Lucrările elevilor la Evaluarea Națională 2024 vor fi scanate ca o carte sau broșură – Ghidul profesorului asistent

4.949 de vizualizări
Foto: Captură ghidul profesorului asistent
Lucrările elevilor care susțin Evaluarea Națională 2024 sunt scanate de către profesorii asistenți, potrivit ghidului Ministerului Educației, document consultat de Edupedu.ro. Vezi mai jos, în articol, care sunt pașii pentru scanarea lucrărilor, cum sunt încărcate lucrările elevilor în platformă.

Înainte de scanarea fiecărei lucrări, se completează numele elevului în câmpul ”Prefix”. Aplicația va adăuga un număr de ordine de tipul 0001. Denumirea fișierului rezultat va fi de forma ”Popescu Adrian-0001”. În cazul elevilor cu același nume și prenume, aceștia vor fi diferențiați de numărul de ordine. Este foarte important să completați numele corespunzător la fiecare nouă lucrare scanată!

Nu se folosesc diacritice! Numele elevului este doar informativ, pentru încărcarea corectă a lucrării”, potrivit ghidului.

Conform sursei citate, lucrarea se scanează cu prima pagină nesecretizată, cu colțul din dreapta desfăcut (pentru evaluare, platforma va elimina automat această pagină a lucrării).

„Lucrările vor fi scanate ca o carte sau broșură. Aplicația scanează câte două pagini, astfel încât vor rezulta: o pagină neagră în stânga primei pagini a lucrării, respectiv o pagină neagră în dreapta ultimei pagini. Începeți cu lucrarea închisă, după care deschideți și scanați în ordine toate paginile.

Se scanează toate paginile, inclusiv cele nescrise, cu spațiile goale barate, conform metodologie.”

Ghidul profesorului asistent:

Calendarul Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a 2024:
  • 11 – 14 iunie 2024: Înscrierea la Evaluarea Națională
  • 14 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Citește și:
Evaluare Națională și BAC 2024. Ghidul profesorului evaluator. Care sunt regulile pentru completarea borderoului și ce se întâmplă în cazul lucrărilor cu diferențe de notare la itemii obiectivi
Evaluare Națională 2024. Ghidul operatorului din centrul de examen. Cei 5 pași care trebuie parcurși
Toți profesorii evaluatori la Evaluarea Națională 2024 vor fi „instruiți” la o zi după probe, înainte să înceapă corectarea lucrărilor – adresă a Ministerului Educației
Secretarul de stat Sorin Ion despre diferențele mari de punctaj la corectarea unor lucrări la simulări: Vom merge către acel profesor să-l formăm, nu “să-i tăiem capul” 
Un corp profesionist de profesori evaluatori pentru BAC și Evaluarea Națională – cerut de profesorul Liviu Papadima / Selecția evaluatorilor de la BAC să fie mai eficientă – susține directorul Liceului Jean Louis Calderon din Timișoara

3 comments
  1. De ce se scaneaza pagina cu numele elevului? De ce se pune numele elevului in denumirea fisierului? Asta face ca lucrarea sa nu mai fie secreta in sistem.
    De ce nu se scrie pe lucrarea inchisa un numar aleator dat de sistem, care, dupa corectura, sa se ‘imbine’ cu numele elevului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii, profesorii şi părinţii de la două licee din Odorheiul Secuiesc sunt consiliați psihologic după tragedia de la internat / ”Ca aceşti copii să nu rămână cu traumă, trebuie să lucrăm în permanent”

Consilierea psihologică a elevilor, profesorilor şi părinţilor, după tragedia prăbuşirii unui zid de la internatul din Odorheiu Secuiesc, în urma căreia doi elevi au murit, va continua atât timp cât…
Vezi articolul

BREAKING EXCLUSIV Licitația pentru Biblioteca Școlară Virtuală s-a finalizat. Câștigătorul este Asocierea dintre S & T România, Trencadis Corp SRL și Ascendia / Printre acționari ai firmelor câștigătoare, foști consultanți ai Vioricăi Dăncilă și Klaus Iohannis

Câștigătorul licitației pentru Biblioteca Școlară Virtuală este Asocierea dintre S & T România (Leader), Trencadis Corp SRL, Ascendia, Cyberllence Inovatie, Software Imagination & Vision, S&T CZ s.r.o. și Tema Energy…
Vezi articolul

Ligia Deca: Luăm în calcul schimbări legislative pentru percheziționarea elevilor, dacă există o suspiciune de obiect interzis / De cinci luni la Ministerul Educației se caută o soluție pentru această situație fără ca lucrurile să avanseze

„Am discutat cu colegii din Guvern și Ministerul Justiției și cu Ministerul Afacerilor Interne să vedem dacă este nevoie de modificări legislative în așa fel încât atunci când avem, de…
Vezi articolul

Scrisoare deschisă către Guvern și autorități, de la Consiliul Elevilor, Federația Părinților și sindicatele profesorilor: Luați toate măsurile care se impun pentru a nu trasforma școlile în adevărate focare de COVID-19

„Luați toate măsurile care se impun pentru a nu trasforma unitățile şi instituţiile de învăţământ în adevărate focare de multiplicare a infecţiilor cu COVID-19”, este solicitarea reprezentanților sistemului de Educație,…
Vezi articolul

EXCLUSIV Mircea Miclea: Rezultatele de la Evaluarea Națională reflectă o funcționare cosmetizată a sistemului, oglindesc efortul părinților de a asigura meditații și ocolesc deficitele din ultimii 2 ani. Ce nu au putut cosmetiza este diferența mult prea mare dintre mediul rural și mediul urban. Copiii din rural au obținut de 3 ori mai multe medii sub 5 decât cei din urban

Rezultatele obținute de elevi la Evaluarea Națională 2022, cu un procent al mediilor peste 5 care a ajuns pentru prima dată peste nivelul dinaintea introducerii camerelor de luat vederi în…
Vezi articolul