Rezultatele înainte de contestații la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2023 au fost publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Prahova. 163 de olimpici sportivi au luat parte la această sesiune. Dintre ei, 32 au medii sub 6.
Ministerul Educației anunță că 131 de elevi au promovat și este o rată de reușită de 80,37%.
Pe tranșe de medii se înregistrează următoarea situație: 47 de medii între 9 și 9.99, 35 de medii între 8 și 8.99, 26 de medii între 7 și 7.99, respectiv 22 între 6 și 6.99.
Un singur candidat a promovat examenul cu media generală 10, anunță instituția. Nu s-au înregistrat eliminări din examen.
Rezultatele au fost afișate astăzi, 26 mai, înainte de ora 12:00, în format letric la Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte (centrul de desfășurare a sesiunii speciale) și online, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Prahova.
Tot astăzi, în intervalul orar 12:00 – 14:00, eventualele contestații la probele scrise se depun sau se transmit prin mijloace electronice la Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte. Candidații care doresc reevaluarea lucrărilor și se prezintă fizic la centrul de examen, vor avea asupra lor cartea de identitate și vor completa declarația-tip.
Candidații care vor transmite cererea online vor completa declarația-tip, o vor scana și o vor transmite, însoțită de copia scanată a cărții de identitate, pe un cont de e-mail special creat de organizatori.
Cine a participat la această sesiune
Probele sesiunii speciale din acest an s-au desfășurat în perioada 11 – 25 mai 2023 la Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte (județul Prahova). Această sesiune este destinată absolvenților de liceu participanți la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de bacalaureat 2023 (sesiunea iunie-iulie) și/sau pentru absolvenții de liceu care susțin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii, mai anunță Ministerul Educației.
Foto: © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev sădescarce imagini de calitate cu 50% discount.
5 comments
cum iau pregătit profesorii așa sunt și elevi,pregătire proasta examen prost
Cum te-au pregătit pe tine – ei au încercat, tu nu, și probabil o să-ți iei bacalaureatul când intri în politică. A devenit o insignă pentru politicieni să n-aibă școală sau respect pentru ea.
PS Elevii ăștia care sunt înscriși la sesiunea specială au câștigat concursuri din toate domeniile, nu doar olimpiade în științe reale. Poate e vreunul campion mondial la tir cu arcul la juniori, ce treabă are asta cu abilitățile academice? Plus că tocmai pentru că au participat la diverse concursuri naționale sau internaționale, poate n-au prea avut timp să se pregătească perfect. 80% e un procent chiar foarte bun, dacă ții cont că e vorba de aproximativ 150 de elevi care au în general cu totul alte preocupări decât pregătirea intensă pentru bacalaureat.
Nici nu ar trebui sa existe sesiune separata pentru olimpici. Si pre admitere la facultati pentru acestia. Ar trebui sa urmeze aceeasi pasi ca toti ceilalti. Nu inseamna ca daca ai un rezultat la un concurs/olimpiada esti neaparat mai destept. Sunt elevi care nu participa la concursuri, pentru ca nu agreaza ideea; asta nu inseama ca sunt mai prosti decat olimpicii. Dar automat au mai putine sanse la admiterea la facultati, deoarece deja o parte din locuri sunt ocupate….de olimpici.
Ma gasesc in fata mesajului dumneavoastra fara cuvinte…
Daca ai un rezultat bun la olimpiada INSEAMNA ca esti MAI DESTEPT decat altii, exact asta inseamna…
Si ca sa poti sa fii destept in continuare, sa muncesti PE BRANCI in continuare, ai nevoie sa dai bacalaureatul MAI REPEDE (adica ai mai putin timp de invatat cu O LUNA, cand multi ingrasa porcul, cum e vorba romaneasca)… si apoi DACA TRECI intri la o facultate… nu intri PRIMUL ci IN ORDINEA NOTEI PE CARE AI LUAT-O. Nu e ca la magazin, ai ajuns primul iei ceapa, ai ajuns al doilea nu mai ai ceapa…
Daca nici de olimpici nu ne place, daca nici pe aia mai destepti nu ii admiram… ca nu sunt ei mai cu mot… unde se indreapta lumea?????!!!!
Sunteți prost informată, locurile se olimpici de la facultăți nu au nici o treabă cu locurile de examen. Aceste locuri sunt subvenționate de stat, adica ei intra automat la buget, dar pe un loc separat.