LISTA Doar 382 de localități mai sunt în scenariul galben, în care clasele V-VII și IX-XI învață online

8.162 de vizualizări
Foto: © Esther19775 | Dreamstime.com
Luni, 24 mai, în 382 localități școlile vor funcționa în scenariul galben, unde rata de infectare este de peste 1 la mie, potrivit listei publicate de Ministerul Educației. Restul localităților, adică 2.799 de localități sunt în scenariul verde.

Potrivit listei, Bucureștiul este în scenariul verde, cu o rată de 0,67 la mie.

În schimb orașe ca Alba Iulia, Sinaia, Ploiești sunt în continuare în cod galben.

Pe baza acestor scenarii revin la școală, luni, elevii.

Descarcă de aici lista cu rata de incidență pe localități:

„Săptămâna viitoare vor putea merge la școală cu prezență fizică peste 2,8 milioane de elevi. Astăzi avem doar 427 de localități în care rata de infectare este mai mare decât 1 la mie, restul de 2.574 de localități, în care avem aproape 90% din populația României, rata de infectare fiind sub 1, elevii vor putea să meargă la școală cu prezență fizică, ceea ce este un lucru extrem de important și îndemn la respectarea tuturor regulilor de protecție”, a declarat sâmbătă ministrul Educației.

Harta localităților, cu scenariile pentru școli, realizată de cercetătorii Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca:

Articol în curs de actualizare

Foto: © Esther19775 | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. Daca copilul meu de clasa 2-a a facut numai online e obligat sa mearga la scoala sau poate ramane online ? Santem di Ploiesti si avem dosar medical pentru tot anul de scoala online . Multumesc

  2. Domnule,sa va zic ceva:Și eu și majoritatea băieților din clasa mea facem la fel,chiar și fetele,eu țin minte anul trecut cum abia așteptam ora de geogra că sa stau pe telefon,sau la biologie,sau franceza, dar ce e de făcut când profesorul lucrează doar cu cei doi elevi din prima banca de la catedra? Acum eu sunt în online bine mersi deoarece da exista elevi ca mine care locuiesc și cu bunicii.

  3. Ferice de cei care pot termina în online acest an școlar!
    Situația în București este jalnica.
    Înghesuială în mijloacele de transport în comun, aproape om langa om.
    In sălile de clasa, elevii stau unul lângă celalalt, doi câte doi sau trei câte trei, asa cum sunt băncile. Și fără distanta între banca din fata și cea di spate, întrucât altfel nu ar încăpea în sala de curs.
    Elevii care nu au tragere de inima către învățătură, stau pe jocuri pe telefon pe sub banca, iar dacă le faci observație sau le spui sa își puna telefonul în ghiozdan, fie desenează pe caiet, for stau absenți în banca și iau notițe superficiale. Dacă i întrebi ceva legat de lecție, nici nu știi ce ai întrebat. Acesta este tabloul veșnic al elevului care nu vine la scoala sa învețe.
    Mai sunt și elevi care încearcă în timpul orei de curs sa comunice cu colegul de lângă el,..o vorba, o gluma….
    Restul elevilor sunt atenți, se Implica, pun întrebări unde nu înțeleg. Aceiași elevi constiinciosi și online, și pe băncile scolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Cîmpeanu: Trebuie organizate concursuri pentru inspectorii școlari generali și adjuncți, în luna martie-aprilie maximum, pentru ca mai apoi să putem organiza concursuri și pentru directorii de școli

Concursurile pentru ocuparea funcțiilor de conducere din inspectoratele școlare ar trebui organizate în lunile martie-aprilie, pentru ca apoi să fie organizate și cele pentru directorii de școli, a anunțat ministrul…
Vezi articolul

Banii pentru copiii cu CES în 2023 / Ministerul Educației: Drepturile financiare se majorează cu 50% dacă copilul cu CES are și certificat de încadrare în grad de handicap și se aplică tuturor copiilor, nu doar celor din centrele de plasament

Copiii cu CES (cerințe educaționale speciale) beneficiază de alocația zilnică de hrană și de cea pentru rechizite școlare, cazarmament, îmbrăcăminte și încălțăminte, potrivit Hotărârii de guvern nr. 564 din 2017.…
Vezi articolul

Cea mai mare inițiativă de robotică educațională școlară din România și chiar din Europa de Sud-Est, susținută și de Dacia. Roboții și cursurile oferite alături de BCR ar putea ajunge anul acesta la 50.000 de elevi / Cele 4 stadii pentru introducerea unui elev în robotică și la ce vârstă trebuie să înceapă

Nextlab.TECH este cea mai mare inițiativă de robotică educațională școlară din România și chiar din Europa de Sud-Est, susține coordonatorul acesteia, profesorul Răzvan Bologa, cadru didactic la Facultatea de Cibernetică…
Vezi articolul

Scrisoare deschisă către președintele Iohannis, trimisă de profesorii Colegiului German Goethe din București: Legislația nu protejează școala, profesorii au tot mai puține drepturi. Decența cadrului didactic este adesea confundată cu acceptarea abuzului / Elementul-cheie al educației este autoritatea educatorului

Profesorii Colegiului German Goethe din București îi cer susținerea președintelui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare deschisă în care îi transmit că „legislația în vigoare nu protejează școala” în fața acelei tipologii…
Vezi articolul