Liga Studenților Iași îl acuză pe rectorul Tudorel Toader de organizarea în secret a întâlnirii Consorțiului Universitaria și de folosirea poliției împotriva celor care ar fi vrut să participe la discuții

1.017 vizualizări
Liga Studenților Iași îl acuză pe rectorul Tudorel Toader că ar fi organizat în secret întâlnirea Consorțiului Universitaria și că ar fi făcut apel la poliție și la pază, împotriva tinerilor care au vrut să participe la discuții. LS Iași „denunță organizarea în secret a întâlnirii Consorțiului Universitaria de către Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași, la cererea rectorului Tudorel Toader, și utilizarea de forță împotriva studenților care au dorit să participe la discuțiile evenimentului”, se arată într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Studenții le cer celor cinci universități membre „să transparentizeze activitatea Consorțiului, să susțină eforturile de depolitizare și declientelizare a sistemului de învățământ superior și să își asume concret rolul de repere morale în spațiul academic românesc”.

Weekendul acesta, în zilele de 21-23 iunie, a avut loc la Iași reuniunea Consorțiului Universitaria, care este format din Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara, Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

„Dacă în trecut aceste reuniuni erau anunțate în mod public și erau transparente, de data aceasta, la cererea rectorului Tudorel Toader, Universitatea ‘Cuza’, în calitate de gazdă, nu a promovat deloc evenimentul. Live-ul de la deschidere a fost fără sunet, iar sala a fost aproape goală. Mai mult, s-a încercat limitarea listei de invitați și a restricționat accesul membrilor comunității academice la discuții, în special al studenților. Invitații nu au primit un program clar, iar indicațiile privitoare la sălile în care se desfășurau întâlnirile au fost schimbate, de frică ca vreun student sau o altă persoană să îl pună pe Toader într-o poziție rușinoasă în fața invitaților la Consorțiu. Studenții care se plimbau prin universitate au fost legitimați de către agenții de pază ai universității și agenți în civil”, spune Liga Studenților Iași.

 

 


1 comment
  1. Sunt convinsă ca treburile sunt monitorizate expres de către cineva ,care oricum o sa pice!trebuie intuiția și sunt convinse că o să fie corectitudinea maxima!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Eurobarometru: România, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la cunoștințe financiare. În același sondaj peste jumătate dintre români cred că știu foarte multe lucruri despre bani, fiind pe primul loc în Europa la auto-percepție / Care au fost cele 12 întrebări

Unul din doi români crede despre el că știe foarte multe sau mai multe lucruri despre bani decât media adulților din țara sa, potrivit celui mai recent Eurobatometru – sondaj…
Vezi articolul

Schimbări la CNATDCU, anunțate de ministrul Educației: Studenții vor putea asista ca observatori la ședințele Consiliului care se ocupă de verificarea tezelor de doctorat

De acum încolo, reprezentanții studenților vor putea asista în calitate de observatori la ședințele Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), a anunțat astăzi ministrul Educației,…
Vezi articolul

Cătălin Ciupală, profesor de Matematică: Dacă vrei să iei BAC-ul, faci până nu mai poți exercițiile din ultimii ani și iei minim 8. Prea multe lucruri deștepte n-o să găsești în anul acesta, mai ales că e an electoral / Bogdan Rațiu, profesor de Limba Română: Dacă începi să lucrezi cu baremul în față, nu ai nevoie de profesor în privat

Cătălin Ciupală, profesor de Matematică la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, le transmite liceenilor că pot lua Bacalaureatul, la vară, cu minimum nota 8 dacă „iei exercițiile din ultimii…
Vezi articolul

Așteptările ministrului Daniel David de la președintele Nicușor Dan: Avem nevoie de o Românie democratică, modernă, guvernată de instituții, nu într-un stil personal sau conflictual / În instituții să separăm clar politicul de partea profesională

O Românie „democratică, modernă”, guvernată de instituții reformate – acestea sunt așteptările ministrului Educației și Cercetării, Daniel David, de la președintele Nicușor Dan, potrivit declarațiilor sale de luni, de la…
Vezi articolul

Suspiciuni de conflict de interese la adresa lui Radu Szekely, consilierul ministrului Cîmpeanu și promotorul principal al controversatei „reforme” a ARACIP, în plenul CES. Școala co-fondată de acesta e membră în Asociația Școlilor Particulare, care e nominalizată în viitoarea conducere a Agenției

Suspiciunile de conflict de interese la adresa lui Radu Szekely, consilierul ministrului Cîmpeanu și promotorul principal al controversatei „reforme” a ARACIP, au fost ridicate în plenul Consiliului Economic și Social…
Vezi articolul