Lista școlilor care folosesc catalogul electronic în anul școlar 2024-2025. Creștere cu 63% a numărului de școli față de anul trecut

7.557 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Aproape 1.900 de școli folosesc un catalog electronic în anul școlar 2024-2025, în locul celui clasic, pe hârtie, potrivit ordinului ministrului Educației publicat pe site-ul instituției – edu.ro vineri după-amiază, 30 august. Sunt cu 733 mai multe școli decât cele care au renunțat la catalogul clasic în septembrie 2023. Lista lor, mai jos în articol.

Amintim că în anul școlar 2021-2022 au folosit exclusiv catalogul electronic 248 de școli. Cu un an mai târziu, în septembrie 2022, erau cu 494 mai mult, anume 742 de școli. În 2023, au fost 1.164, cu 422 mai multe decât în anul școlar 2022-2023 – erau cu 16% mai puține școli care au aplicat să fie nou incluse pe lista școlilor pilot decât anul trecut.

Acum, sunt 1.897 de școli incluse la pilotare, cu 733 mai multe decât în septembrie 2023, adică o creștere cu 63% față de numărul total de anul trecut.

Conform listei publicate de Ministerul Educației, 167 școli care vor pilota catalogul electronic sunt în București. Dintre acestea, cele mai puține sunt din Sectorul 4. De precizat – nu există un catalog electronic pus la dispoziție de către Ministerul Educației. Toate aceste școli apelează la aplicații/programe private.

Potrivit ordinului de ministru care aprobă lista acestor școli, care poate fi descărcat mai jos în articol, articolul 5 reglementează că „unitățile de învățământ de stat menționate în Anexa 1 asigură din bugetul propriu sau din fonduri proprii, după caz, achiziționarea programelor/ serviciilor de catalog electronic, fiind interzisă solicitarea achitării acestor servicii de către elevi sau reprezentanții legali ai acestora”.

  • În aprilie 2024, Ministerul Educației a pus în dezbatere proiectul privind aprobarea, înfiinţarea, organizarea, funcţionarea catalogului electronic, finanțat cu bani europeni, prin PNRR. Ordinul ar fi trebuit deja să fie aprobat în data de 1 martie. De atunci, nu a mai fost anunțat nimic din parcursul proiectului cu bani europeni.

FOTO DOCUMENT Lista școlilor care pilotează catalogul electronic în anul școlar 2024-2025:

FOTO DOCUMENT Ordinul de ministru care aprobă lista școlilor pilot în anul școlar 2024-2025:

Școlile care vor să folosească exclusiv catalogul electronic în anul școlar 2024-2025 s-au putut înscrie în rețeaua de școli pilot până la data de 5 august, potrivit unui anunț al Ministerului Educației din data de 29 iulie.

Inițial, școlile se puteau înscrie până în data de 5 iulie, potrivit unei alte adrese a MInisterului emisă în luna iunie. Pentru anul școlar 2024-2025, rețeaua de școli pilot a trebuit să fie aprobată prin ordin de ministru până la data de 31 august 2024.

Foto: © Rafael Ben AriDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Termenul până la care școlile care vor să folosească exclusiv catalogul electronic în anul școlar 2024-2025 se mai pot înscrie în rețeaua de școli pilot a fost prelungit până în data de 5 august
Lista școlilor-pilot care folosesc catalogul electronic în anul școlar 2023-2024, actualizată de Ministerul Educației. Au fost incluse încă 8 unități de învățământ
UPDATE LISTĂ Peste 400 de școli vor folosi exclusiv catalogul electronic în acest an școlar, pe lângă cele de anii trecuți. Sunt cu 16% mai puține pilotări noi ca în 2022

2 comments
  1. Interesant ar fi de aflat câte din școli plătesc acest catalog din bani publici și câte din banii părinților…

    Multe firme cer bani suplimentari pt cont părinte și acces la note pt părinți.
    Altele cer bani pt a trimite situația școlară părinților.
    Altele cer bani suplimentari pt a adăuga noi opțiuni (orar, rapoarte etc)

    Uneori costul este 2 euro/elev pe lună.
    Înmulțiți cu 600 de elevi.
    Apoi cu 10 luni.

    12.000 euro pe an.

    Și totuși DECA spunea că nu are ce face cu banii.
    Dar nu plătește facturile pt. aceste cataloage electonice.

    Unii cer de la părinți pt module suplimentare, alții se milogesc de primari, cei mai norocoși primesc sponsorizări.

    Asta e realitatea catalogului electronic in Romania.
    Deviza Ministerului este :
    Implementare fără finanțare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Patriarhul Daniel / Foto: Basilica.ro

Cerințele cultelor religioase privind eliminarea principiului “diversității” din proiectele legii Educației, Religia opțională la Bac și înscrierea la ora de Religie au fost preluate de mai multe partide politice prin amendamente

Principalele solicitări ale cultelor religioase privind eliminarea principiului “diversității” din proiectele legii educației sau a promovării “diversității” de către profesori, dar și Religia ca materie opțională la BAC, au fost…
Vezi articolul

Matematica diferențiată cu aplicare în viața de zi cu zi și consiliere în carieră încă din școala primară – exemplul Singapore dat de OCDE tuturor statelor, inclusiv României, în care elevii au probleme cu această disciplină și cu formarea competențelor specifice

Elevii din Singapore învață matematica diferențiat și au parte de consiliere în carieră încă din școala primară. Elevii pot alege nivelul potrivit de matematică în funcție de abilitățile și de…
Vezi articolul

Descoperirile care au primit premiul Nobel pentru Chimie, explicate de Daniel Funeriu: O proteină se pliază în conformația corectă pentru a-și exercita funcția / Cu inteligența artificială, când ai secvența de aminoacizi, computerul îți spune care este forma tridimensională a acelei proteine

Doctorul în Chimie și fost ministru al Educației, Daniel Funeriu, a vorbit despre descoperirile recente care au primit premiul Nobel pentru Chimie în acest an, în cadrul emisiunii Știința 360,…
Vezi articolul