Fostul ministru liberal Lucian Bode a pierdut încă un proces din cele prin care a încercat să anuleze decizia de plagiat dată în cazul său, anul trecut, de Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai. Este vorba despre un recurs formulat la Curtea de Apel Cluj față de sentințe anterioare, recurs respins ca soluție definitivă, luni, de instanța clujeană, după cum a semnalat pe Facebook jurnalista Emilia Șercan.
Mai precis, Lucian Bode a depus recurs, la începutul anului, în încercarea de anulare a hotărârii prin care Comisia de Etică a UBB s-a autosesizat în urma acuzațiilor de plagiat la adresa fostului ministru, acuzații formulate într-o anchetă a Emiliei Șercan. Curtea de Apel Cluj a decis, însă, să mențină hotărârea atacată.
- „Solutia pe scurt: Respinge ca nefondat recursul formulat de reclamantul BODE LUCIAN NICOLAE împotriva încheierii civile din data de 24.05.2024 şi a sentintei civile nr. 1026/27.10.2023 ambele pronunţate de Tribunalul Sălaj în dosarul nr. 112/84/2023, pe care le menţine în întregime. Definitivă. Pronunţată prin punerea minutei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei azi 17.06.2024.”
Emilia Șercan a comentat, luni, în legătură cu această decizie:
- „Astăzi, Curtea de Apel Cluj i-a respins recursul lui dr. Bode, după ce acesta a pierdut și fondul procesului la Tribunalul Sălaj.
- Dr. Bode a încercat mai întâi, printr-un alt proces, să suspende Hotărârea nr. 10 din 13.12.2022 de autosesizare și de cooptarea în Comisia de analiză a profesorilor Bjola și Fumurescu, însă și în acest proces a pierdut pe linie, atât la Tribunalul Sălaj, pe fond, cât și la Curtea de Apel Cluj, în recurs.
- Dr. Bode a mai deschis un proces anul trecut și la Tribunalul București, în care de această dată a cerut anularea decizie de plagiat emisă de Comisia de etică a UBB. Acest proces a fost suspendat în mai 2024 în așteptarea deciziei de astăzi.”
3 comments
IMPOSTORUL UBBode, in curs de desurubare din PNL.
Nemernicul ce a adus un grav prejudiciu de imagine universitatii nr. 1 a Romaniei,
datorita lui personal si a conducatorului de doctorat Adrian Ivan rector al Academiei SRI, conf.dr. Emil Boc/FSPAC sustinatorul din umbra a operatiunilor, profesorilor din comisia de doctorat si alti “securisti” anacronici, desueti si penibili/ridicoli din UBB.
UBBode pierde titlul de “doctor” obtinut prin , impostura si abuz de functie guvernamentala si insistenta imbecila tipica tupeistilor PNL.
Felicitam JUSTITIA non-obedienta si anti “statului parelel”, pe d-na Emilia Șercan, pe profesorii non-obedienti ai UBB (mai putin rectorul David care a incercat sa o scalde si sa cedeze presiunilor politrucice).
OLEEEE, OLE, OLE, OLEEEE plagiatorul a pierdut si urmeaza desurubarea celorlati partasi nesimtiti, ce au patat onoarea UBB, au scos universitatea din TOP 1000 mondial cu astfel de practici grave si penale.
.
Cititi sutele de reactii de bucurie si condamnare a faptei colosale procusa de plagiatorul UBBode pe contul https://www.facebook.com/emilia.sercan precum si a celor care au forwardat la alte zeci de mii de romani.
.
S-a facut DREPTATE si TOT “statul paralel/perpendicular” e in desfiintare si trimis la puscarie. La Cluj, activitatea lui Coldea si legaturile sale cu Emil Boc&PNLcj si UBB este sub lupa si cercetare…
Ce sa mai vorbim de presa non-obedienta si anti-practicilor politrucilor grobieni din PNL – “demni urmasi ai lui Bratianu” – PENTRU NOI INSINE !
La Cluj lumea se ocupa de tema: Boc-Udrea-Coldea-Ivan-Coldea
Fenomenul plagiatului in tezele de doctorat a ajuns la cote îngrijorătoare mai ales după ce titlul de “doctor” a ajuns să fie recompensat cu sporuri salariale precum si cu alte beneficii in cariera profesională, chiar si acolo unde doctoratul nu este obligatoriu. Cazul lui Lucian Bode nu este singular.
Astfel, trei dintre premierii României au fost acuzati de plagiat. Cel mai cunoscut caz de plagiat este fără îndoială cel al lui Victor Ponta, despre care dezvaluirile de plagiat au aparut în revista Nature din iunie 2012, iar abia în 2017 instanța a decis ca fostul premier să rămână fără titul de doctor. A urmat cazul lui Mihai Tudose care în anul 2017 a încercat să renunțe la titlu, însă a pierdut în instanță. Al treilea caz este cel al generalului Nicolae Ciucă asupra căruia din perioada când a fost premier planează acuzatia de plagiat a tezei sale de doctorat . Numai că, in loc să lase Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) care este singurul organism specializat al Ministerului Educației, in stabilirea si emitereaunui un verdict oficial de plagiat, Ciucă a dat în judecată propriul guvern, adică ministerul Educației, cerând suspendarea a 3 sesizări prin care lucrarea sa de doctorat a fost reclamată pentru plagiat la CNATDCU. Iar Parchetul General a declanșat o investigație cu privire la teza de doctorat a lui Ciucă, cu care prilej, procurorii PG au confiscat toate documentele referitoare la studiile premierului și dosarul de analiză a acuzelor de plagiat. Astfel încât, în clipa de față nimeni nu poate să vadă teza lui Ciucă, CNATDCU nu poate acționa, iar Parchetul General tace mâlc. Cel puțin anul acesta, nu se va face niciun pas semnificativ în anchetă. Aceasta denotă încă o dată, dacă mai era nevoie că generalul Ciucă are ceva de ascuns in legătură cu plagiatul.
Cu toate astea, PNL vrea să meargă cu candidatul Nicolae Ciucă la alegerile prezidentiale, desi înafară de faptul că este un slab politician si un prost comunicator, mai are si o mare problemă uriasă legată de plagiatul tezei sale de doctorat :
(Vezi: https://www.edupedu.ro/tag/plagiat-nicolae-ciuca/)
Până cineva nu va fi sancționat drastic pt plagiat, furt intelectual la teza de doctorat NU se va schimba absolut nimic.