LISTĂ Certificatele care pot fi echivalate cu probele de competențe lingvistice la examenul de Bacalaureat 2024, publicate în Monitorul Oficial

28.885 de vizualizări
Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com
Certificatele internaționale care sunt recunoscute de Ministerul Educației și care pot fi echivalate cu probele de certificare a competențelor lingvistice în limbi străine de la examenul de Bacalaureat 2024 au fost publicate în Monitorul Oficial.

În metodologia de examen este prevăzut faptul că elevii care au susținut probe pentru aceste certificate recunoscute, prevăzute în această listă, și le-au obținut, pot să ceară echivalarea probelor de competențe.

Examenul de Bacalaureat 2024 ar urma să înceapă pe 16 iunie cu proba de evaluare a competențelor în limba română, potrivit calendarului publicat în consultare de Ministerul Educației. Spre deosebire de anii trecuți când probele scrise începeau în jurul datei de 20 iunie, proba la Limba și literatura română ar urma să fie pe 1 iulie în 2024.

  • Calendarul încă nu a fost publicat în Monitorul Oficial. Vom reveni când se publică.

Pentru recunoașterea certificatelor care atestă competențele digitale, lista examenelor recunoscute este cea din ordinul 5.219 din 2010, anexa 3, cu completările și modificările ulterioare.

FOTO DOCUMENT Ordinul 6.152 din 31 august 2024:

Amintim că, pe fondul grevei generale a profesorilor din mai – iunie 2023, probele de competențe de la examenul de Bacalaureat 2023 au fost echivalate cu mediile din liceu sau recunoscute pentru absolvenții de liceu, așa cum s-a mai procedat și în situațiile din anii 2020 și 2021, marcați de criza pandemică.

Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Bacalaureat 2024 începe pe 1 iulie cu proba de Limba română scris – calendarul anunțat în dezbatere de Ministerul Educației
Orice sistem de conexiuni cu exteriorul, senzori, camere, căști și alte aparate de tipul „Internet of Things” – IoT, interzise la examenul de Bacalaureat 2024 (surse)

2 comments
  1. 1iulie este târziu pentru începerea probelor scrise la bacalaureat. Țineți tinerii toată vara, la temperaturi de 40 de grade, la examene? Au drumuri de făcut cu dosarele, cu diplomele, etc etc Urmează deplasările în alte localități pentru admiterea la facultate. Chiar nu gândiți.Examenele de bacalaureat trebuie organizate cât mai devreme posibil. Cât privește competențele, examenele astea sunt “apă de ploaie”, pierdere de timp. La ce folosesc astfel de competențe, diplome? La nimic. Decât lungiți perioada examenelor de bacalaureat, pierdeți timpul, plătiți profesorii examinatori la examenele orale.
    De competență profesională avem nevoie în Ministerul educației, nu au nevoie absolvenții de competențe, diplome care nu sunt cerute nicăieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Unul din 3 adolescenţi simte o presiune legată de înfăţişarea fizică, iar 42% declară că au fost hărțuiți sau agresați pe motive de gen, arată un sondaj UNICEF. 52% sunt îngrijoraţi de amendamentul care interzice schimbul de informații privind egalitatea de gen în școli și universități

42% dintre tinerii care au participat la un sondaj UNICEF au declarat că au fost hărțuiți sau agresați pe motive de gen. Principalele probleme pe care le remarcă adolescenții din…
Vezi articolul

DOCUMENTE Regulamentele actualizate pentru Concursul național de Geografie „Terra” 2024, Olimpiada națională de profil și pentru Olimpiada „Științele pământului”, publicate de Ministerul Educației

Regulamentele actualizate pentru Concursul Național de Geografie „Terra” 2024, dedicat elevilor de clasele V-VII, Olimpiada națională de Geografie și pentru Olimpiada interdisciplinară „Științele pământului”, au fost publicate de Ministerul Educației.…
Vezi articolul

Proiectul de hotărâre de guvern pentru reorganizarea Agenției care acreditează școlile și grădinițele, pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Executivului, în ciuda apelurilor repetate ale societății civile de a retrage documentul

Reorganizarea ARACIP, Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar, este pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Guvernului, potrivit gov.ro. Este vorba despre un proiect controversat, care…
Vezi articolul