Pentru că mulți părinți s-au arătat dispuși să ajute cu produse refugiații din Ucraina, Inspectoratul general școlar al Capitalei a strâns informații legate de tipul ajutorului ce poate fi oferit și mai ales ce unități școlare colectează pachete, potrivit unei informații transmise de ISMB.
Departamentul pentru Situații de Urgență de Urgență București-Ilfov și Direcția generală de jandarmi a Municipiului București au făcut un necesar pentru părinții care vor să ajute și nu știu ce produse să cumpere pentru a fi trimise refugiaților.
Iată de ce este nevoie în general:
- Apă
- Alimente neperisabile
- Medicamente
- Lapte praf
- Scutece
- Produse de igienă (adulți / copii)
Cei care aduc ajutoare sunt rugați să le ambaleze în cutii pe care să scrie ce produse conțin.
Donațiile pot fi colectate între orele 8-14 zilnic, în perioada 1-4 martie în mai multe școli și licee din București.
Potrivit datelor oficiale, furnizate de ministrul de interne Lucian Bode, 74.700 de cetățeni ucraineni au intrat în România, până luni, 28 februarie, la ora 11.00, iar peste 34.000 se mai află în țara noastră. Peste 700 dintre ei au cerut azil. Majoritatea sunt femei cu copii, pentru că bărbații și tinerii de peste 18 ani sunt consemnați în Ucraina pentru a apăra țara de invazia Rusiei.
Lista unităților de învățământ din Capitală ce primesc donații poate fi consultată mai jos:
Foto: © Viorel Dudau | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.