Ligia Deca – ultima, profesorii de la clasă – primii în topul încrederii părinților cu privire la sistemul de educație – Sondaj IRES

1.465 de vizualizări
Sursa: Sondaj IRES – septembrie 2024
Profesorii propriului copil beneficiază de cel mai ridicat nivel de încredere în rândul părinților, iar ministra Educației – de cea mai puțină încredere, potrivit unui sondaj realizat de IRES, ce a vizat inclusiv încrederea în diverși actori ai sistemului de educație din România, sondaj publicat luni.

Ce spune acest sondaj despre sistemul de învățământ, prin prisma părinților, la început de an școlar – detaliat aici.

  • Sondajul a fost realizat de IRES în perioada 2-5 septembrie, pe un eșantion național declarat reprezentativ de 727 respondenți, părinți sau tutori ai unor copii cu vârste între 6-19 ani, înscriși în învățământul preuniversitar. Sondajul a fost realizat pro-bono pentru Federația Părinților și Aparținătorilor Legali (FePAL).

Potrivit studiului, profesorii propriului copil beneficiază de încrederea a 4 din 5 părinți (81%), urmați de directorii școlilor (73%).

Mult mai jos, sistemul universitar în general beneficiază de încrederea a 55% dintre respondenți și de puțină/foarte puțină încredere din partea a 36%.

Sistemul de învățământ preuniversitar, în general, are parte de încrederea a doar jumătate dintre părinți (52%), în timp ce 2 din 5 au puțină, foarte puțină sau deloc încredere în sistem.

Iar pe ultimul loc în încrederea părinților este Ligia Deca, ministrul Educației, cu 33% nivel mediu-ridicat de încredere în rândul respondenților și 53% nivel de încredere redus sau foarte redus. 12% dintre respondenți nu au știut sau nu au putut să se exprime, spontan, în ceea ce privește încrederea în Ligia Deca.

Citește și:
Școala gratuită: 1 din 5 părinți spune că a dat bani pentru renovarea clasei, doar 1 din 10 elevi primește fără să plătească și auxiliare, și manuale, peste o treime fac meditații – sondaj IRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

STUDIU OMS Peste 22% dintre copiii români de 11-15 ani suferă de sevraj psihologic, atunci când le este tăiat accesul la telefon. Cercetătoarea Diana Tăut: Le-am dat o cheie digitală de gât și i-am abandonat în spațiul virtual. Prima linie de intervenție sunt părinții

În premieră, România este pe primul loc în 44 de țări în privința consumului problematic de social media. Concret, 22% dintre copiii și adolescenții de 11-15 ani din România au…
Vezi articolul
Calendarul de înscriere pentru clasa pregătitoare

Alexandra Anton, expert în educație finlandeză, sfaturi și observații despre scenariile pentru grădinițe și școli: „Profesorii pot colabora și își pot înregistra orele prin rotație, astfel încât să se ajute reciproc”

Adaptarea regulilor publicate săptămâna aceasta de Ministerul Sănătății va fi marea provocare a începutului de an școlar. Alexandra Anton, expert în educație finlandeză care a studiat domeniul Educației la Universitatea…
Vezi articolul