Lucian Georgescu, rectorul Universității “Dunărea de Jos” din Galați și fost ministru al Cercetării în guvernul Tudose, acuzat de fals în CV

2.907 vizualizări
Foto: Facebook.com/ Lucian Georgescu
Lucian Puiu Georgescu, ales la sfârșitul anului trecut rector al Universității “Dunărea de Jos” din Galați și fost ministru al Cercetării în guvernul Tudose, este acuzat în Observator Cultural, sub semnătura lui Marius Oprea, de falsificarea unor date din CV-ul “prin care și-a construit cariera”. Este vorba despre perioada din ultimii ani ai comunismului, când, potrivit sursei citate, “a fost activist al Comitetului Județean al UTC Galați”.

Articolul prezintă mai multe documente din care reiese modul în care Lucian Georgescu a urmat, în 1988, cursuri de trei luni ale Academiei de Partid București și a fost încadrat în Comitetul Județean UTC, unde a avansat de la jumătate de normă la normă întreagă, în ipostaza de activist al “județenei” UTC. Scrie sursa citată:

  • “Pînă aici, n-ar fi nici o problemă, dacă în toate, dar absolut în toate CV-urile sale (documente publice, în baza cărora și-a construit cariera), profesorul universitar, președintele de Senat, ministrul Cercetării și acum rectorul Lucian Puiu Georgescu nu ar fi mințit cu seninătate, afirmînd că între 1988 și 1990 a fost „asistent asociat, catedra de Chimie“, la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galati, la disciplinele Chimie generală și Chimie organică. Cum am văzut, cartea sa de muncă și documentele din dosarul de cadre arată cu totul altceva.”

Potrivit articolului din “Observator cultural”, “de fapt, cererea de transfer la Universitate pentru funcția de asistent suplinitor a fost semnată de rectorul Jâșcanu abia la 1 februarie 1990. Georgescu nu avea cum să lucreze în învățămîntul superior din 1988 – abia terminase al doilea an de stagiu și așa ceva ar fi fost imposibil, chiar și pentru fiul unui nomenclaturist sadea”.

Vezi articolul integral pe Observatorcultural.ro

 


1 comment
  1. Uitati cateva date despre ce se întâmplă la Universitatea Dunarea de Jos – Galați. Acolo este feudă de-a dreptul:

    ”În perioada cât era ministru, Lucian Puiu Georgescu a devenit prieten cu secretarul de stat de la cercetare Preda Ciprian Ion, un matematician din Timișoara. Deloc întâmplător acesta a devenit peste noapte direct profesor la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, la facultatea unde profesorul Lucian Puiu Georgescu a fost decan. Și așa Universitatea Dunărea de Jos din Galați este singura universitate din lume care a avut în același timp și ministru și secretar de stat de la aceeași universitate, chiar facultate! Profesorul Preda Ciprian Ion pontează 8 ore pe zi și încasează salariu întreg de profesor de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, fără să stea prea mult prin universitate.

    Profesorul Lucian Puiu Georgescu are experiență cu angajarea oamenilor care nu stau la universitate. În anul 2016, în urma unui concurs, a fost angajată și soția domnului președinte de Senat tot direct pe poziție de profesor la Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul universității gălățene. În comisia de concurs a fost chiar rectorul Universității Oviudius, cel care l-a făcut Doctor Honoris Causa pe Georgescu anul acesta. Totuși nu acestea sunt problemele, întrebarea este cum poate o persoana, fie ea soție de ministru, să ponteze 8 ore pe zi la Universitatea din Galați și să fie și doctor la un spital în Franța? Se pare că prietenul Liviu Dragnea a fost un profesor bun pentru profesorul Lucian Georgescu.

    Dar cum ar putea să respecte cineva învățământul superior românesc și mai ales procedura de concurs pentru intrarea în sistem, unul care a intrat în sistem cu cerere de transfer de la Uniunea Tineretului Comunist? În CV-ul domnului ministru Georgescu lipsește exact perioada de până în 1989 când a fost mutat de la o instituția la alta de faimosul și prestigiosul UTC.„

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Eugen Ciurtin / Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Institutul de Istorie a Religiilor, reacție dură la propunerea Academiei Române de reorganizare: Nu a existat niciodată un institut similar în istoria României / Tocmai acest Institut organizează Congresul Internațional de Istorie a Religiilor, în 2026

Institutul de Istorie a Religiilor reacționează vehement la propunerea Academiei Române de reorganizare a acestei instituții care ar rămâne fără personalitate juridică, urmând a trece în cadrul Institutului de Studii…
Vezi articolul

„Copiii sunt bine atunci când adulții sunt bine”. Ghid pentru educatori și părinți, coordonat de psihoterapeutul Domnica Petrovai: Adulții au misiunea de a construi coreglarea dând dovadă de compasiune și înțelegere

„După ce ne naștem, îngrijitorii noștri sunt întregul nostru univers. Suntem complet dependenți de ei pentru a supraviețui. Pe lângă hrană și îngrijire fizică, avem nevoie de iubire necondiționată, atenție…
Vezi articolul

Rectorul Universității de Medicină din Târgu Mureș: Metodologia de admitere la facultate “trebuie să rămână așa cum este”; certificatul de la BAC ce atestă nivelul de competență lingvistică în română “nu întotdeauna este dublat și de o situație reală”

Metodologia stabilită de Ministerul Educației pentru admiterea la studii universitare “trebuie să rămână așa cum este, pentru că ordinul de ministru care aprobă metodologia nu este imperativ pentru universități, ci…
Vezi articolul

Educatorii din Marea Britanie, încurajați de sindicate să le predea copiilor de 5 ani lecții despre privilegiul de a fi alb / Parlamentarii conservatori acuză o “îndoctrinare politică de tip sovietic” din primii ani de școală

Educatorii din Marea Britanie sunt încurajați să le predea copiilor de 5 ani lecții despre privilegiul de a fi alb, astfel încât cei mici “să recunoască comportamentul rasist și să-și…
Vezi articolul

Studenții pot întreba “cărțile vii” tot ce vor să știe, în Biblioteca Vie de la Cluj-Napoca. Printre specialiștii cărora tinerii sunt chemați să le adreseze întrebări sunt profesorii Daniel David, Andrei Miu, medicii Andreea Cătană, Constantin Ciuce

Studenți ai UMF “Iuliu Hațieganu” și ai altor universități, precum și medici rezidenți pot participa sâmbătă, 26 martie, la evenimentul Biblioteca Vie, unde vor putea sta de vorbă personal cu…
Vezi articolul