VIDEO Dezbatere G4Media. Care sunt știrile false pe care le identifică tinerii și cum reacționează la acestea? Soluții și recomandări pentru a evita capcanele

274 de vizualizări
Foto: captură – live G4Media.ro
De la petrecerea lui Elon Musk la Bran, vindecarea de COVID cu usturoi, până la vaccinul cu cip 5G și, mai departe, la „de-nazificarea” Ucrainei sunt numai câțiva pași în capcana dezinformării pe care oricare dintre noi îi poate face fără să-și dea seama, scrie G4Media.ro. Mai ales tinerii, care citesc zi de zi social media sau deschid televizorul, sunt extrem de expuși la dezinformare. 

Circa 200 de elevi și studenți au participat în octombrie la trei dezbateri organizate de G4Media în Alba Iulia, Constanța și Cluj Napoca și au răspuns la întrebările primite, despre temele care îi interesează, sursele din care se informează și exemple de fake news peste care au dat, în timp ce se uitau pe Facebook sau la TV.  

Vineri, 4 noiembrie, G4Media.ro a dezbătut LIVE pe Facebook cele mai interesante lucruri care reies din interacțiunea cu tinerii și formulează o serie de concluzii, în cadrul proiectului „Tinerii acționează împotriva știrilor false”, derulat cu sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos.

  • Dezbaterea a fost moderată de Mihai Peticilă, jurnalist și publisher EduPedu.
Citește pe G4Media.ro cine va discuta în cadrul dezbaterii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Repartizarea copiilor în clasa pregătitoare: Fără cozi și liste la învățătoare, regula care a revoluționat județul Timiș după o decizie a CNCD

Presiunea părinților de a ajunge la o anumită învățătoare s-a acutizat într-atât, încât ajunseseră învățătoarele să meargă către directori cu propuneri de 50 de copii pe 25 de locuri, directorii…
Vezi articolul

Schimbări majore pentru voucherele educaționale de 500 de lei, anunțate de ministrul Marcel Boloș pentru anul școlar următor: Modificăm mecanismul în totalitate. Poate chiar creștem valoarea voucherului de la 500 la 750 de lei

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat pentru Edupedu.ro că, începând cu anul școlar 2023-2024, o să fie schimbat mecanismul pentru acordarea voucherelor educaționale pentru copiii din medii…
Vezi articolul

Orele suplimentare pentru profesori se compensează prin ore libere plătite în următoarele 90 de zile calendaristice după efectuarea acestora. Dacă nu este posibilă compensarea în cele 90 de zile, orele suplimentare se vor plăti cu un spor aplicat la salariul de bază, potrivit contractului colectiv de muncă

Profesorii și angajații din școli și grădinițe pot fi solicitaţi să presteze ore suplimentare numai cu acordul lor, după cum prevede contractul colectiv de muncă (CCM) la nivel de sector – Învățământ.…
Vezi articolul