VIDEO Prima lecție „Educație la înălțime” transmisă în direct din Delta Dunării

3.183 de vizualizări
Foto: Captură “Aspire Teachers”
Prima lecție din proiectul „Educație la înălțime” a avut loc joi, pe 6 mai 2021, și a fost transmisă live din Sfântu Gheorghe, județul Tulcea, chiar din locul de vărsare a Dunării în Marea Neagră. Lecția a inclus zboruri cu drona și experimente care au demonstrat impactul poluării asupra viețuitoarelor și vegetației din Deltă.

„Educație la înălțime” este primul proiect național ce dă viață obiectivelor de dezvoltare durabilă prin 8 lecții live transmise cu drona din diferite regiuni ale României de către profesori locali, potrivit descrierii făcute de organizatori.

Lecția din Sfântu Gheorghe a fost prezentată elevilor de către Irina Constantinescu, directoare la Eco-școala Cândești-Vale (Dâmbovița), profesoară de geografie, și Adnana Pătrășcoiu, directoare la Școala Gimnazială Sfântu Gheorghe, profesoară de franceză și coordonatoarea cercului de ecologie din școală.

Lecția a durat puțin peste 50 minute și a fost transmisă pe YouTube Live, pe canalul Aspire Teachers. Au fost sute de profesori care s-au înscris în prealabil pentru a găzdui transmisiunea în direct în clasă, lecția fiind adesată elevilor de 9-14 ani, la mai multe discipline, precum cultură civică, istorie, geografie, biologie, educație socială sau dezvoltare personală.

Urmează alte lecții de acest fel în acest proiect.

Cum mă conectez, dacă sunt profesor și vreau să particip cu elevii mei?

E simplu, organizatorii au pregătit un tur în 4 pași cu tot ce trebuie să știți pentru a fi gazda lecției live de oriunde vă conectați. Tehnic, veți avea nevoie de:

  • un laptop / calculator conectat la Internet,
  • un videoproiector conectat la laptop / calculator, pentru a proiecta imaginea pe perete / ecran,
  • (preferabil) o boxă conectată la laptop / calculator, pentru a asigura sunetul bun,
  • un cont de Gmail, cu care vă veți putea conecta la chat-ul YouTube Live.

Foto: Educatie la inaltime/Aspire Teachers


2 comments
  1. Am asistat la lectie cap-coada. S-a auzit foarte prost, ceea ce a scazut interesul copiilor. Faza cu concursul a demonstrat ceea ce stiam… Ca se triseaza fara rusine. Saracul copil din Timis! Nu mai faceti faze din astea, copiii mei au fost socati, se vedea clar ca citesc de undeva intrebarile si raspunsurile. Faceti un quiz interactiv, ne intrebati pe toti, ne dati variante sau 10 secunde si apoi ne verificam.

    1. Sunetul a fost ok in sala mea, dar cred ca din cauza vantului s-a auzit mai prost. Ai mei au fost incantati. Copiii nu stiau intrebarile, se vedea ca au raspuns pe loc, le mai suflau unii din spate, eu i-am intrebat in acelasi timp si au stiut o parte din raspunsuri. Se bucurau cand raspundeau ei inaintea celor din direct. Am facut quizul interactiv in clasa si a functionat foarte bine. Ne-au placut si experimentele, si imaginile cu drona. A fost wow! AI mei sunt de clasa a IV-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Grupul de comunicare strategică al Guvernului, cu privire la închiderea de vineri a școlilor-secții de vot din toată țara: Decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență de azi prevalează în fața hotărârii Comitetului din București

Grupul de comunicare strategică al Guvernului a explicat astăzi că școlile din București nu-și suspendă mâine, 24 septembrie, cursurile. “Decizia CNSU de azi este cea care prevalează”, a precizat Grupul,…
Vezi articolul

Ministrul Educației din Italia: Acolo unde se țin cursuri cu toți elevii vaccinați, va fi posibil să vă scoateți măștile în clasă și să vă arătați zâmbetul / Autoritățile de la Roma discută eliminarea măștii în toate școlile cu 100% vaccinați

Autoritățile italiene au anunțat joi că se discută posibilitatea ca în școlile în care există un grad de vaccinare de 100%, purtarea măștii nu va mai fi obligatorie, anunță Corriere della…
Vezi articolul

Peste 11.400 de candidați la concursul de angajare în Învățământ se pot titulariza dacă găsesc post disponibil, alți aproape 8 mii pot fi doar profesori suplinitori și peste 4.400 nu au reușit să ia nici măcar nota 5

Rezultatele de la Titularizare 2023 au fost publicate marți la ora 11:00 de Ministerul Educației, iar acestea arată că 11.448 de lucrări scrise au fost peste media 7. În acest…
Vezi articolul

Profesorii de matematică pot să folosească la clasă demonstrațiile interactive, instruirea diferențiată și învățare bazată pe problematizare, colaborare și discuție – recomandare a Ministerului Educației

Profesorii de matematică care le predau elevilor care vor intra în toamnă în clasa a XII-a „pot adopta diverse strategii, cum ar fi demonstrații interactive, instruire diferențiată, învățare bazată pe…
Vezi articolul