Ligia Deca anunță că regulamentul de organizare și funcționare „a învățământului preuniversitar” și statutul elevului vor „sta în dezbatere mai mult decât stau alte documente, alte proiecte de la minister” / UPDATE Pe site-ul ministerului termenul este de 10 zile lucrătoare

7.346 de vizualizări
Foto: Alex Tudor / Agerpres Foto
Ministra Educației Ligia Deca a anunțat la Gala Teach for Romania, miercuri pe 12 iunie, că cele două proiecte de ROFUIP și Statutul Elevulului vor avea termene prelungite de dezbatere. Proiectele au fost publicate pe edu.ro chiar în timpul discursului oficialului. Doar că în descrierea de pe site apare termen de dezbatere 10 zile lucrătoare, adică cu 4 zile în plus față de un termen clasic, termenul legal.

Dacă termenul de dezbatere este altul, acesta trebuie comunicat și afișat public, potrivit legii 52/2003 a transparenței decizionale în administrația publică.

Declarațiai Ligiei Deca: „În această perioadă lansăm în dezbatere publică enorm de multe elemente de legislație secundară. Foarte curând, nu pot să vă spun, dar o să fie o surpriză, probabil pe finalul zilei vom lansa dezbatere noul regulament de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar și statutul elevului. Va (sic!) sta în dezbatere mai mult decât stau alte documente, alte proiecte de la minister, tocmai în ideea în care eu cred că aceste documente, care sunt în general cele mai citite de școli, au în primul rând nevoie de aportul dumneavoastră. Și cu permisiunea dumneavoastră, am făcut această propunere în discuția de mai devreme. Mi-aș dori o discuție cu profesorii Teach for Romania și cu alumnii Teach for Romania, să vedem cum îmbunătățim documentele care reglementează modul în care funcționează școlile. Și vă aștept alături de noi pentru că avem mare nevoie de parteneriatul cu dumneavoastră”.

Dacă s-ar respecta termenul de pe site, atunci data limită pentru propuneri ar fi 26 iunie 2024, nu 22 iunie cum inițial am scris.


2 comments
  1. Nu încalcă propriile reguli?

    A!
    Uitasem numele Ministerului:

    Regulile NU se aplică niciodată pentru noi doar pt alții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dispute la Universitatea Valahia, înaintea alegerilor pentru rector: Reclamații la Ministerul Educației că mai mulți cercetători nu au drept de vot și că sunt probleme în Carta universitară / Surse: Ministerul indică drept responsabil biroul electoral, spune că a dat aviz de legalitate pentru cartă

Alegerile pentru funcția de rector în cadrul Universității Valahia din Târgoviște, programate să aibă loc luni, 11 martie, sunt prefațate de o serie de dispute, însoțite de plângeri la Ministerul…
Vezi articolul

Rapoartele pentru profesori, directori și inspectori de la Evaluările Naționale II IV VI 2024, din noua aplicație pentru rezultate, nu vor fi folosite la o ierarhie pe țară. Cristescu, ME: Dorința noastră este să promovăm o îmbunătățire a interacțiunii cu elevii

Platforma prezentată drept nouă de Ministerul Educației săptămâna trecută, înainte de primele probe de la Evaluarea Națională de clasa a II-a (EN II) 2024, care va colecta rezultatele elevilor de…
Vezi articolul

Subiectele de rezervă la Limba română, de la examenul de Bacalaureat – toamnă 2024, publicate de Ministerul Educației. A fost extrasă varianta 3, cu rolul notațiilor autorului la subiectul II și eseu despre un personaj de basm

O variantă de rezervă pentru proba scrisă la Limba română de la examenul de Bac 2024 – sesiunea de toamnă a fost publicată de Ministerul Educației pe subiecte.edu.ro. Subiectele și…
Vezi articolul