Lista grădinițelor, școlilor și facultăților cu risc seismic din București

13.850 de vizualizări
Peste 170 de școli, grădinițe, licee și facultăți sunt în clădiri cu risc seismic, potrivit listei publicate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București, care a făcut inventarul clădirilor cu risc seismic din Capitală.

Raportul atenționează asupra faptului că ”această situaţie nu reflectă realitatea, numărul acestor clădiri fiind mai mare, deoarece sunt multe instituţii care nu au răspuns solicitărilor de a centraliza imobilele expertizate tehnic.”

Informația din tabel poate fi citită în felul următor: Grădiniţa de Hipoacuzici nr. 65, adresa – str. N. Caramfil nr. 24, a fost construită în anul 1950, are Parter plus Mansardă, a fost evaluată în clasa de Risc Seismic III. Numărul ocupanților pe timp de zi este de 223, iar cel al ocupanților pe timp de noapte, 37.

Clasa RS I: corespunde construcțiilor cu risc ridicat de prăbușire la cutremure având intensitățile corespunzătoare zonelor seismice de calcul (cutremurului de proiectare);

Clasa RS II: corespunde construcțiilor la care probabilitatea de prăbușire este redusă, dar la care sunt așteptate degradări structurale majore la incindeța cutremurului de proiectare;

Clasa RS III: corespunde construcțiilor la care sunt așteptate degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranța structurală, dar la care degradările elementelor nestructurale pot fi importante;

Clasa RS IV: corespunde construcțiilor la care răspunsul seismic așteptat este similar celui corespunzător construcțiilor noi, proiectate pe baza prescripțiilor în vigoare.

LISTA ȘCOLILOR, LICEELOR, GRĂDINIȚELOR ȘI FACULTĂȚILOR CU RISC SEISMIC DIN SECTORUL I


LISTA ȘCOLILOR, LICEELOR, GRĂDINIȚELOR ȘI FACULTĂȚILOR CU RISC SEISMIC DIN SECTORUL III



LISTA ȘCOLILOR, LICEELOR, GRĂDINIȚELOR ȘI FACULTĂȚILOR CU RISC SEISMIC DIN SECTORUL 5

Pentru sectoarele 2, 4 și 6, lista clădirilor expertizate tehnic și încadrate în clasa de risc seismic nu cuprinde instituții de învățământ.

FOTO: ISUBIF

Citește și:


12 comments
  1. Și cele din sectorul 4?
    Sau aici nu sunt….le consolidează Băluță pe toate de mai bine de un an….
    A mutat școlile în containere și nu face altceva nimic….are nevoie de terenuri

  2. Date vechi, neactualizate, incomplete si eronate furnizate de ISU care creaza panica in randul parintilor – Scoala Gimnaziala Pia Bratianu- fosta Scoala gen. Nr. 17, este incadrata in clasa de risc seismic III conform ultimei expertize din anul 2016, efectuata dupa reabilitare.

    1. Acest raport de care spuneti pentru Scoala 17 Pia Bratianu, (care o incadreaza in clasa III de risc, nu I cum e la ISU), a fost facut de o firma numita ROFER STUDIO SRL, care a fost infiintata pe data de 1 Noiembrie 2016. Iar data crearii raportului a fost 16 Decembrie 2016.

      Din acest punct de vedere, credibilitatea raportului de care mentionati are de suferit.

  3. Are cineva informatii legate de o reabilitare a scolii 17, Pia Bratianu, facuta in ultimii 10+ ani?
    Imi vine greu sa cred ca e risc seismic I, dar nu te poti baza pe nimic..

  4. Bună seara!
    Raportul la care faceți referire și este încărcat pe site-ul isubif.ro nu este datat. Îmi puteți spune va rog, când a fost întocmit? Este actualizat?
    Mulțumesc.

  5. Comentariu tendentios. Facultatea de Arhitectura (corpul istoric) a fost consolidata si nu poate fi RSII. Opriti comentariile venite din afara adevaratilor specialistii (unii probabil “sponsorizati” pentru a crea diversiuni). Pentru lista reala considerati PMB

    1. Lista nu este de la PMB, deci nu ar avea de ce să corespundă. Dacă vă uitați atent în Planul de Analiza si Acoperirea Riscurilor al ISU, vă asigur că le veți găsi. Și încă ceva pentru viitor: nu veți găsi niciodată înformații neverificate sau fără citarea sursei pe Edupedu.ro. Vă mulțumim pentru comentariu și vă mai așteptăm pe la noi.

      1. Buna dimineata

        Infiorator raportul publicat. Pe site-ul ISU nu am gasit asa ceva. Puteti sa publicati linkul direct? Da credibilitate mult mai mare articolului.

        Intamplator, aveti informatia de ce o scoala care e incadrata la Risc I de exemplu, nu este si in lista primariei? Este pentru prima data cand aud de 2 liste diferite. Stiam ca lista Primariei este incompleta, dar ma intereseaza sa stiu care sunt explicatiile pentru care aceste informatii nu sunt sincronizate

        Multumesc frumos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Într-un discurs despre cum incitarea la ură afectează și elevii, ministra Educației s-a dat exemplu pe ea însăși în vizorul comentariilor de pe rețelele sociale la adresa ei: Am o zi proastă dacă “n-apucă colegii din Minister să le șteargă suficient de repede”

Ligia Deca a spus că se încarcă negativ din cauza comentariilor de pe rețelele sociale la adresa ei și că are o zi proastă dacă “n-apucă colegii din Minister să…
Vezi articolul

Concurs de creativitate pe tema primăverii pentru copii de grădiniță și elevi, dar și pentru cadre didactice. Participanții pot trimite materiale și pot înscrie școala ca parteneră până pe 30 aprilie

Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” și Liceul cu program sportiv din Alba Iulia, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Alba anunță cea de-a treia ediție a concursului național cu participare indirectă…
Vezi articolul

Iată cum încep să își arate efectele negative textele din proiectul România Educată, spune Anca Tîrcă, expert în educație, despre bursele de merit pentru elevii cu medii sub 5: Cred că sunt greșeli pe care Ministerul le face din cauza faptului că nu face analize înainte

“Bursele de merit acordate elevilor sub media 5 reprezintă unul dintre efectele negative ale textului România Educată”, spune Anca Tîrcă, expert în educație. Ea a spus într-o intervenție la TVRInfo…
Vezi articolul

Cât timp vor sta oamenii acasă? Secretar de stat în Ministerul Sănătății: Afirmația profesorului Streinu-Cercel este foarte binevenită – măcar 6 săptămâni, ar fi mai bine 8 și ideal – 10

Întrebat cât vor sta oamenii acasă, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a făcut trimitere la afirmația profesorului Adrian Streinu-Cercel despre care a spus că „este foarte binevenită”,…
Vezi articolul