă te-ai rătăcit pe-acolo, nenorocești copiii.

    1. @morț
      Uite, bai morț, o sa fiu elegant, desi cu păcălici ca tine e greu s-o faci. Du-te, te rog, la comentariul ala cu doua linkuri, citeste-l cu atentie o data, de doua ori, de cate ori vrei până il intelegi, apoi reciteste-ti ultimul comentariu o data, de doua ori, de cate ori vrei pana, poate, il intelegi si apoi, daca te duce bibilica aia de-i zici cap, da-ti seama ca tocmai mi-ai dat dreptate. Asta iti spuneam si eu. Nu poti sa parafrazezi o poezie, poti sa citezi din ea.
      Vezi tu, morț, nu esti nici primul, nici ultimul înfoiat mental care-mi iese in cale, dar cu siguranta esti cel mai incapatanat. Din pacate nici macar nu esti un incapatanat inteligent. Si, adult fiind, desi nu pari, esti nemodelabil in ignoranta ta. Vei trai toata viata cu idei fixe cu care vei fi de acord.
      Acestea fiind zise, morț, reiterez o urare stramoseasca pe care iti sugerez s-o traduci cu REVERSO: Va t’en!

  2. Nu știi să citești ? Trimiți la link-uri pe care nu le ințelegi ?
    Sau speri că sunt și alți B(oi) pe aici care nu cunosc diferența dintre :
    <>
    și
    <> ????!!!!

    Omule, te-ai rătăcit pe un site de Educație, mergi pe unul de cocalari !

    Hai că m-ai plictisit :
    Àdio, bă ! ( Ilarion Ciobanu ?) 😂

    1. @morț
      Nu stiu sa citesc. “Decat” sa scriu.Vezi ca-ti da cu virgula si ai inceput sa te balbai. Merg si pe site-ul vostru de cocalari, sigur, asta e nu? Cred ca n-am gresit, ca “decât” unul e:
      https://www.partidulaur.ro
      PS. Ghilimelele “care” le-am pus “este” “deoaresice” vreau sa-l “parafrazez” pe Dingo, Ringo, Bingo…nu mai stiu, beatles-ul ala de la voi…Ala cu “Apocalypse now”.

  3. Daca reușești să înțelegi diferența dintre “a cita” si “a parafraza”, mai citește-l odată pe Pribeagu.
    Dacă nu reușești, întreabă-l pe Sorinel sau pe “prietenul lui drag”, PROFESORUL Alexandru Cumpănașu. Are studii, te lămurește precis.
    Oricum, fasolea o poți arunca deja…

  4. B(ou) ! Fără dubii !
    Nu știe diferența dintre a cita și a parafraza, dar dă lecții și-i atacă pe Eliade și Cioran.
    Sper ca ai ajuns pe site-ul de Educație trimis de Sorinel, alt intelectual de marcă, Ministru, cu decorații. Poate-ți dă și un FIR de IARBĂ de la Ferma Băneasa, fosta moșie a Prințesei Bibescu…
    Altfel, vai de copiii care ar trebui să invețe ceva de la tine…
    Hai pa, rumegă in liniștea tov. Ilicescu, comunist și el, ateu, globalist…

  5. Ion Pribeagu, parafrazat din memorie:

    Cu B(oul) care n-a citit,
    Te lupți un pic și-ai reușit.
    Dar lupta este colosală
    Cand B(oul) are-un pic de școală !

    Evident, nu e vorba de animalul blând și util ci de postacul neo-marxist, ateu și fudul, care insultă gânditori ca Eliade, Cioran sau Țuțea.

  6. @B(ou ?) B(olând ?) B(ădăran !)
    Nu ai avut ce face de Crăciun ?
    Sigur, voi nu votați cu mâna pe Biblie, sunteți atei.
    De dormit in Parlament se tot doarme de 31 de ani, de pe vremea CPUN. Normal, cand unii debitează prostii de la tribună, te protejezi.
    Dar mai bine sa dormi în Parlament decât să bei alcool, sa fumezi trabuce și să cânți la mandolină în Guvern…
    Și, mai ales, să fiți și atât de idioți încât să vă lăsați filmați…

  7. @b
    Sigur. Neo-comunistii le stiu pe toate, chiar foarte bine. Ei au doar certitudini, îndoieli nu, sunt “pe linie”.
    Hai, mai cauta si strada Emil Cioran.

  8. Ce atata jale, neo-marxistilor, tot nu ati scapat de obsesia umanității ?Deocamdată (si sper ca nu pentru mult timp) legile le fac tot cei care le-au facut in ultimii 31 ani, sau cei pe care i-au lasat ei “la comandă”.
    Exact cum fostul rector Câmpeanu senior si-a lasat feuda mostenire lui Sorinel.
    Dar sper ca parlamentarii AUR, cu nimic mai rai sau mai proști decat ceilalți (poate chiar dimpotrivă) au sa va puna in față oglinda in care sa vedeți ce ați facut cu Romania. Si au si voce puternică !
    Hai sa mai auzim si altă muzică, nu e așa in Democrație?
    Acum, la plimbare pe Bulevardul Eliade, poate gasiti si străzile Noica, Nae Ionescu samd.

    1. @moț
      Te dai lebădă si o faci pe inteligentul. Degeaba. Nu esti nici una nici alta. Sunteti o adunatura de nevertebrate. Cum ati aparut, asa o sa dispareti.

  9. Neo-marxistii sunt tot comunisti, doar ei au dreptul la gandire, ce sa faci ? Si dupa o meditație profundă, cerebralii de la pnl=psd=usr(+/-) scot pe Câmpeanu sau Androneasca, pe Teleman sau Valeca…
    Cu bau-baul “cămeșii”, pune mana pe o carte de Istorie adevărată, vezi cum a fost cu Mircea Eliade in epocă. Doar un exemplu, poate ai auzit de el. A fost tot un negânditor, desigur.

  10. Fii explicit referitor la interlopi ! Exemple concrete !
    Altfel…
    Între Florin Colceag și Câmpeanu, primul măcar are avantajul ca nu a fost Ministru și nu a arătat ce (nu) poate.

  11. Ai votat cu…nu cu capul…Tu ai vazut pe cine ai votat? Daca nu eram in Nato si UE in doi ani de AUR ne-ar fi incalecat rusii. Votati, mah, cu responsabilitate! Cititi platformele program, informati-va asupra oamenilor, cu ce se ocupa, ce pareri au, ce familie, ce convingeri. Un partid nu e doar o spoiala politica, e suma unor convingeri fie ele si personale. Nu un joc de retea de socializare, nu o facatura.

  12. Am votat AUR de silă față de restul clasei politice si apoi m-am gandit ca poate am greșit.
    Dar acum nu mai am regrete !

    1. Ai votat ca să înceapă șefii de clanuri interlope să prea puterea? Pe ei îi vrei? Mai ia la analizat odată lista de persoane implicate în AUR.

    2. Bai Moț, nu-i bai. E bine ca tu crezi ca ai gandit. Inseamna ca functioneaza autosugestia. Asa ca ramai la parerea pe care o ai si fii de acord cu ea. Sper ca erai imbracat regulamentar cand ai scris cugetarile de mai sus. Adica aveai “cămeșă”. Asta vă e uniforma, nu?

    3. Adică o priviți pe doamna Șoșoacă senator și nu aveți regrete? Îl ascultați pe domnul senator George Simion îndemnându-ne să nu mai plătim taxe și nu vă apucă plânsul?
      E jale, dumnule Motz, e jale mare… Cei doi ar fi tolerabili dacă nu ar fi cei care fac legi pentru România. Așa însă, ne așteaptă vremuri și mai grele ca până acum, când îi aveam doar pe politicienii de care vă este silă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Pregătirile Guvernului pentru deschiderea școlii: analize de risc în derulare în fiecare unitate, 72,5% dintre școlile cu laboratoare au conexiune la internet, iar Ministerul Sănătății nu a finalizat Ghidul cu reguli sanitare / Plus: Ministerul va încheia protocol cu Google România și Microsoft România pentru softuri educaționale gratuite în școli

Ministerul Sănătății nu a finalizat nici până în acest moment Ghidul cu reguli sanitare în funcție de care primarii și directorii de școli trebuie să deschidă instituțiile de învățământ peste…
Vezi articolul

Bogdan Cristescu, Ministerul Educației: Cum va învăța copilul meu cu plăcere, dacă eu îi spun „te trimit undeva unde totul este prost și profesorul nu știe nimic”? Este important contextul de învățare creat de profesori, de părinți

Contextul de învățare este important și schimbarea se poate face „prin formarea profesorului, prin acordarea încrederii profesorilor. Cum va învăța copilul meu cu plăcere, dacă eu îi spun te trimit…
Vezi articolul

Ploaie de promisiuni pentru profesori. Anton Hadăr, liderul federației sindicale „Alma Mater”, despre salariile de la 1 ianuarie 2024: Promisiunile prim-ministrului au fost că vom fi foarte aproape de ceea ce ar trebui să fie, pentru că ceea ce ar trebui să fie nu știm. Aici e problema

Anton Hadăr, președintele Federației Naționale Sindicale (FNS) „Alma Mater”, a declarat, într-o intervenție la Euronews România, despre salariile profesorilor de la 1 ianuarie 2024, că „promisiunile prim-ministrului au fost că…
Vezi articolul

Cardurile de primă didactică și „respectul” față de profesori. Pe lista actualizată a magazinelor apar, printre altele, farmacii, hoteluri și agenții de turism

Ieri, Ministerul Educației a anunțat că lista magazinelor pentru prima didactică, pe fiecare județ, a fost actualizată. De menționat că lista cuprinde și farmacii, hoteluri, pensiuni, magazine de bijuterii, supermarketuri,…
Vezi articolul

Crearea urgentă a noilor programe și planuri-cadru pentru liceu, solicitată de Consiliul Național al Elevilor, în contextul în care proiectul Legii învățământului preuniversitar prevede o nouă structură a examenului de Bacalaureat

„Consiliul Național al Elevilor solicită urgentarea elaborării noilor programe și planuri-cadru pentru liceu, astfel încât, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a educației, acestea să fie axate pe…
Vezi articolul