LISTA cu locurile libere pentru a doua etapă de admitere la liceu 2023, publicată de mai multe Inspectorate Școlare Județene

16.239 de vizualizări
Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com
Mai multe Inspectorate Școlare Județene au publicat locurile rămase libere după prima etapă de admitere la liceu 2023. Înscrierile au loc în perioada 7-9 august și repartizarea candidaților din etapa a doua, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, se face în perioada 10 – 11 august 2023. 

Cererile pentru a doua etapă pot fi depuse de cei care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, precum și de candidații care au fost respinși la licee. De asemenea, aici intră și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională.

Au rămas de repartizat în etapele următoare doar 1.619 absolvenți (1,44%), întrucât nu au completat suficiente opţiuni, susține Ministerul Educației. Aceștia au la dispoziție cele 7.727 de locuri libere la liceu rămase, sau alte 18 mii în învățământul profesional. Anul trecut 6.852 de elevi (5,87%) nu au putut fi repartizați din cauza opțiunilor insuficiente.

Locurile rămase libere pentru etapa a II-a de admitere la liceu 2023:
  • București (B) – ismb. ro – nu sunt publicate
Calendar etapa a II-a de admitere la liceu 2023

28 iulie 2023 Afișarea centrului de admitere, a situației locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților romi, precum și a celor destinate candidaților cu CES, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori maternă

31 iulie 2023 Înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă

1 – 2 august 2023 Desfășurarea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă

3 – 4 august 2023 Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații

7 – 9 august 2023 Primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini și a candidaților care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua, precum și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.

Primirea cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională.

Notă: Candidații pe locurile speciale pentru rromi și candidații pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă își păstrează prioritatea pe locurile destinate acestora care au rămas libere după soluționarea situațiilor speciale.

10 – 11 august 2023 Repartizarea candidaților din etapa a doua, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București. Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, publicate pe site-ul inspectoratului școlar județean/al Municipiului București și comunicate unităților de învățământ până la data de 5 iulie 2023.

11 august 2023 Transmiterea către Centrul național de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată

14 – 16 august 2023 Depunerea dosarelor de înscriere a candidaților Părintele/tutorele legal care au primit rezoluţie favorabilă la unitățile de învăţământ la care au fost repartizați.

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


5 comments
  1. Eu nu inteleg, de exemplu la Colegiul Naţional “I.L.Caragiale” unde mai este 1 loc liber desi s-a intrat cu medii mari si nu se pune problema ca nu s-au inscris suficienti, inseamna ca cineva a renuntat? Si ce relevanta are ultima medie, nu ai voie sa te inscrii pentru acel loc cu medie sub ultima medie?
    si de ce sunt licee la care nu apare ultima medie (de ex. Colegiul Tehnic “Dinicu Golescu” , Colegiul Tehnic “Media)
    Pe vremea mea era mult mai simplu :)))

    1. Unde este mentionat faptul ca nu poate fi admis un copil la un liceu in Etapa 2 decat daca are media peste ultima medie de intrare din acel liceu?

      1. Nu (cred ca) este mentionat, doar intrebam si eu, incercand sa ma lamuresc cum functioneaza acest sistem.
        Nu ma asteptam sa existe pe lista locuri la licee cautate. Dupa parerea mea, daca s-a eliberat cumva vreun loc la un liceu cu mai multi inscrisi decat locuri, acel loc nu ar fi trebuit scos la concurs, ci acordat primului sub linie care a fost respins la etapa I si repartizat la alt liceu. Nu pare corect sa intre cineva cu media 7.90, cand au fost respinsi si repartizati in alta parte elevi cu 9.10.
        Pe de alta parte, a disparut linkul la Bucuresti, deci poate nici nu era lista potrivita (?!)
        La alte judete nici nu apar mediile de intrare, probabil nu conteaza ultima medie, daca locurile libere chiar sunt la licee la care au fost mai putini inscrisi decat locuri

    2. Locuri libere apar dacă elevul nu a confirmat înscrierea, de exemplu (aveau o perioadă în care trebuiau să aducă un dosar pentru înscriere). Sau înscrierea a fost corectată (a fost și o perioadă de contestații). Sau un elev – ori mai mulți – au plecat la liceele unde au frați gemeni admiși.

      Sunt mai multe variante posibile.

      Ultima notă de admitere nu are importanță acum. Înscrierea și repartizarea se fac pe locurile neocupate, cu aceleași reguli ca înainte, doar că primul (cu medie mai mare) venit, primul servit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rezultate admitere liceu 2024. Top 15 specializări în București / Ultima medie de admitere a scăzut pentru toate specializările. La Colegiul „Sfântul Sava” este 9,90, față de 9,95 în 2023

Ultima medie de admitere în 2024 a scăzut pentru primele 15 specializări din București. Clasa de Matematică-Informatică bilingv limba engleză de la Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din București este prima…
Vezi articolul

EXCLUSIV Admitere la liceu 2020 cu modificări: Proiectul de ordin care elimină obligativitatea școlii profesionale pentru elevii cu medii sub 5, finalizat de ministrul Educației

Ministrul Educației a finalizat proiectul de ordin care schimbă admiterea la liceu, prin eliminarea mediei 5 ca limită pentru înscrierea la liceu. Edupedu.ro a obținut în exclusivitate proiectul care modifică…
Vezi articolul