Lista inițială a celor 29 de proiecte evaluate calitativ de Ministerul Educației pentru dezvoltarea consorțiilor regionale de învățământ dual

1.136 de vizualizări
Foto: © ​Mooshny | Dreamstime.com
Lista inițială a celor 29 de proiecte care au fost în etapa de evaluare calitativă a fost publică de Ministerul Educației. „Toate cele 29 de proiecte, admise după etapa de eligibilitate în cadrul apelului „Program-pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual”, au depășit pragul minim de calitate în vederea finanțării”, anunță sursa citată.

Obiectivul apelului este dezvoltarea și dotarea de consorții profesionale integrate care să contribuie la dezvoltarea învățământului profesional, atât prin creșterea numărului de domenii de calificări și de absolvenți, cât și prin asigurarea unui parcurs educațional complet pentru elevii înscriși în învățământul dual”, conform Ministerului Educației.

Contestațiile pot fi depuse în perioada 22 – 26 iunie (ora 23:59). Acestea se pot transmite în format electronic atât prin intermediul platformei dedicate, cât și pe adresa de e-mail consortii.dual@edu.gov.ro.

„Ulterior soluționării contestațiilor, proiectele vor fi finanțate conform Ghidului Solicitantului, în limita bugetului alocat”, potrivit ministerului.

Alocarea financiara totală a apelului de proiecte este de 338 mil. euro, valoare eligibilă din PNRR, fără TVA. Valoarea maximă a unui proiect aferent unui consorțiu este de 21,12 milioane euro.

Universitățile selectate sunt următoarele:

  • Universitatea Politehnica din București;
  • Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București;
  • Universitatea de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș;
  • Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu;
  • Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava;
  • Universitatea pentru Știinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi;
  • Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău;
  • Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca;
  • Universitatea “Ovidius” din Constanța;
  • Universitatea Politehnica Timișoara;
  • Universitatea “Aurel Vlaicu” Arad;
Lista inițială a proiectelor evaluate calitativ
Calendarul apelului

Lista finală a consorțiilor din etapa a II-a va fi publicată pe 30 iunie, conform calendarului. Selecția consorțiilor care vor fi finanțate se face pe 3 iulie, iar pe 4 iulie va fi publicată lista finală.

Potrivit metodologiei, aprobată prin Ordinul nr. 6.216/09.11.2022, consorțiul este o formă de asociere fără scop patrimonial, cu rolul de a contribui la dezvoltarea învățământului dual, cu rute complete, pentru calificări cerute pe piața muncii și are denumire proprie stabilită de părți, printr-un contract de parteneriat (aprobat, de asemenea, de minister).

Foto: © ​Mooshny | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Lista inițială a celor 29 de proiecte eligibile pentru dezvoltarea consorțiilor regionale de învățământ dual, publicată de Ministerul Educației. Au fost acceptate 18 primării și 11 universități / Calendarul apelului a fost modificat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape 120.000 de elevi, reprezentând 78,6% din totalul celor înscriși în acest an școlar în clasa a XII-a, s-au prezentat la simularea BAC 2022, limba și literatura română. Au fost eliminați din examen 8 elevi

Pregătirea examenelor de la finalul învățământului gimnazial și liceal, organizată la nivel național de Ministerul Educaţiei în anul școlar 2021 – 2022, a început luni, 28 martie, cu simularea probei…
Vezi articolul