Lista copiilor admişi la Clasa Pregătitoare 2019-2020 în prima etapă, în fiecare şcoală, pe judeţe. Lista locurilor rămase libere la Clasa Pregătitoare

42.589 de vizualizări
Admitere la liceu 2020
SURSA: Edupedu.ro
Înscriere învăţământ primar 2019. Listele cu toţi copiii admişi în prima etapă la Clasa Pregătitoare 2019 au fost publicate de majoritatea Inspectoratelor şcolare din ţară. Edupedu.ro a strâns toate aceste informaţii într-un singur loc, pentru ca părinţii să găsească mult mai uşor informaţiile despre cei înscrişi deja, dar şi situaţia locurilor rămase libere în şcoli, pentru etapa a doua de înscriere, etapă care va începe pe 2 aprilie.

La nivel naţional, din cele 150.084 de cereri depuse de părinţi pentru înscrierea în învăţământul primar, 128.703 (85,8%) au fost pentru copii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2019, inclusiv, iar restul de 21.381 de cereri (14,2%), pentru copii care împlinesc vârsta de 6 ani, în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv. Situaţia copiilor admişi în Clasa Pregătitoare pe judeţe, în fiecare şcoală poate fi aflată consultând link-urile de mai jos, cu menţiunea că nu toate inspectoratele şcolare au respectat obligaţia de a afişa aceste liste până vineri, 29 martie.

Α

B

C

D

G

H

I

M

N

O

P

S

T

V

A doua etapă de înscrieri la Clasa Pregătitoare: 2 – 8 aprilie

  • Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă.
  • Unităţile de învăţământ sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor rămase disponibile, după fiecare etapă de înscriere.
  • 11 aprilie: afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare a listei copiilor înscrişi după a doua etapă

Criteriile de departajare

I. Criterii generale:

a) existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului;

b) existența unui document care dovedește că este orfan de ambii părinți. Situația copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți;

c) existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte;

d) existența unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învățământ respectivă.

II. Criterii specifice:

  • Sunt aplicate după criteriile generale şi numai dacă acestea nu reuşesc să facă departajarea între copii, cu excepţia situaţiilor prevăzute de Metodologie.
  • Sunt elaborate de către fiecare unitate de învăţământ în parte, dar sunt aplicate pe baza unor documente doveditoare, prezentate de către părinţi/tutori legali şi nu pot fi discriminatorii, respectiv trebuie să ţină cont de faptul că toţi copiii au drepturi egale, indiferent de condiţia socială, financiară, indiferent de naţionalitate, rasă, religie, confesiune, sex etc.

Informaţii pentru părinţi

  1. Internet: inspectoratele şcolare generale vor crea, pe prima pagină a site-urilor lor, o secţiune numită Înscrierea în învăţământul primar 2019.
  2. Direct de la şcoli, cu ocazia Zilelor porţilor deschise. Fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze acest eveniment public în intervalul 26 februarie – 9 martie. Părinţii şi copiii vor putea vizita spaţiile şi vor putea discuta cu cadrele didactice.
  3. De la unităţile de învăţământ preşcolar, în cadrul întâlnirilor pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2019 – 2020, în învăţământul primar.
  4. Telverde: poate fi apelat numărul 0 800 816 xyz, unde xyz reprezintă indicativul pentru fiecare judeţ (ex. Arad – 257).

Ce tip de activităţi se desfăşoară la Clasa Pregătitoare?

  • Copiii îşi vor dezvolta capacitatea de a comunica, vor stabili sau consolida primele contacte cu lumea numerelor şi a literelor, vor învăţa să observe mediul înconjurător şi să interacţioneze cu ceilalţi copii, prin jocuri didactice, activităţi în echipă, activităţi de descoperire, prin desen sau muzică.
  • Clasa pregătitoare este un timp de acomodare a copilului cu viața școlii, care să-i permită o bună adaptare la programul și cerințele specifice acestui mediu.
  • În clasa pregătitoare, copilul este încurajat să capete încredere în forţele proprii, să-și sporească stima de sine, iniţiativa şi dorinţa de reuşită.
  • Exersarea deprinderilor şi capacităţilor motrice este o ţintă importantă, prin participarea copiilor la activităţi de dezvoltare motrică, dar şi la alte activităţi de mişcare în asociere cu muzica (prin intermediul Educaţiei fizice şi a disciplinei Muzică şi mişcare).

1 comment
  1. Bună ziua! Va rog mult, as putea afla de ce nu sunt afișate listele cu copiii inscriși din anumite județe, deși au fost publicate? Și cum as putea vedea aceste liste? Mulțumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 3.400 de profesori necalificați pentru disciplina pe care o predau vor intra la ore în acest an școlar, anunță Ligia Deca / Ministra dă asigurări că „cineva va intra la clasă” mai ales în mediul rural, unde sunt „situații dificile” la găsirea profesorilor de științe

Sunt peste 3.400 de profesori necalificați pentru disciplina care o predau și care vor intra la ore din 11 septembrie, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca, la conferința de presă…
Vezi articolul

La Comisia de Etică a SNSPA, care ar trebui să judece cazul Alfred Bulai „orice sesizare anonimă este respinsă din start. Sesizarea trebuie să vină exact de la persoana în cauză și trebuie să vină în maxim 6 luni de la comiterea faptelor” – șeful Ligii Studenților din universitate, George Stroe

Modul limitativ în care funcționează Comisia de Etică din cadrul SNSPA, for care ar trebui să analizeze acuzațiile de abuz la adresa profesorului Alfred Bulai, a fost descris pentru Investigatoria.ro…
Vezi articolul

VIDEO Monica Anisie, propusă la Ministerul Educației: Urgent voi reduce numărul imens de hârtii cu care este împovărat cadrul didactic. Părinții, elevii și studenții sunt sătui de reformă, voi asigura stabilitate

Reducerea numărului imens de hârtii pe care un cadru didactic trebuie să le completeze la cererea inspectoratelor, ministerului sau a ARACIP, aceasta este „măsura urgentă” pe care Monica Anisie, ministrul…
Vezi articolul