LISTĂ Certificatele care pot fi echivalate cu probele de competențe lingvistice la examenul de Bacalaureat 2024, publicate în Monitorul Oficial

33.255 de vizualizări
Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com
Certificatele internaționale care sunt recunoscute de Ministerul Educației și care pot fi echivalate cu probele de certificare a competențelor lingvistice în limbi străine de la examenul de Bacalaureat 2024 au fost publicate în Monitorul Oficial.

În metodologia de examen este prevăzut faptul că elevii care au susținut probe pentru aceste certificate recunoscute, prevăzute în această listă, și le-au obținut, pot să ceară echivalarea probelor de competențe.

Examenul de Bacalaureat 2024 ar urma să înceapă pe 16 iunie cu proba de evaluare a competențelor în limba română, potrivit calendarului publicat în consultare de Ministerul Educației. Spre deosebire de anii trecuți când probele scrise începeau în jurul datei de 20 iunie, proba la Limba și literatura română ar urma să fie pe 1 iulie în 2024.

  • Calendarul încă nu a fost publicat în Monitorul Oficial. Vom reveni când se publică.

Pentru recunoașterea certificatelor care atestă competențele digitale, lista examenelor recunoscute este cea din ordinul 5.219 din 2010, anexa 3, cu completările și modificările ulterioare.

FOTO DOCUMENT Ordinul 6.152 din 31 august 2024:

Amintim că, pe fondul grevei generale a profesorilor din mai – iunie 2023, probele de competențe de la examenul de Bacalaureat 2023 au fost echivalate cu mediile din liceu sau recunoscute pentru absolvenții de liceu, așa cum s-a mai procedat și în situațiile din anii 2020 și 2021, marcați de criza pandemică.

Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Bacalaureat 2024 începe pe 1 iulie cu proba de Limba română scris – calendarul anunțat în dezbatere de Ministerul Educației
Orice sistem de conexiuni cu exteriorul, senzori, camere, căști și alte aparate de tipul „Internet of Things” – IoT, interzise la examenul de Bacalaureat 2024 (surse)

2 comments
  1. 1iulie este târziu pentru începerea probelor scrise la bacalaureat. Țineți tinerii toată vara, la temperaturi de 40 de grade, la examene? Au drumuri de făcut cu dosarele, cu diplomele, etc etc Urmează deplasările în alte localități pentru admiterea la facultate. Chiar nu gândiți.Examenele de bacalaureat trebuie organizate cât mai devreme posibil. Cât privește competențele, examenele astea sunt „apă de ploaie”, pierdere de timp. La ce folosesc astfel de competențe, diplome? La nimic. Decât lungiți perioada examenelor de bacalaureat, pierdeți timpul, plătiți profesorii examinatori la examenele orale.
    De competență profesională avem nevoie în Ministerul educației, nu au nevoie absolvenții de competențe, diplome care nu sunt cerute nicăieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mi se pare criminal că nu abordăm direct reducerea analfabetismului funcțional, care duce la abandon școlar. Copilul care se simte prost va face tot ce poate să nu se ducă la școală – Liliana Romaniuc, Asociația Română de Literație

Copiilor nu le place școala. Este o caracteristică a acestui timp și, „dacă am dori să le placă școala, ar trebui să facem niște transformări în modul în care le…
Vezi articolul

În octombrie vor primi primele de carieră didactică și profesionale doar angajații din învățământ din anul școlar 2023-2024 – surse / Până în data de 30 septembrie a fiecărui an, inspectoratele școlare trebuie să trimită listele cu numele beneficiarilor, conform ordinului de ministru publicat în Monitorul Oficial

În octombrie 2024 vor primi primele de carieră didactică și cele profesionale doar angajații din sistemul de învățământ care au activat în anul școlar 2023-2024, potrivit surselor Edupedu.ro. Școlile trebuie…
Vezi articolul

Guvernul anunţă că acordă vouchere pentru calculatoare copiilor din familii fără posibilităţi, ca să sprijine învăţarea online „în această perioadă”. Dar bonurile de 200 de euro pot fi primite abia în toamnă

UPDATE Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului, a revenit cu următoarea precizare, pentru Edupedu.ro: „sensul intenționat al afirmației mele a fost de a sprijini dezvoltarea învățământului online în condițiile în care…
Vezi articolul

Subiectele de rezervă la Limba română, de la examenul de Bacalaureat – toamnă 2024, publicate de Ministerul Educației. A fost extrasă varianta 3, cu rolul notațiilor autorului la subiectul II și eseu despre un personaj de basm

O variantă de rezervă pentru proba scrisă la Limba română de la examenul de Bac 2024 – sesiunea de toamnă a fost publicată de Ministerul Educației pe subiecte.edu.ro. Subiectele și…
Vezi articolul

OFICIAL România are 302.173 copii și elevi defavorizați, dar Guvernul oferă câte 500 de lei doar pentru 260.000 dintre ei. Banii vin sub formă de „tichete educaționale” pentru haine și materiale școlare. Ordonanța de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial

România are 302.173 copii și elevi defavorizați, potrivit Ministerului Educației, dar Guvernul a decis să ofere câte 500 de lei doar pentru 260.000 dintre ei, potrivit Ordonanței de Urgență a…
Vezi articolul