LISTA Elevii din 13 localități vor face școală online de săptămâna viitoare. 5 localități sunt din județul Satu Mare și 2 localități din Cluj

5.037 de vizualizări
Foto: © Tetiana Soares | Dreamstime.com
Elevii din 13 localități vor face școală online de săptămâna viitoare, deoarece incidența a depășit rata de 6 la mia de locuitori, potrivit datelor Ministerului Educației. Localitatea cu cea mai mare rată, la nivel național, este Târșolț din județul Satu Mare. Aici incidența are valoarea de 13.88.

A doua cea mai mare incidență este înregistrată în localitatea Șeica Mică, din județul Sibiu: 11.55. Celelalte 11 localități cu rata de incidență peste 6 la mia de locuitori sunt următoare:

  • localitatea Cărand din județul Arad: 10.22
  • localitatea Gherța Mică din județul Satu Mare: 10.14
  • localitatea Ploscoș din județul Cluj: 9.65
  • localitatea Pojejena din județul Caraș-Severin: 9.07
  • localitatea Cătina din județul Cluj: 7.78
  • localitatea Șimișna din județul Sălaj:7.67
  • localitatea Bixad din județul Satu Mare: 7.63
  • localitatea Turț din județul Satu Mare: 6.72
  • localitatea Oraș Negrești-Oaș din județul Stau Mare: 6.44
  • localitatea Oraș Bechet din județul Dolj: 6.4
  • localitatea Tupilați din județul Neamț: 6.12
Foto: captură edu.ro

Astfel, în județul Satu Mare sunt 5 localități cu incidența peste 6 la mia de locuitori. Clujul are 2 localități cu incidența peste 6.

La nivel național, 18 localități au incidența peste 5 la mia de locuitori și 25 au incidența peste 4 la mie.

Foto: captură edu.ro

În urmă cu 15 zile, 3 localități din România aveau rata de incidență peste 5 la mia de locuitori.

  • Pentru celelalte localități, rata de incidență poate pe consultată aici.

Peste 1.000 de elevi și 600 de profesori și alți angajați au fost confirmați cu COVID-19 în prima săptămână de școală la nivel național, anunță Ministerul Educației într-un comunicat.

Informații de background

Potrivit Ordinului Comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, există două scenarii pentru organizarea și desfășurarea cursurilor din învățământul preuniversitar, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenței cumulate la nivelul localității, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, după cum urmează:

Scenariul 1

Participarea zilnică a tuturor antepreșcolarilor / preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, până la incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Scenariul 2
  • a) Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor / preșcolarilor și elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
    • Dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.
  • Participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special
    • Dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.

Foto: © Tetiana Soares | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie

Citește și:
Peste 1.000 de elevi și 600 de profesori și alți angajați, confirmați cu COVID-19 în prima săptămână de școală la nivel național / Peste 17 mii de elevi din aproape 800 de clase fac școală online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu: Organizarea examenelor naționale și aprobarea curriculumului pentru clasa a IX-a, după ce vom avea planurile-cadru analizate, sunt problemele urgente. Elevii de clasa a IX-a e foarte puțin probabil să aibă manuale în toamnă

Pregătirea și organizarea examenelor naționale, precum și aprobarea curriculumului de clasa a IX-a, după ce vom avea planurile-cadru analizate și aprobate, sunt problemele urgente ale Educației, a declarat noul ministru,…
Vezi articolul

EXCLUSIV Daniel Funeriu, despre rezultatele PISA 2022: Care e rolul școlii? Să transmită cunoaștere solidă sau soft skills, chestii care servesc în viață? Învățați copiii să discearnă ce este esențial și ce este periferic

“Decizii fundamentale privind educația nu mai există acum în sistem”, în noua legea, spune Daniel Funeriu, în cadrul dezbaterii organizate de Edupedu.ro și World Vision România cu privire la rezultatele…
Vezi articolul
teme pentru acasă

Regândirea sistemului de teme pentru acasă, pregătirea simulărilor pentru examene, un plan de rezervă pentru întoarcerea la școala online și “suplimentarea fondurilor, nu înghețarea lor cum intenționează”, printre cele 11 solicitări din partea sindicatelor FSLI din Educație pentru 8 februarie

Sindicatele din Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) au publicat 11 solicitări pe care le-au trimis autorităților pentru ziua de 8 februarie, când este posibilă deschiderea majorității școlilor din România,…
Vezi articolul