Lucian Bode, prima reacție după declarațiile președintelui Iohannis despre acuzațiile de plagiat: se apără spunând că a respectat legea, deși problema este nerespectarea eticii academice – PNL “va lua o decizie, împreună cu mine” / “Nici să dăm satisfacție minciunii, dezinformării”

431 de vizualizări
Foto: Ilona Andrei / G4Media
Lucian Bode, ministrul de Interne acuzat de Comisia de Etică a UBB Cluj că și-a plagiat teza de doctorat, a reacționat joi după ce însuși președintele Klaus Iohannis s-a referit la această chestiune cu cuvintele ”sunt probleme” care ”trebuie luate foarte în serios”. El a spus că PNL “împreună cu mine” va lua o decizie, cu precizarea: “dar, în opinia mea, nici să dăm satisfacţie minciunii, dezinformării”, potrivit G4Media.ro.

Ministrul s-a referit la faptul că a “respectat legea” și a vorbit despre respectarea procedurilor administrative, deși, în cazul acuzațiilor de plagiat, Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai a constatat probleme de încălcare a eticii academice: un număr mai mare de exemple de plagiat și citare defectuoasă în teza de doctorat, care este “Teza este “profund viciată”.

”PNL fiţi convinşi că va lua o decizie, împreună cu mine, în acest caz, astfel încât să nu afectăm sub nicio formă nici imaginea PNL, nici parcursul PNL, dar, în opinia mea, nici să dăm satisfacţie minciunii, dezinformării”, a declarat Bode joi, la Vaslui, când a fost întrebat explicit despre reacția președintelui Iohannis.

Cele mai importante declarații ale lui Lucian Bode pe chestiunea plagiatului, potrivit Agerpres, citate de G4Media.ro:

În România, există o singură instituţie abilitată să propună acordarea sau retragerea titlului de doctor şi anume CNATDCU. Eu, în 2018, respectând toate prevederile legale în vigoare atunci, având un dosar complet, cu tot cu ce înseamnă raport antiplagiat, raport de similitudine, raportul comisiei formate din profesori universitari proveniţi din trei universităţi de prestigiu din România. (…) am depus la CNATDCU acest dosar, iar după zece luni, în iulie 2019, CNATDCU avea trei variante: să propună completarea dosarului, să respingă propunerea şcolii doctorale sau să propună Ministerului Educaţiei acordarea titlului de doctor. A ales varianta a treia, în urma analizării respectării tuturor prevederilor legale. (…)

Am convingerea, garanţia, certitudinea, curajul să spun aici, în faţa dumneavoastră, că nu am încălcat nicio prevedere legală, dimpotrivă, le-am făcut la virgulă, am parcurs fiecare procedură la virgulă, tocmai pentru a nu fi într-o situaţie de a da explicaţii publice. (…)

Am această împăcare că am respectat legea (…)”

Citește articolul complet pe G4Media.ro


1 comment
  1. Intarata-i drace!!Și asa cu haos și alte circuri se pierde din vedere ca luminați tarii fura,fura,fura tot,vând tot,ne indatoreaza pana la a zecea generație și nu fac nimic pentru tara asta care i-a făcut domni și pentru oameni care i-au ales ca ei sa fie “crema societății”,ca dacă s-ar duce la munca în străinătate ar umple bordelurile și pușcăriile pentru ca doar acolo i-ar primi.Aici umbla cu merțane și limuzine și își fac vacantele în Egipt ,își duc odraslele in SUA și apar la televizor ca vedetele.Ce au făcut ei pentru noi sa merite asa viata bună?Noi suntem sclavi pe viata la o bancă sa plătim o cutie numita apartament și o fieraraie numita mașină și facem jumi-juma salariul nostru cu ei.Ei ce fac pentru noi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Fostul ministru PSD al Sănătății, Florian Bodog, care și-a pierdut titlul de doctor pentru că a plagiat aproape integral teza de doctorat, conform CNATDCU, a devenit cadru didactic asociat la UMF Cluj

Fostul ministru al Sănătății și actual senator PSD Florian Bodog a devenit cadru didactic asociat al Universității de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, potrivit ebihoreanul.ro. Bodog a rămas…
Vezi articolul

Daniel David, rectorul UBB: Studenții sunt parte a comunității universitare oferind un act educațional la care ei sunt co-creatori, deci ei trebuie să fie arhitecții propriului proces de educație

Studenții nu sunt doar beneficiari ai sistemului de educație, ei sunt „co-creatori” și „trebuie să fie arhitecții propriului proces de educație”, a spus profesorul Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB)…
Vezi articolul

Salvați Copiii: Pentru prima dată în ultimii 5 ani, riscul de sărăcie severă a crescut pentru copii, în vreme ce pentru adulți a scăzut. Festivalul Brazilor de Crăciun își propune să restabilească accesul egal la educație și servicii medicale pentru copiii vulnerabili. Cum puteți contribui

În aproape doi ani de criză sanitară, copiii români au plătit cel mai mare preț social, accesul la educație a fost unul inegal și precar, calitatea hranei a fost afectată,…
Vezi articolul

Intervențiile sistemice în educație trebuie să iasă din zona gri, a improvizației, și trebuie să se bazeze pe date, evidențe științifice solide, iar evaluările internaționale comparative sunt esențiale, spune ministrul Educației

Intervențiile sistemice în educație trebuie să iasă din zona gri, a improvizației, și trebuie să se bazeze pe date, evidențe științifice solide, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a spus,…
Vezi articolul