Lista școlilor care au catalog electronic în anul 2024-2025, publicată în Monitorul Oficial. Toate folosesc aplicații comerciale, în absența unui catalog al Ministerului Educației care trebuia să fie aprobat din martie

3.751 de vizualizări
Foto: © Iofoto | Dreamstime.com
Lista celor aproape 1.900 de școli care folosesc un catalog electronic în anul școlar 2024-2025, în locul celui clasic, pe hârtie, a fost publicată în Monitorul Oficial. După cum a scris Edupedu.ro zilele trecute, sunt cu 733 mai multe școli decât cele care au renunțat la catalogul clasic în septembrie 2023. Lista lor, mai jos în articol.

În anul școlar 2021-2022, au folosit exclusiv catalogul electronic 248 de școli. Cu un an mai târziu, în septembrie 2022, erau cu 494 mai mult, anume 742 de școli. În 2023, au fost 1.164, cu 422 mai multe decât în anul școlar 2022-2023 și, în același timp, erau cu 16% mai puține școli care au aplicat să fie nou incluse pe lista școlilor pilot decât în anul precedent.

În 2024-2025, sunt 1.897 de școli incluse la pilotare, cu 733 mai multe decât în septembrie 2023, adică o creștere cu 63% față de numărul total de anul trecut.

Potrivit listei publicate în Monitorul Oficial, 167 școli care vor pilota catalogul electronic sunt în București. Dintre acestea, cele mai puține sunt din Sectorul 4. De precizat este că nu există un catalog electronic pus la dispoziție de către Ministerul Educației. Toate aceste școli apelează la aplicații/programe private.

  • În aprilie 2024, Ministerul Educației a pus în dezbatere proiectul privind aprobarea, înfiinţarea, organizarea, funcţionarea catalogului electronic, finanțat cu bani europeni, prin PNRR. Ordinul ar fi trebuit deja să fie aprobat în data de 1 martie. De atunci, nu a mai fost anunțat nimic din parcursul proiectului cu bani europeni.

DOCUMENT DESCARCĂ LISTĂ Școlile care folosesc catalog electronic în anul școlar 2024-2025:

Foto: © Iofoto | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Lista școlilor care folosesc catalogul electronic în anul școlar 2024-2025. Creștere cu 63% a numărului de școli față de anul trecut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca vrea să paseze la primării responsabilitatea depunerii proiectelor pentru școlile eligibile, care nu au aplicat în programul pentru reducerea abandonului școlar, pentru a atinge ținta din PNRR / Amânările de termene și întârzierile în semnarea contractelor pun în pericol PNRAS

Ministrul Educației, Ligia Deca, vrea să paseze la primării responsabilitatea depunerii proiectelor pentru cele 400 de școli eligibile care nu au aplicat în programul pentru reducerea abandonului școlar, pentru a…
Vezi articolul

Șeful cancelariei premierului: Cunoaștem poziția societății civile. Angajarea răspunderii pe OUG 51 stabilește cadrul pentru organizarea licitațiilor pentru noii operatori de transport și licențe până la 1 iulie 2021

“Cunoaștem poziția societății civile” cu privire la angajarea răspunderii pe OUG 51 privind transportul elevilor, a declarat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, întrebat dacă Executivul a luat la cunoștință acuzațiile Asociației…
Vezi articolul

VIDEO Campanie PNL în școli și grădinițe din Brăila, cu siglă și sloganuri electorale a deputatului Alexandru Popa, candidat la Consiliul Județean / Ministerul Educației avertiza într-o notă că „activitățile politice sunt interzise de lege în școli”

Candidatul PNL la Consiliul Județean Brăila a filmat două clipuri electorale într-o școală și grădiniță. Deputatul Alexandru Popa a fost filmat în grădinița și școala unde a învățat, în comuna…
Vezi articolul

SURSE Evaluarea tuturor elevilor se va face pe baza unor standarde naționale. Profesorii vor fi sancționați dacă evaluează fără respectarea standardelor, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar

Evaluarea elevilor se va face pe baza unor standarde naționale de evaluare de către Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar, obținut pe surse…
Vezi articolul