Lista documentelor necesare pentru înscrierea sau transferul copiilor la grădiniță și școală a fost publicată de Asociația Medicilor de Familie București – Ilfov. Potrivit asociației, la revenirea din vacanțe nu se solicită copiilor avizul epidemiologic.
- Elevii și copiii de grădiniță vor începe cursurile luni, 11 septembrie. Anul școlar 2023-2024 este structurat pe module și are 36 de săptămâni.
- Edupedu.ro a scris că metodologia privind asigurarea asistenței medicale a copiilor din creșe și grădinițe și a elevilor a fost actualizată, după ce majoritatea creșelor au trecut în subordinea Ministerului Educației. Profesorii au ca atribuții să prevină fumatul, consumul de alcool și droguri și să discute cu părinții „să accepte imunizările”.
Documentele necesare la înscrierea la creșă, grădiniță, clasa pregătitoare, clasa a IX-a și în cazul transferului, conform metodologiei de mai sus (anexa nr. 16)
„La înscrierea în creșă/grădiniță:
- adeverința medicală de înscriere în colectivitate, modelul din Anexa nr. 16.1 (împreună cu avizul epidemiologic și dovada de vaccinare a copilului – Anexa 16.2) – eliberată de medicul de familie.
La înscrierea în clasa pregătitoare:
- dacă copilul a frecventat o grădiniță în care există cabinet medical școlar: fișa medicală de la grădiniță și adeverință medicală conform modelului prevăzut la Anexa nr. 16.3 – eliberate de medicul școlar al grădiniței frecventate;
- dacă copilul a frecventat o grădiniță în care nu există cabinet medical școlar: adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.
La înscrierea în clasa a IX-a:
- dacă elevul a frecventat o școală în care există cabinet medical școlar: fișa medicală de la școală și adeverință medicală conform modelului prevăzut la Anexa nr. 16.3 – eliberate de medicul școlii frecventate;
- dacă elevul a frecventat o școală în care nu există cabinet medical școlar: adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.
În cazul transferului între diferite unități de învățământ:
- dacă antepreșcolarul/preșcolarul/elevul a frecventat o unitate de învățământ cu cabinet medical propriu: fișa medicală de la unitatea de învățământ de la care se transferă – eliberată de medicul școlar;
- dacă antepreșcolarul/preșcolarul/elevul a frecventat o creșă/grădiniță/școală fără cabinet medical propriu: adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.”
În prezent, elevii de clasa a IX-a se pot transfera în timpul anului școlar, în vacanțele școlare, dacă media lor de admitere este cel puțin egală cu media ultimului admis la specializarea la care se solicită transferul, doar în situații medicale deosebite, prevede regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP).
3 comments
Buna ziua,
Cum se procedeaza vis a vis de dovada de vaccinare a copilului – Anexa 16.2 pentru cei care au locuit in alta tara din UE (in cazul de fata Franta unde schema de vaccinare este similara dar nu identica cu cea din Romania) si au facut vaccinurile acolo.
In cazul acestora fisa de vaccinari va fi goala?
O zi buna,
Florin
știri faceți o grămadă, dar când vom primi programa de bac 2023-2024?
Bună ziua, programele pentru Bacalaureat 2024 sunt aceleași de la examenul de Bacalaureat 2023, adică toate conținuturile din programă sunt incluse și pentru examen. Nu se mai repetă situațiile din anii 2020, 2021 și 2022 când anumite capitole erau exceptate pe fondul situației sanitare, dacă aici exista vreun dubiu: https://www.edupedu.ro/documente-programele-pentru-bacalaureat-2023-au-fost-anuntate-de-ministerul-educatiei-sunt-cele-dinainte-de-pandemie-ce-autori-trebuie-studiati-pentru-examenul-de-limba-si-literatura-romana/.