VIDEO Prima lecție „Educație la înălțime” transmisă în direct din Delta Dunării

3.181 de vizualizări
Foto: Captură “Aspire Teachers”
Prima lecție din proiectul „Educație la înălțime” a avut loc joi, pe 6 mai 2021, și a fost transmisă live din Sfântu Gheorghe, județul Tulcea, chiar din locul de vărsare a Dunării în Marea Neagră. Lecția a inclus zboruri cu drona și experimente care au demonstrat impactul poluării asupra viețuitoarelor și vegetației din Deltă.

„Educație la înălțime” este primul proiect național ce dă viață obiectivelor de dezvoltare durabilă prin 8 lecții live transmise cu drona din diferite regiuni ale României de către profesori locali, potrivit descrierii făcute de organizatori.

Lecția din Sfântu Gheorghe a fost prezentată elevilor de către Irina Constantinescu, directoare la Eco-școala Cândești-Vale (Dâmbovița), profesoară de geografie, și Adnana Pătrășcoiu, directoare la Școala Gimnazială Sfântu Gheorghe, profesoară de franceză și coordonatoarea cercului de ecologie din școală.

Lecția a durat puțin peste 50 minute și a fost transmisă pe YouTube Live, pe canalul Aspire Teachers. Au fost sute de profesori care s-au înscris în prealabil pentru a găzdui transmisiunea în direct în clasă, lecția fiind adesată elevilor de 9-14 ani, la mai multe discipline, precum cultură civică, istorie, geografie, biologie, educație socială sau dezvoltare personală.

Urmează alte lecții de acest fel în acest proiect.

Cum mă conectez, dacă sunt profesor și vreau să particip cu elevii mei?

E simplu, organizatorii au pregătit un tur în 4 pași cu tot ce trebuie să știți pentru a fi gazda lecției live de oriunde vă conectați. Tehnic, veți avea nevoie de:

  • un laptop / calculator conectat la Internet,
  • un videoproiector conectat la laptop / calculator, pentru a proiecta imaginea pe perete / ecran,
  • (preferabil) o boxă conectată la laptop / calculator, pentru a asigura sunetul bun,
  • un cont de Gmail, cu care vă veți putea conecta la chat-ul YouTube Live.

Foto: Educatie la inaltime/Aspire Teachers


2 comments
  1. Am asistat la lectie cap-coada. S-a auzit foarte prost, ceea ce a scazut interesul copiilor. Faza cu concursul a demonstrat ceea ce stiam… Ca se triseaza fara rusine. Saracul copil din Timis! Nu mai faceti faze din astea, copiii mei au fost socati, se vedea clar ca citesc de undeva intrebarile si raspunsurile. Faceti un quiz interactiv, ne intrebati pe toti, ne dati variante sau 10 secunde si apoi ne verificam.

    1. Sunetul a fost ok in sala mea, dar cred ca din cauza vantului s-a auzit mai prost. Ai mei au fost incantati. Copiii nu stiau intrebarile, se vedea ca au raspuns pe loc, le mai suflau unii din spate, eu i-am intrebat in acelasi timp si au stiut o parte din raspunsuri. Se bucurau cand raspundeau ei inaintea celor din direct. Am facut quizul interactiv in clasa si a functionat foarte bine. Ne-au placut si experimentele, si imaginile cu drona. A fost wow! AI mei sunt de clasa a IV-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Hotărârea care suspendă activitățile cu prezență fizică și în școlile și grădinițele private a fost publicată în Monitorul Oficial la peste 9 ore de la adoptare / Actul normativ se aplică de marți, 26 octombrie

Hotărârea de Guvern care suspendă activitățile cu prezență fizică și în școlile și grădinițele private, adoptată de Executiv luni, la prânz, a fost publicată în Monitorul Oficial. Actul normativ se…
Vezi articolul

Cîmpeanu va demite șefii de inspectorate care nu le plătesc elevilor naveta și bursele: „Am anunțat deja cu părere de rău că acest lucru va fi considerat o gravă deficiență managerială și va fi plătit de către fiecare șef de instituție”

Sorin Cîmpeanu a anunțat că șefii inspectoratelor școlare care nu le plătesc elevilor naveta și bursele vor fi demiși. „Am anunțat deja cu părere de rău că acest lucru va…
Vezi articolul