Lista cu manualele școlare de la clasa I până la clasa a XII-a, aprobate de Ministerul Educației pentru a fi folosite în anul școlar 2024-2025, publicată de către Centrul de Politici și Evaluare în Educație

7.856 de vizualizări
Foto: Pexels.com

Cataloagele de manuale școlare, unul pentru clasele I-VIII și celălalt pentru învățământ liceal, aprobate pentru folosirea în anul școlar 2024-2025, au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE). Vezi documentele cu titlurile tuturor manualelor aprobate de Minister pentru a fi folosite la clasă, în articol.

Cele două liste de manuale pentru anul școlar 2024-2025 se pot descărca de mai jos, în format PDF.

Lista cu manualele aprobate pentru clasele I – VIII:

Lista cu manualele aprobate pentru clasele IX – XII:


Pe edu.ro, la secțiunea Manuale școlare, este menționat: “În unităţile de învăţământ de stat sau particulare se utilizează manuale şcolare şi alte auxiliare didactice aprobate de Ministerul Educaţiei. Manualele şcolare se elaborează şi se evaluează pe baza programelor şcolare elaborate de Institutul de Ştiinţe ale Educaşiei şi aprobate de Ministerul Educaţiei. Manualele reprezintă o resursă și nu o normă didactică”.

Elevii de liceu nu au nici anul acesta manuale noi, ci vor învăța tot de pe cele aprobate în anul 2004.


4 comments
  1. Încă există in listă, la liceu, manuale de acum 22 de ani.

    Majoritatea nu se mai tipăresc de un deceniu iar cele din biblioteca școlii sunt infecte.

    In schimb avem bani pt ,,concursuri” antiviolenta.

    1. Ai fi surprins sa afli ca, cel putin la matematica, ceea ce se studiaza pana in clasa a XII-a, inclusiv, nu s-a schimbat in ultimii 300 de ani. Manualele din perioada anilor 80 sunt muuult mai bune decat alea de azi.

      1. Surprinzător nu sunt manuale de științe.
        In plus nu am spus că nu sunt bune.
        Ci că nu s-au mai retipărit (probabil pt ca tipografiile respective nici nu mai există) manualele existente fiind degradate fizic.

      2. Desigur, pentru că toată lumea știe că dacă ceva nu s-a schimbat în 300 de ani, e clar perfect! Ce rost ar avea să îmbunătățim ceva? Matematica din anii ’80 era atât de fantastică, încât elevii se distrau pe cinste rezolvând probleme în pauze, iar manualele erau scrise pe papirusuri sacre, direct de la Pitagora. Cine ar avea nevoie de lucruri noi, cum ar fi tehnologia sau metodele de predare actualizate, când putem rămâne în trecutul glorios?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Criterii și documente necesare pentru burse sociale în anul școlar 2024-2025. Prevederi noi: Bursele pentru elevii din familii monoparentale sunt condiționate de venit, școlile nu trebuie să ceară acte legalizate la notar

Elevii pot primi șapte categorii de burse sociale în anul școlar 2024-2025 și dosarul poate fi depus pe perioada întregului an școlar. Bursele medicale și pentru elevii orfani nu sunt…
Vezi articolul

Academia de Informații a SRI cere în instanță anularea pentru plagiat a diplomelor de doctor în cazul mai multor generali SRI în rezervă și a unor doctori făcuți de Gabi Oprea / Printre ei, fostul șef de la Antitero, Sorin Cozma, fostul șef de la Juridic, Dumitru Dumbravă, fiica, ginerele și secretara lui Oprea

Academia Națională de Informații ”Mihail Viteazul” a SRI cere în instanță anularea diplomelor de doctor în cazul mai multor generali SRI în rezervă, dar și în cazul unor doctori făcuți…
Vezi articolul

FOTO Emilia Șercan semnalează că în Biblioteca Națională cititorii sunt nevoiți să stea cu gecile pe ei, la 16,6 grade / Directorul Bibliotecii, Adrian Cioroianu: Mințiți când legați temperatura din bibliotecă de mandatul meu 

Dezbatere pe rețeaua de socializare Facebook, după ce jurnalista Emilia Șercan a semnalat că în sălile Bibliotecii Naționale este foarte frig, cititorii fiind nevoiți să stea cu gecile pe ei,…
Vezi articolul

Contribuțiile din salarii la sănătate și pensii, neplătite pe luna noiembrie pentru angajații din învățământ din mai multe județe, cu câteva zile înainte de finalul anului 2023 – surse

Contribuțiile din salariile pentru luna noiembrie către asigurarea de sănătate și pensie sunt neplătite pentru angajații din învățământ din mai multe județe, potrivit surselor Edupedu.ro. Situația nu este o premieră…
Vezi articolul