„Obiectivele MEC au fost îndeplinite: încheierea anului şcolar în condiţii bune pentru elevi şi profesori şi susţinerea examenelor naţionale atât pentru elevi, cât şi pentru studenţi, dar şi susţinerea concursurilor pentru colegii noştri cadre didactice au fost obiective îndeplinite cu succes”, a declarat Monica Anisie luni, la o conferință organizată cu ocazia Zilei Educației.
De remarcat că ministrul Educației, Monica Anisie, a tradus astăzi sloganul UNESCO “Teachers: Leading in crisis, reimagining the future” cu sintagma “Profesorii: gestionând criza, reimaginând viitorul“, gestiunea având un sens mai degrabă administrativ, decât termenul în engleză ce reprezintă “conducere”, “călăuzire”. Diferența dintre abordarea administrativă a ministrului și nevoile de conducere și călăuzire pe care le are școala românească au fost subliniate și de Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România, în dezbaterea “Ziua Educației: Lecțiile pandemiei”.
Declarațiile principale ale ministrului Educației, Monica Anisie, cu ocazia Zilei Profesorului:
“Mă bucur că astăzi suntem aici, împreună, oameni care ne-am dedicat viața Educației. Noi, profesorii, ne-am dedicat viața acestor copii cărora le modelăm viitorul. Este Ziua Internațională a Educației și vă spun tuturor la mulți ani, să fiți sănătoți și să aveți grijă de acum înainte nu numai de a-i învăța pe elevii noștri, ci să aveți grijă și de sufletele lor.
Trebuie să ne adaptăm. Ați observat în cele două filme care au rulat că s-a repetat cuvântul adaptabilitate și este foarte important să conștientizăm că trebuie să ne adaptăm, să fim alături de copii, trebuie să continuăm învățarea în orice condiții. Semestrul al doilea al anului școlar trecut a reprezentat pe final un moment greu, dar cu toții ne-am unit forțele și l-am încheiat cu bine.
Obiectivele MEC au fost îndeplinite: încheierea anului şcolar în condiţii bune pentru elevi şi profesori şi susţinerea examenelor naţionale atât pentru elevi, cât şi pentru studenţi, dar şi susţinerea concursurilor pentru colegii noştri cadre didactice au fost obiective îndeplinite cu succes, dar aceste obiective nu puteau fi îndeplinite fără noi toţi şi acesta este meritul dumneavoastră.
Vă mulţumesc tuturor celor peste 75.000 de cadre didactice care s-au implicat în realizarea examenelor naţionale! Vorbim despre Evaluarea Naţională. Sau cele peste 50.000 de cadre didactice care au muncit în toată această vară pentru a realiza examenul de Bacalaureat. A
Am avut un altfel de an încheiat cu succes pentru că ne-am unit forţele şi putem face lucrul acesta să rămânem uniţi şi în anul şcolar 2020 – 2021, an şcolar care începe altfel cu respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor”, a arătat ministrul.
În toate videoconferințele pe care le-am avut cu miniștrii educației din UE, am fost apreciați pentru cum ne-am organizat și am desfășurat activitățile ca educația să continue. Să nu uităm că România a fost nominalizată la UNESCO pentru programul teleșcoala.
Am foarte mare încredere în toți colegii mei profesori și sunt convinsă că putem demonstra că putem să construim împreună România Educată.