LISTA În 54 de localități școlile se închid de luni, 27 septembrie, iar elevii trec la școala online. Creștere de 4 ori față de săptămâna trecută

120.396 de vizualizări
Școală închisă / Foto: Edupedu.ro
În de 4 ori mai multe localități față de săptămâna trecută, școlile vor intra luni, 27 septembrie, în scenariul roșu – școală online -, potrivit listei publicate de Ministerul Educației. Sunt 54 de localități cu prag de infectare de peste 6 la mie, față de doar 13 câte erau vinerea trecută.

Creșterea este extrem de rapidă – față de joi, când Edupedu.ro a semnalat 40 de localități cu incidența peste 6/1.000 de locuitori, 14 localități au intrat în scenariul roșu.

În urmă cu o săptămână erau doar 13 localități care trecuseră de pragul de 6 la mie și unde elevii au trecut de la învățarea față în față la școala online. Creșterea numărului de localități de la o săptămână la alta a fost de 415%, adică de peste 4 ori.

1AlbaOhaba6.57
2AlbaSâncel7.31
3AradFrumușeni6.09
4Bistrița-NăsăudNegrilești8.2
5BotoșaniRoma7.4
6BotoșaniTudora8.28
7Caraș-SeverinFârliug6.85
8Caraș-SeverinGârnic7.82
9Caraș-SeverinPojejena9.47
10Caraș-SeverinTicvaniu Mare7.51
11ClujCătina12.08
12ClujGeaca6.96
13ClujJichișu de Jos6.11
14ClujPloscoș9.66
15CălărașiCurcani6.08
16DoljCârcea6.09
17GorjCrasna6.57
18IlfovAfumați6.77
19IlfovBragadiru6.11
20IlfovChiajna6.36
21IlfovDobroești6.92
22MaramureșAsuaju de Sus6.56
23MaramureșBogdan Vodă7.46
24MaramureșBârsana9.1
25MaramureșGiulești7.56
26MaramureșOcna Șugatag6.22
27MehedințiBreznița-Motru6.31
28NeamțTupilați7.55
29OltCezieni8.71
30OltDeveselu7.47
31OltStudina6.2
32PrahovaBrebu6.59
33PrahovaGura Vadului8.75
34PrahovaSlănic6.37
34Satu MareTarna Mare6.08
36Satu MareVama8.21
37Satu MareViile Satu Mare6.62
38SibiuȘeica Mică9.48
39SălajBobota7.03
40SălajMeseșenii de Jos7.61
41SălajMirșid7.73
42TeleormanBlejești6.21
43TeleormanIslaz8.34
44TeleormanMăldăeni7.0
45TeleormanUda-Clocociov6.79
46TeleormanZâmbreasca7.82
47TimișBara9.06
48TimișBucovăț6.8
49TimișGhiroda6.84
50TimișMoravița8.68
51TimișMoșnița Nouă6.4
52TimișPădureni6.8
53TulceaIzvoarele6.09
54VâlceaHorezu6.23

Lista publicată pe site-ul Ministerului Educației este aici:

Trecerea la școala online se face atunci când localitățile trec de pragul 6 ‰, conform regulilor pentru începerea anului școlar 2021-2022 anunțate de miniștrii Educației și Sănătății și prevăzute într-un ordin comun. De menționat că doar creșele și grădinițele vor funcționa în format fizic în acest caz, până la declararea carantinei în localități.

Foto: edu.ro

Articolul este în curs de actualizare


13 comments
  1. Pana sa se ajunga la pragul de 6 la mie intr-o localitate, deja zeci de scoli au fost inchise si zeci sau sute de copii s-au imbolnavit. Ce va indica acest lucru, domnule Campeanu? Ar trebui sa va indice ca ati fixat un prag gresit de trecere in online, ar trebui sa va indice ca ati facut victime in randul copiilor doar pentru ca nu ati fost in stare peste vara sa puneti la punct scoala online sau scoala in format fizic, dar cu clase restranse, cu jumatate din elevii care se bulcesc acum fara un minim de distanta intre ei. Ar trebui sa va indice ca ati gresit! Undeva, ati gresit in gandire si prin urmare ati luat decizii gresite. Nu ati cautat solutii peste vara astfel incat copilasii astia sa si invete, dar sa ramana si sanatosi! Ati dat doar din gura.. Ar trebui sa va uitati pe camere, sa vedeti intr-o clasa cu 30 de elevi, cati isi dau masca sub barbie si vorbesc scuipand in dreapta si in stanga. Daca nu ati gasit peste vara solutii sa ii tineti distantati si cu masti, acum e prea tarziu sa mai dati din gura cum ca vreti scoala in format fizic. Macar in ultimul ceas, faceti ce trebuie pentru copiii astia. Nu asteptati sa se umple spitalele… Credeti ca noi nu vrem cu prezenta fizica, nu vrem sa invete? Vrem, dl Campeanu, dar inainte de asta ii vrem sanatosi si protejati… Asta ar fi fost o parte din jobul dvs.pe care din pacate ati ratat-o.

    1. a nu se uita ca dupa atingerea pragului de 6 la mie in Afumati copiii au fost readusi in scoli si autoritatile locale au fost certate pentru decizia de inchidere, indiferent cand in timpul saptamanii se ating pragurile mentionate, numai vineri se poate decide inchiderea scolilor, pentru saptamana care urmeaza

  2. Eu tot nu înțeleg, cum a putut să dispară virusul când nu se respecta nici o regulă, când lumea se înghesuia pe litoral, în cluburi, la spectacole cu sutele de mii de oameni (spre zero cazuri) și acum, dintr-o dată, a reapărut cu mii de cazuri pe zi, culmea când se respectă reguli de protecție?
    🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

    1. Stiu ca tu nu cauti un raspuns la ce ai scris, pentru ca tu deja ti-ai format parerea, asa ca scriu pe ceilalti: unul din motive e ca se petrece mai mult timp in spatii inchise, altul, mai important, e varianta delta care este mult mai transmisibila si care nu era dominanta pana spre sfarsitul verii.

  3. Buna ziua,ca si elev ma supun unui risc foarte mare asteptand pragul de 6/1000.Este mult mai probabil sa se raspandeasca virusul daca rata de incidenta este mai mare.Singurele solutii ar fi sa se reduca rata de incidenta la care se inchid scolile si sa ne vaccinam.

  4. Scolile trebuie inchise in toata tara, nu sa asteptati sa se se umple spitalele pana la refuz si sa moara suficienti oameni incat sa se indure autoritatile sa inchida. Domnule Ministru Sorin Campeanu, ascultati sfaturile epidemiologilor, altfel sunteti direct raspunzator de genocidul ce va urma. In Pitesti, in foarte multe unitati de invatamant atat elevi cat si profesori poarta masca pe sub barba, iar majoritatea profesorilor este nevaccinata. In Sc Generala nr 15 (Adrian Paunescu) profesorii intra la ore cu masca pe sub barba, la fel copiii. In Pitesti, in scoli, autobuze, magazine pare ca e sfarsit de pandemie, nicidecum o stare de crestere alarmanta a cazurilor de Covid.
    Din clase lipsesc cel putin 2-3 elevi per clasa, asa zis “raciti”, care nu sunt testati si care revin dupa doar 3-4 zile in clasa, tusind sau cu alte simptome, fara ca nimeni dintre cei in masura sa se sesizeze, sa ia vreo masura. Atat profesori, diriginti, cat si invatatori ignora orice masura de preventie, e o nepasare si o ignoranta greu de imaginat poate de un ministru care, atunci cand spune ca in scoli se poarta masca si se respecta regulile, o face doar in baza unor supozitii, nicidecum pe baza a ceea ce se intampla de fapt. Realitatea e crunta, iar neintroducerea restrictiilor si scolile deschise vor transforma in curand Romania intr-o mica Indie.

    1. Numai prostii nu exista nici un virus, o mare prostie și lumea va crede mai prosti aia care cred, a venit un virus din vacanta, numai prosti, ma pus pe el de guvern și pe gunoiul de Arafat și tot guvernu, mint fără rusinare și lumea pune botu.

    2. Foarte bine punctat!
      Asa este si in Bucuresti: in pauze copiii alearga pe holuri fara masca, bancila nu sunt distantate si niciun prof. nu solicita elevilor acest lucru, numerosi copii si prof. nu poarta masca, nimeni nu se intereseaza de ce in fiecare clasa lipsesc de zile bune doi-trei elevi, profesorii care au predat la clasele intrate in online intra fizic la ore la celelalte clase……O harababura….Si multa indolenta….

    3. Domnule Nenciulescu, tot ceea ce ați observat dvs, mulțimile acelea cu masca sub nas care circulă nestingherite prin autobuze și alte locuri, elevii răciți care se întorc după două zile la școală, profesorii care intră la clase “ignorând” măsurile de prevenție etc, repet, nu vă trece prin minte că toate acestea reprezintă de fapt semne de normalitate? Oameni care își trăiesc viața ignorând nu logica și realitatea, ci apocalipsa propovăduită in mass-media? Nu mai profețiți, domnule, genocidul și sfârșitul lumii, uitați-vă în jur și gândiți rațional!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 400 de profesori înscriși în Inspectoratul Școlar Civic reclamă că au prea mulți elevi în clasa lor pentru a face o educație de calitate individualizată / Platforma în care aproape 3 mii de cadre didactice sunt consultate pentru luarea deciziilor

După ce aproape 3.000 de profesori s-au înscris în platforma civică digitală, dedicată lor, numită Inspectoratul Școlar Civic, înființată de World Vision România, au fost aplicate o serie de chestionare…
Vezi articolul

Cei mai mulți români cu studii superioare absolvite sunt în București, 35,2%. La polul opus este județul Vaslui cu 7,2%, care are și cea mai mare pondere a populației șomere – Recensământ

Cei mai mulți români cu studii superioare absolvite sunt în municipiul București și județele Ilfov, Cluj, Timișoara și Brașov. La polul opus sunt județele Vaslui, Călărași și Botoșani, unde ponderea…
Vezi articolul