LISTĂ Mai multe unități de învățământ din București primesc donații pentru a ajuta refugiații din Ucraina. Inspectoratul școlar din București a întocmit o listă cu produsele necesare și unde pot fi aduse

2.119 vizualizări
refugiati
Foto: © Viorel Dudau | Dreamstime.com
Pentru că mulți părinți s-au arătat dispuși să ajute cu produse refugiații din Ucraina, Inspectoratul general școlar al Capitalei a strâns informații legate de tipul ajutorului ce poate fi oferit și mai ales ce unități școlare colectează pachete, potrivit unei informații transmise de ISMB.

Departamentul pentru Situații de Urgență de Urgență București-Ilfov și Direcția generală de jandarmi a Municipiului București au făcut un necesar pentru părinții care vor să ajute și nu știu ce produse să cumpere pentru a fi trimise refugiaților.

Iată de ce este nevoie în general:

  • Apă
  • Alimente neperisabile
  • Medicamente
  • Lapte praf
  • Scutece
  • Produse de igienă (adulți / copii)

Cei care aduc ajutoare sunt rugați să le ambaleze în cutii pe care să scrie ce produse conțin.

Donațiile pot fi colectate între orele 8-14 zilnic, în perioada 1-4 martie în mai multe școli și licee din București.

Potrivit datelor oficiale, furnizate de ministrul de interne Lucian Bode, 74.700 de cetățeni ucraineni au intrat în România, până luni, 28 februarie, la ora 11.00, iar peste 34.000 se mai află în țara noastră. Peste 700 dintre ei au cerut azil. Majoritatea sunt femei cu copii, pentru că bărbații și tinerii de peste 18 ani sunt consemnați în Ucraina pentru a apăra țara de invazia Rusiei.

Lista unităților de învățământ din Capitală ce primesc donații poate fi consultată mai jos:

Foto: © Viorel Dudau | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Greva generală din Educație a încetat după ce liderii sindicali și ministrul Deca au semnat contractul colectiv de muncă pentru angajații din învățământ / Decizia nu a fost luată prin consultarea tuturor membrilor, așa cum anunțau sindicaliștii, ci doar de către lideri – surse

Liderii sindicali din Educație, marius Nistor de la FSE Spiru Haret și Simion Hăncescu, de la FSLI, apar într-o fotografie, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, în timp ce semnează…
Vezi articolul

Tehnologia și accesul la tabletă și telefon mobil îi fac pe copii să învețe să scrie înainte de a ști să citească. Descoperirea făcută în România i-a surprins pe cercetătorii europeni

În capitolul “România, descoperiri surprinzătoare“ autorii raportului Copiii mici (0-8) și tehnologia digitală – un studiu calitativ în Europa, studiu făcut de hub-ul științific al Comisiei Europene, Joint Research Centre, descriu povestea…
Vezi articolul

VIDEO Ordinul „Palmes academiques” în grad de Comandor, oferit ministrului Educației Sorin Cîmpeanu de ambasadoarea Franței Laurence Auer / Cîmpeanu: Trebuie să mărturisesc că nu am învățat limba franceză în școală

Ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Laurence Auer, l-a decorat, vineri, pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cu ordinul „Palmes academiques în grad de Comandor”, ministrul afirmând că va susţine folosirea limbii franceze…
Vezi articolul

Premierul Ciolacu: În ciuda tuturor greutăților și “apocalipsei”, domnul ministru Boloș a asigurat resurse financiare de 13,7 miliarde de lei cu care să acoperim cheltuielile sociale esențiale ale statului până la sfârșitul acestui an

Premierul Marcel Ciolacu a spus în deschiderea ședinței de Guvern de joi, 23 noiembrie, că “în ciuda tuturor greutăților și apocalipsei, domnul ministru Boloș a asigurat resurse financiare de 13,7…
Vezi articolul