Lista cu peste 600 de locuri rămase libere la licee din București, pentru a doua etapă a repartizării, publicată de Inspectoratul Școlar / Câte un loc liber la Colegiile Naționale “Sfântul Sava”, “Matei Basarab” sau la Liceul “Ion Neculce” și 4 locuri la Colegiul Național “I.L Caragiale”

5.419 vizualizări
Foto: Nicoleta Colibășeanu / Agerpre Foto
Lista cu locurile rămase libere la licee din București, pentru a doua etapă a repartizării, publicată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. După prima repartizare computerizată au rămas 638 de locuri libere, la licee teoretice și tehnologice. Câte un loc este disponibil la Colegiul Național Sfântul Sava sau la liceul “Ion Neculce”, și 4 la Colegiul Național “I.L Caragiale”. Amintim, după prima etapă a repartizării la liceu, în București au rămas 440 de elevi nerepartizați, potrivit Ministerului Educației.
  • Lista cu locurile libere pentru a doua etapă de admitere la liceu 2023, publicată de mai multe Inspectorate Școlare Județene poate fi consultată aici.
  • Înscrierile au loc în perioada 7-9 august și repartizarea candidaților din etapa a doua, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, se face în perioada 10 – 11 august 2023. 

Peste 600 de locuri au rămas libere la licee teoretice și tehnologice, după ce s-a încheiat prima etapă a repartizării computerizate. Amintim, în București au rămas 440 de elevi nerepartizați, potrivit Ministerului Educației.

Locurile au rămas libere după rezolvarea situațiilor speciale, cum ar fi cele ale gemenilor, de exemplu. De asemene, unii elevi aleg licee private sau în străinătate, explica anul trecut inspectorul general școlar Vlad Drînceanu, într-un interviu.

În această etapă intră elevii care nu au susținut Evaluarea Națională, sau care nu au obținut un loc la liceu după repartizarea computerizată.

Câteva exemple de licee care mai au locuri disponibile la licee teoretice:

Colegiul Naţional “I.L.Caragiale” 4 locuri, dintre care 2 la filologie engleză, ultima medie 9.35. Un loc este disponibil la profilul Umanist, Filologie și altul la Umanist, Filologie, Bilingv germană.

Colegiul Naţional “Sfântul Sava” are un 1 loc la Filologie, profilul Umanist, unde ultima medie este 9.67

Colegiul Naţional “Ion Neculce” are 1 loc disponibil la profilul Umanist, filologie, cu ultima medie 9.12

Liceul Teoretic “Jean Monnet” are 1 loc disponibil, la profilul Umanist, Ştiinţe Sociale, cu ultima medie 9,07.

Colegiul Național ”Mihai Viteazul” are 1 loc la profilul Real, Științele Naturii, cu ultima medie 9,60.

Colegiul Național “Școala Centrală” are 1 loc la profilul Umanist, Filologie, bilingv Franceză cu ultima medie 8, 85.

Colegiul Național “Matei Basarab” are 1 loc la profilul Real, Științele Naturi, cu media 9,47.

Pentru cine e a doua etapă și care e procedura de înscriere

Înscrierile pentru a doua etapă au loc în perioada 7-9 august și repartizarea candidaților din etapa a doua, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, se face în perioada 10 – 11 august 2023. 

Elevii care pot participa la etapa a doua de admitere la liceu în 2023, conform procedurii operaționale pentru etapa a II-a de admitere, publicate de ISMB: 

Pot participa inclusiv elevii care candidează pe locurile speciale pentru rromi sau pe locurile distinct alocate candidaților cu CES în unităţile de învăţământ de masă.

  • Elevii care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen sau au renunțat, în scris, la locul ocupat;
  • Elevii care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizaţi computerizat;
  • Candidații care sunt absolvenți ai clasei a VIII-a din serii anterioare, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023-2024 şi care au participat la procesul de admitere, având medie de admitere, în anii precedenți, dar nu au fost înmatriculați într-o unitate de învăţământ;
  • Candidații care sunt absolvenți ai clasei a VIII-a, dar nu au susținut evaluarea națională şi nu li se poate calcula media de admitere;
  • Candidații care sunt absolvenți ai învăţământului gimnazial care au studiat în străinătate și, din această cauză, nu au participat la Evaluarea Națională de la sfârşitul clasei a VIII-a.

Documentele necesare pentru dosarul de înscriere pentru etapa a II-a de admitere la liceu 2023.

Lista cu locurile rămase libere după încheierea primei etape a repartizării la liceu
Citește și:
LISTA cu locurile libere pentru a doua etapă de admitere la liceu 2023, publicată de mai multe Inspectorate Școlare Județene
Județele cu cei mai mulți candidați nerepartizați după prima etapă de admitere la liceu 2023. În București sunt mai puține locuri neocupate decât elevi nerepartizați, în Ilfov au fost repartizați toți candidații și sunt cele mai multe locuri libere din țară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevi de la Olimpiada de Limba engleză, clasați pe primele locuri în județul Galați după ce la contestații au obținut cu aproape 20 de puncte mai mult față de notele inițiale. Subiectul de redactare și formarea profesorilor, problematice – surse

Doi elevi de clasa a VII-a care au participat faza județeană a Olimpiadei de Limbă engleză, pe 16 martie 2024 la Galați, au obținut fiecare aproape 20 de puncte în…
Vezi articolul

Performanță la sat. Elevii de la școli din mediul rural cu media 10 la Evaluarea Națională 2023. Cele trei medii de 10 din Ialomița sunt ale elevilor din mediul rural, tot trei sunt și în Ilfov. Câte doi sunt și în județele Neamț și Maramureș

12 elevi de la școli din mediul rural, care au susținut Evaluarea Națională 2023, au luat nota 10 atât la Limba română, cât și la Matematică, potrivit rezultatelor consultate de…
Vezi articolul