LISTĂ Bazin de înot la Universitatea din Craiova și cămine studențești la Universitatea de Vest din Timișoara, printre cele 20 de proiecte care au trecut de prima etapă de evaluare în apelul privind infrastructura universitară

2.065 de vizualizări
LISTA proiecte care au trecut de prima etapă de evaluare în apelul privind infrastructura universitară
Lista cu rezultatele etapei de evaluare a eligibilității din apelul „Construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului” a fost publicată de Ministerul Educației cu 3 luni întârziere. Printre proiectele admise se numără un bazin de înot la Universitatea din Craiova, cămine studențești la Universitatea de Vest din Timișoara și o cantină la Universitatea Tehnică de Construcții București.

Alocarea financiară totală a apelului de proiecte pentru construcția de infrastructură universitară este de 143.213.060 de euro. În cadrul acestui apel, un proiect nu poate depăși suma maximă de 8.000.000 de euro. Finanțarea se alocă în funcție de punctajul obținut, în limita bugetului disponibil.

În cadrul acestui apel, se acordă granturi de câte 8 milioane de euro pentru construcția de noi spații de cazare, de cantină, de recreere și lectură din campusurile universitare, cu condiția ca cel puțin 40% din aceste locuri să fie rezervate studenților din medii defavorizate, conform apelului lansat de Ministerul Educației. 

Selecția și evaluarea proiectelor

Evaluarea proiectelor se realizează în două etape, verificarea administrativă și a eligibilității și evaluarea tehnico-economică. Cele 20 de proiecte, fiind declarate eligibile, sunt admise în următoarea etapă a procesului de evaluare, respectiv evaluarea calitativă.  

Proiectele admise pentru finanțare care intra în etapa de contractare sunt cele declarate conforme și eligibile, care, în urma evaluării tehnice și financiare au obținut un punctaj de minimum 70 de puncte, în ordinea descrescătoare a punctajului, conform Ghidului Solicitantului.

Lista finală a proiectelor admise/respinse în etapa de verificare administrativă și a eligibilității, publicată de Ministerul Educației
Citește și:
DOCUMENT Granturi de câte 8 milioane de euro pentru universități ca să construiască noi spații de cazare, de cantină, de recreere și lectură. Condiție: cel puțin 40% din aceste locuri vor fi rezervate studenților din medii defavorizate

1 comment
  1. Exact asta mai lipseste invatamantului superior pentru a ajunge in top: alte camine, construite in 10 ani, prin proiecte „fazate”.
    In multe centre universitare, spatiile destinate activitatilor didactice sunt prea putine, prost intretinute, dotarea acestora este de inceput de secol. Dar cu invatamantul „centrat pe student”, este bine sa ne concentram eforturile spre camine, bazine de inot, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Crearea urgentă a noilor programe și planuri-cadru pentru liceu, solicitată de Consiliul Național al Elevilor, în contextul în care proiectul Legii învățământului preuniversitar prevede o nouă structură a examenului de Bacalaureat

„Consiliul Național al Elevilor solicită urgentarea elaborării noilor programe și planuri-cadru pentru liceu, astfel încât, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a educației, acestea să fie axate pe…
Vezi articolul

Olanda anunță închiderea școlilor primare din 20 decembrie și prelungirea restricțiilor sanitare. Premierul Rutte: Există mari îngrijorări cu privire la apariția variantei Omicron, care se răspândește rapid

Premierul olandez Mark Rutte a anunţat marţi închiderea şcolilor primare săptămâna viitoare şi prelungirea actualelor restricţii sanitare până la 14 ianuarie din cauza noii variante Omicron, relatează AFP, publicație citată…
Vezi articolul

Școlile vor transmite inspectoratelor școlare, până pe 15 iulie, datele profesorilor pentru primele de carieră didactică de 1.500 de lei. Datele pot fi extrase din EduSal, recomandă Ministerul Educației

Până pe 15 iulie, școlile vor transmite inspectoratelor școlare datele angajaților în vederea acordării primelor de carieră didactică (pentru personalul didactic și didactic auxiliar) și primelor de carieră profesională (pentru…
Vezi articolul

Răspunderea pasată în cazul eliminării autorizației ISU dintre condițiile de acreditare a școlilor. Șeful ARACIP: Cred că ar trebui ca lumea să facă presiune pe ISU să închidă școlile, grădinițele, after-schoolurile fără autorizații

„Cred că ar trebui ca lumea să facă presiune nu pe ARACIP, ci pe ISU să închidă spațiile” fără aviz de securitate la incendiu. Declarația a fost făcută pentru Edupedu.ro…
Vezi articolul

Analiză a rezultatelor după simularea Evaluării Naționale. Bogdan Rațiu, profesor de limba română: Elevii înțeleg cuvintele, pot localiza informația, problema e la cunoștințe. Cred că ar trebui să provocăm mai mult gândirea critică a elevului

„Elevii înțeleg cuvintele și localizează informația, dar problema e la cunoștințe de teorie literară și lingvistică, dar și la punctuație și gramatică”, spune Bogdan Rațiu profesor de limba și literatură…
Vezi articolul