Lista cu elevii care au obținut în 2022 medalii și mențiuni la concursurile internaționale, publicată de Ministerul Educației. Aceștia vor primi burse de merit de olimpic de până la 2.500 de lei – documente

5.067 de vizualizări
Foto: © Samorn Tarapan | Dreamstime.com
Ministerul Educației (ME) a publicat lista nominală cu elevii olimpici care, în anul școlar trecut, au obținut medalii sau mențiuni la competițiile internaționale. Sunt 164 de distincții, conform documentului. Potrivit celui mai nou ordin de ministru care reglementează sumele corespunzătoare premiilor obținute, aceștia vor primi o bursă de merit de olimpic internațional în valoare de 638 de lei (mențiune), până la 2.550 de lei (medalie de aur).
  • A fost publicată și o listă separată cu “absolvenții de liceu care, în calitate de elevi, au obținut distincții la olimpiadele școlare internaționale desfășurate în anul 2022 și care, ulterior obținerii distincției, au fost admiși la universități“, mai exact 19 foști liceeni. Toate documentele, în articol, mai jos.

Ordinul 6.429 din 19.12.2022 care prevede noile sume pentru bursele de merit de olimpic internațional precizează, la articolul 3, că “se aprobă noile cuantumuri ale bursei de merit olimpic internațional acordate elevilor premiați la olimpiadele școlare internaționale, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1071/2021 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, după cum urmează:

  • medalia de aur sau premiul I – 2550 lei;
  • medalia de argint sau premiul al II-lea – 1913 lei;
  • medalia de bronz sau premiul al III-lea – 1275 lei;
  • mențiune – 638 lei”.

Potrivit primei liste (anexa 1) unde sunt trecuți elevii de clasele V – XI cu medalii și mențiuni la concursurile și olimpiadele internaționale, sunt 164 de distincții. Unii elevi au obținut mai mult de un premiu.

DOCUMENT Descarcă lista cu olimpicii și cu cele 164 de distincții obținute (clasele V – XI):

Potrivit celei de-a doua liste (anexa 2), în format .pdf mai jos, unde sunt trecuți elevii care au fost în clasa a XII-a în anul școlar trecut (2021-2022) cu medalii și mențiuni la concursurile și olimpiadele internaționale, sunt 19 foști liceeni.

7 dintre ei studiază acum în România, conform documentului. Ceilalți sunt studenți în anul 1 la universități din Țările de Jos (4), Marea Britanie (3), Germania, Grecia, Franța (2), SUA.

DOCUMENT Descarcă lista cu cei 19 de olimpici internaționali care erau anul trecut clasa a XII-a (acum studenți în anul I):

Amintim că acești elevi olimpici au fost premiați săptămâna trecută de ministrul Educației și cu premii pe noua grilă cu sume majorate, pentru rezultatele la olimpiade internaționale, aprobată în septembrie 2022.

“Cuantumurile premiilor pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele/concursurile internaționale au fost semnificativ majorate în acest an prin hotărâre de Guvern: 20.000 lei – premiul I absolut (cu punctaj maxim), 15.000 lei – premiul I/medalie de aur, 12.500 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 10.000 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz și 6.000 lei – mențiune (sau diplome echivalente).

Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competițiile regionale/balcanice (seniori și juniori) sunt: 7.500 lei – premiul I/medalie de aur, 6.000 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 4.500 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz și 3.500 lei – mențiune (sau diplome echivalente)”, scria Ministerul Educației într-un comunicat de presă de după festivitatea de pe 13 decembrie.

Ordinul 6.429 din 19.12.2022 care prevede noile sume pentru bursele de merit de olimpic internațional:

Foto: © Samorn Tarapan | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


2 comments
  1. Nu este adevărat. Din articolul dvs. reiese ca toti cei 164 au fost premiați de ministru. Fals! Doar jumătate dintre ei au fost premiați. La cealalta jumătate li s-a refuzat recunoasterea olimpica din motivul ca fac parte din a 2 a echipa, indiferent de premiul obtinut. Si temeiul legal fiind un titlu al unui regulament. Atat! Repet: elevi care au susținut aceleasi probe, au evoluat si au obtinut medalii, premii 1,2 si 3,dar nu li s-a recunoscut performanta.
    Si 2: sa stiti ca noul ordin pentru bursa meritul olimpic PREVEDE SCADEREA CUANTUMULUI fata de cum era pana acum!
    Trăgând linie, noul ministru al educației a facut economie pe spatele educației si da in cap performantei dun învățământul romanesc! Dar are tupeul sa se laude cu 164 olimpici… Rusine!
    Asta e momentul in care acesti viitori romani de excepție decid sa isi continue studiile si viata in alte țări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Iulian Cristache

Răspundeți unei comenzi sau unei persoane din Ministerul Educației? – Reacția președintelui Asociațiilor de părinți la afirmațiile președintelui Asociației colegiilor pedagogice

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – învățământ preuniversitar, răspunde afirmațiilor făcute de profesorul Mircea Bertea, președintele Asociației Naționale a Colegiilor și Liceelor Pedagogice din România: Am…
Vezi articolul

Știrile PROTV: Ministerul Educației lucrează la o legislație pentru monitorizarea și reglementarea centrelor private de îngrijire a copiilor / Nicio autoritate nu știe câte astfel de centre funcționează la nivel național

După o anchetă făcută de reporterii PROTV la un centru de îngrijire copii din Popești Leordeni, județul Ilfov, unde funcționa un SRL fără autorizare de unitate de învățământ, deși părinților…
Vezi articolul

VIDEO Sorin Cîmpeanu: Adeverințele medicale din primul semestru rămân valabile, nu trimiteți elevii după altele. Nu se pun absențe sau se pun motivate pentru elevii care prezintă simptome și nu se prezintă la școală

“Adeverințele medicale vor fi luate în considerare și în format electronic. Adeverințele medicale cu privire la vulnerabilitățile elevilor care le împiedică prezența la școală, din primul semestru, rămân valabile, nu…
Vezi articolul