Lista intermediară cu proiectele eligibile în apelul pentru formarea a peste 100.000 de profesori în pedagogie digitală, de 80 de milioane de euro, publicată de Ministerul Educației / Pe listă sunt 13 universități din țară, dintre care trei sunt private

9.610 vizualizări
Ministerul Educației a publicat miercuri, 31 iulie, lista intermediară cu proiectele eligibile în apelul pentru formarea a peste 100.000 de profesori în pedagogie digitală. Sunt 19 proiecte declarate admise, dintre care 10 aparțin unor universități de stat și 3 private. În cadrul acestui apel, în valoare de 80 de milioane de euro, vor fi formați cu prioritate profesori din mediul rural și zone defavorizate, potrivit ghidului solicitantului. Lista integrală o găsiți în articol. Amintim, calendarul este în întârziere, termenul pentru înscrieri a fost prelungit și a expirat pe 17 mai.
  • Solicitanții proiectelor pot depune contestații în două (2) zile lucrătoare de la data publicării listei.

În total au fost selectate 19 proiecte eligibile prin care vor fi formați 100.000 de profesori în pedagogie digitală în cadrul apelului„Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar”.

Sunt 10 proiecte ale universităților de stat, trei ale unor universități private, Casa Corpului Didactic din Călărași și restul de cinci ale unor asociații private.

Universitățile de stat declarate admise sunt:

  • Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava
  • Universitatea Constantin Brâncuși
  • Universitatea din Craiova
  • Universitatea Lucian Blaga din Sibiu
  • Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
  • Universitatea din București
  • Universitatea Aurel Vlaicu din Arad
  • Universitatea Valahia din Târgoviște
  • Universitatea de Vest Timișoara

Universitățile private care au depus proiecte, admise

  • Universitatea Spiru Haret
  • Universitatea Româno-Americană
  • Universitatea Internațională Danubius

Asociațiile private care au fost admise

  • Asociația Proeuro-cons cu proiectul Digitrend – Tendințe digitale în educație
  • Asociația As 2001 Alba Iulia cu proiectul e-Profesor
  • Asociația EDU-APPS cu proiectul Clasa Viitorului, pedagogie digitală
  • Asociația Go-Ahead cu proiectul Activ digital în școala ta

Au putut depune proiecte instituții de învățământ superior publice sau private, acreditate sau autorizate provizoriu și furnizori publici sau privați de formare continuă.

Informații de context

Apelul are ca scop formarea a 100.000 de profesori din învățământul preuniversitar de stat și publicarea a 50.000 de materiale educaționale deschise create de 50% dintre cadrele didactice formate.

80 de milioane de euro sunt alocați prin PNRR: Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației și Investiția 8. Program de formare la locul de muncă pentru personalul didactic.

Valoarea unui proiect este de minim 2,4 milioane euro și ar trebui să formeze cel puțin 3.000 de profesori. 

Proiectele trebuie să prioritizeze formarea profesorilor din mediul rural și din zonele defavorizate, conform Ghidului solicitantului.

Toți cei 100.000 de profesori care vor fi formați în pedagogie digitală trebuie să elaboreze o resursă educațională deschisă de tip RED, potrivit Ministerului Educației, care răspunde la cele mai frecvente întrebări privind scrierea cererilor de finanțare din apelul PNRR „Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar”. Formarea cu 84 de ore de curs/practică și materialele trebuie să fie gata până în septembrie 2025.

Calendarul apelului este în întârziere. Ministerul Educației a prelungit termenul limită până pe 17 iunie, pentru depunerea proiectelor. Termenul inițial pentru depunerea proiectelor era 31 mai.

Lista intermediară proiecte eligibile pentru apelul „Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar”
Citește și:

Termenul pentru depunerea proiectelor în apelul privind formarea a 100.000 de profesori în pedagogie digitală, prelungit de Ministerul Educației până pe 17 iunie
Fiecare dintre cei 100.000 de profesori care vor fi formați în pedagogie digitală trebuie să facă cel puțin o resursă educațională deschisă de tip RED, potrivit Ministerului Educației

1 comment
  1. Hai cu pilareli si bani! Unii de pe lista stiau de 2 luni ca vor fi admisi, deci lista e asa, de ochii lumii… Parandaraturile s-au servit deja. Ce bine e sa ai linie directa la minister, sa iti aprobe orice propui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

FOTO Prima testare Covid-19 din școli, de săptămâna viitoare, se va putea realiza marți sau miercuri, anunță secretarul de stat Sorin Ion: Noile teste de salivă pentru elevi și profesori sunt ambalate individual sau câte două

Noile teste Covid-19 pentru elevi și profesori sunt ambalate individual sau câte două, anunță autoritățile, care publică o serie de fotografii de la livrarea testelor către depozitele inspectoratelor școlare județene.…
Vezi articolul

EXCLUSIV În materialele de curs trebuie indicată mereu sursa, iar ISBN nu are legătură cu obligația citării – experta în etică Michelle Bergadaà, președintele institutului internațional privind frauda academică IRAFPA, despre argumentele invocate de ministrul Cîmpeanu în fața acuzațiilor că a plagiat

În cazul materialelor folosite la curs, în universități, “trebuie indicată mereu sursa”, deoarece materialul de curs este o “operă creativă deschisă” și, drept urmare, i se aplică mereu drepturile de…
Vezi articolul

Volumul publicat postum al lui Gabriel Garcia Marquez, „Ne vedem în august”, lansat în librăriile din lume. Ediția a fost deja tradusă în limba română, cea în engleză apare marți, 12 martie

Un roman nepublicat până acum de Gabriel Garcia Marquez, autorul care a popularizat genul literar al „realismului magic” latino-american, a ajuns de miercuri în librării, parţial împotriva dorinţelor scriitorului decedat…
Vezi articolul
Diferențe majore rural-urban în rezultatele Evaluării Naționale

Școlile sau grădinițele închise timp de 3 ani ar putea fi transformate în săli de festivități, aprozare, cârciumi sau hosteluri de către primării, fără acordul Ministerului, prevede un proiect de lege depus de PSD, primit cu aplauze de deputații PNL din comisia de administrație. Împotrivă au fost doar USR și Ministerul Educației

Schimbarea destinației bazei materiale a școlilor, grădinițelor și oricăror altor instituții și unități de învățământ preuniversitar de stat se poate face pentru orice tip de activitate, după 3 ani în…
Vezi articolul