LISTA 40 de proiecte au fost admise pentru finanțare în apelul „Microbuze electrice pentru elevi”, anunță Ministerul Educației

3.814 vizualizări
Lista proiectelor admise pentru finanțare în apelul „Microbuze electrice pentru elevi”
Ministerul Educației a publicat lista intermediară cu cele 40 de proiecte admise în vederea finanțării în apelul „Microbuze electrice pentru elevi”, pe 20 iulie 2023. Solicitanții proiectelor pot depune/trimite contestații la adresa de e-mail microbuzeverzi@edu.gov.ro, în termen de 2 zile lucrătoare de la data publicării listei. 
  • Amintim că ministerul Educației a prelungit perioada de depunere a proiectelor în apelul „Microbuze electrice pentru elevi” până pe 30 iunie, termenul inițial fiind 13 iunie.

Alocarea financiară PNRR totală disponibilă pentru achiziția microbuzelor electrice este de 250 milioane de euro, fără TVA. Alocarea financiară per proiect este de maximum 6,097,560.97 de euro, fără TVA.

DOCUMENT Lista intermediară a proiectelor admise în vederea finanțării în apelul „Microbuze electrice pentru elevi”

Apelul de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi” este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație

În cadrul acestui apel, prin intermediul unităților administrativ-teritoriale județene, școlile vor fi dotate cu microbuze electrice.

Obiectivul urmărit în cadrul acestui apel vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru elevii din zonele izolate, cu populație scăzută, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus. Această măsură urmărește facilitarea accesului copiilor la educație, prin protejarea mediului înconjurător, contribuind în același timp și la obiectivul Uniunii Europene de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030, potrivit Ministerului Educației.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un program pentru perfecționarea forței de muncă în domeniul bateriilor va fi lansat în România / 20 de mii de persoane vor fi instruite, în special în județele Dolj, Gorj, Mureș, Hunedoara, Prahova și Galați

Astăzi Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu și ministrul Economiei, Florin Marian Spătaru, au semnat Memorandumul de Înțelegere cu EIT InnoEnergy pentru dezvoltarea sectorului de baterii, inclusiv pentru formare, recalificare și…
Vezi articolul

Istoria comunismului ca instrument politic. Institutul care studiază crimele comuniștilor sprijină propunerea din menționare a acestei materii în proiectul noii legi. Forul atribuie ideea liderului liberal Alexandru Muraru, angajat în campania pentru legile educației, fratele unui fost președinte al IICCMER / Propunerea fusese făcută și de o organizație independentă

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) anunță, într-un comunicat preluat de Agerpres, că susține introducerea în programa de studii liceale a disciplinei Istoria Comunismului, materie…
Vezi articolul