LISTĂ Peste 5100 de copii cu vârste între 5-11 ani au fost imunizați în prima săptămână de la debutul campaniei de vaccinare anti Covid-19. În Brăila a fost vaccinat un singur copil

1.562 de vizualizări
Foto: © Makym Klimov | Dreamstime.com
În 4 județe au fost vaccinați sub 10 copii/județ, arată datele obținute de Edupedu.ro de la Institutul Național de Sănătate Publică.
  • Lista cu numărul copiilor de 5-11 ani vaccinați anti Covid-19, pe județe, poate fi consultată la finalul articolului.

Edupedu.ro a cerut Institutului Național de Sănătate Publică datele privind numărul copiilor de 5-11 ani imunizați anti Covid-19 în primele 6 zile de la debutul campaniei de vaccinare din România.

Astfel, din 26 ianuarie (când a început vaccinarea acestei categorii de vârstă) până marți, 1 februarie, au fost vaccinați 5.141 de copii cu serul Pfizer pediatric.

Cel mai prost stă județul Brăila unde a fost imunizat un singur copil. Urmează apoi județul Giurgiu unde 7 copii au fost vaccinați anti Covid-19 și județul Caraș Severin, cu 9 copii ce au primit serul pediatric. La polul opus, cei mai mulți copii vaccinați anti-Covid 19 sunt în Capitală: 2.119.

Datele INSP nu precizează dacă vaccinările au fost realizate doar în cele peste 200 de centre de vaccinare din țară sau și la cabinetele medicilor de familie.

Informații despre vaccinarea copiilor de 5-11 ani în România

Vaccinul pediatric Comirnaty este produs de compania farmaceutică Pfizer/ BioNTech.

Programarea pentru vaccinarea copiilor de 5-11 ani se efectuează doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali, potrivit CNCAV.

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie dacă au cerut doze pediatrice. De asemenea, Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) este optimizat și permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare.

  • Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare, aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/formulare-si-chestionare/
  • Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.
  • Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.
Lista obținută de la INSP, pe județe:
JudețVaccinări 5-11 ani
Alba63
Arad49
Argeș56
Bacău53
Bihor84
Bistrița-Năsăud31
Botoșani18
Brăila1
Brașov176
București2.119
Buzău34
Călărași38
Caraș-Severin9
Cluj473
Constanța197
Covasna24
Dâmbovița54
Dolj95
Galați102
Giurgiu7
Gorj16
Harghita65
Hunedoara24
Ialomița22
Iași188
Ilfov92
Maramureș58
Mehedinți27
Mureș144
Neamț19
Olt38
Prahova127
Sălaj12
Satu-Mare18
Sibiu148
Suceava34
Teleorman19
Timiș277
Tulcea20
Vâlcea37
Vaslui47
Vrancea26
TOTAL5.141
Ce trebuie să știe părinții despre vaccinarea anti-Covid19. Ministerul Sănătății a răspuns mai multor întrebări cu ajutor unor medici specialiști – citește aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Iulian Cristache, federația părinților: Următorul an școlar va fi în procent semnificativ compromis / În învățământul primar va fi un adevărat dezastru / Ghidul Ministerului Sănătății prevede ca până la 11 ani copiii nu au voie să poarte mască

„Următorul an școlar va fi în procent semnificativ compromis”, susține Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi. Acesta a declarat la TVR că în opinia sa „în învățământul…
Vezi articolul

Şcoala construită de Iuliu Maniu în satul Bădăcin din Sălaj s-a închis după 85 de ani. Aici mai învățau doar 4 copii / Părinții preferă să îi ducă la școală în alt oraș unde există programul “Școală după școală”

Școala din Bădăcin, județul Sălaj, a funcţionat neîntrerupt timp de 85 de ani. Astăzi, părinţii preferă să-şi ducă copiii la şcolile din oraş, acolo unde au locul de muncă şi…
Vezi articolul