LISTĂ Aproape 5.000 de locuri scoase la concurs pentru Rezidențiat 2024 la Medicină, Farmacie și Medicină dentară / Sunt 237 de posturi libere în spitale pentru viitorii medici

6.862 de vizualizări
Foto: © Ronstik | Dreamstime.com
Ministerul Sănătății scoate la concurs pentru intrarea în Rezidențiat aproape 5.000 de locuri și 237 de posturi, conform listelor cu cifrele de școlarizare și posturile libere, publicate de instituție pe rezidentiat.ms.ro marți, 8 octombrie.

În total, mai exact, sunt alocate 4.961 de locuri [editare ulterioară] pentru diverse specializări medicale în unitățile din subordinea autorităților publice locale și universităților medicale.

Cele mai multe locuri sunt disponibile în specializările „Medicină de familie” cu 558 de poziții, urmată de „Anestezie și terapie intensivă” cu 215 locuri și „Pediatrie” cu 175 de locuri, se arată în listele de la Ministerul Sănătății, care pot fi descărcate mai jos în articol.

Cele mai multe locuri alocate în domeniul medical pentru anul 2024 sunt în București: capitala are un total de 1.689 de locuri distribuite în diverse spitale și universități, acoperind cel mai mult specializări precum medicină de familie, anestezie și terapie intensivă și pediatrie.

Urmează Cluj-Napoca – a primit 530 de locuri, cu accent pe specializări ca medicină de familie, anestezie, cardiologie și chirurgie generală. Timișoara a primit 520 de locuri, cu alocări în specializări precum anestezie, medicină internă, radiologie.

Totodată, în 2024, printre spitalele cu cele mai multe posturi din cele 237 disponibile pentru absolvenții de medicină care se înscriu la concursul de admitere în rezidențiat sunt Spitalul Județean de Urgență Buzău, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” București.

DOCUMENT DESCARCĂ Lista locurilor pentru Rezidențiat 2024:

DOCUMENT DESCARCĂ Lista posturilor pentru Rezidențiat 2024:

Diferența între un loc și un post obținut după concursul de intrare în rezidențiat este că un loc înseamnă o încadrare temporară, doar pe durata perioadei de rezidențiat, pe când un post înseamnă o poziție permanentă, care poate fi ocupată prin angajare după terminarea rezidențiatului.

Tematica și bibliografia pentru sesiunea 17 noiembrie 2024 au fost publicate pe rezidentiat.ms.ro pe 22 martie anul acesta.

În 2023, la sesiunea din noiembrie, s-au înscris la concurs un număr de 10.194 de candidați. Dintre aceștia, 5.733 au optat pentru domeniul medicină, 2.331 pentru domeniul medicină dentară și 2.130 pentru domeniul farmacie. Candidații au avut anul trecut la dispoziție 4.327 locuri și posturi pentru domeniul medicină, 551 locuri pentru medicină dentară și 412 locuri și posturi pentru farmacie.

Foto: © Ronstik | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
  1. 5000 de oameni pe 250 de locuri. adică 20 pe loc .
    restul rezidenților , ii rupeți prin spitale și pe gărzi și după 4 ani își iau câmpii.
    pe urmă apare cate unul la tv și spune că nu mai știe nimic de medicii tineri proaspăt specialiști.
    de ce dracu faceți o cifră de școlarizare imensa , cu cheltuieli imense , numai că să țineți ocupată cohorta de profesori de la UMF urî.!?
    daca sistemul nu are loc și nevoie de mii de medici anual , de ce ii mai pregătim ? !?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu, care a părăsit în plin scandal de plagiat conducerea Ministerului Educației, a revenit pe postul de rector al Universității de Agronomie din București “din 3 sau 4 octombrie”, spune cel care i-a ținut locul / “Nicio sesizare” primită încă de USAMV privind acuzațiile de plagiat

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, care și-a dat demisia după jurnalista Emilia Șercan a scris că a plagiat într-un curs de specialitate, a revenit în funcția de rector la…
Vezi articolul

Ligia Deca anunță că luni, pe 22 mai, în prima zi de grevă generală în școli, va fi o întâlnire la Guvern cu sindicatele din Educație și ministrul Muncii: Noi am făcut tot ceea ce ține de noi (…) sper ca acea întâlnire să oprească acțiunea de protest

„La discuțiile de astăzi cu federațiile sindicale din învățământ s-a agreat că va mai exista o întâlnire luni la Guvern, unde să poată participa și ministrul Muncii, Marius Budăi. Eu…
Vezi articolul