Liga Studenţilor Iași cere o dezbatere înaintea turul II al alegerilor pentru funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza”, la care să participe toți membrii comunității academice / Tudorel Toader, depășit de Liviu Maha în turul 1

808 vizualizări
Foto © Wiktor Wojtas | Dreamstime.com
Liga Studenţilor (LS IAŞI) solicită Biroului Electoral al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizarea unei dezbateri publice, în Aula Magna, înaintea turului al II-lea al alegerilor pentru funcția de rector. Într-un comunicat de presă, LS Iași acuză că “în 2024 nu a fost prevăzută o dezbatere în metodologie”. Tudorel Toader a fost depășit de Liviu Maha în turul 1 al alegerilor. Turul al II-lea al alegerilor pentru funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași va avea loc peste o săptămână.

“Liga Studenţilor (LS IAŞI) cere Biroului Electoral al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizarea unei dezbateri publice, în Aula Magna, înaintea turului al II-lea al alegerilor pentru funcția de rector, similară cu cele organizate la Universitatea din București sau la Universitatea Babeș-Bolyai, la care să participe toți membrii comunității academice”, potrivit unui comunicat de presă.

În plus, Liga Studenților critică presiunile exercitate de actuala conducere asupra reprezentanților studenților și asupra asociațiilor studențești în direcția susținerii prin vot a lui Toader.

“În 2020, Biroul Electoral, în care erau apropiați ai lui Tudorel Toader, ca și acum, a organizat o dezbatere „pe hârtie”, la care nu s-a prezentat niciun membru al acestuia și, până la urmă, nici candidații. În 2024 nu a fost prevăzută o dezbatere în metodologie, fiind evitată cu desăvârșire de rectorul actual pentru a nu-și fragiliza și mai mult poziția”, mai scrie în comunicatul de presă al LS Iași.

Toma Tataru, președinte Liga Studenților spune că: „Liga Studenților face apel la comunitatea academică a primei universități din țară, care are acum șansa de a-și reda demnitatea și de a-și spăla imaginea care au fost murdărite în ultimii opt ani prin asocierea și implicarea nefastă a politicului în viața universitară. Îi încurajăm pe toți cei care conservă spiritul moral și intelectual al universității noastre să nu se lase intimidați și să se opună dictaturii academice a clanului Toader, care nu trebuie lăsat să distrugă edificiul democrației universitare prin jocuri de culise”.

Informații de context

Liviu Maha l-a depășit pe actualul rector Tudorel Toader la numărul de voturi în turul 1 al alegerilor pentru funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Liviu Maha, profesor la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, a avut 222 de voturi, iar Tudorel Toader – 190. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a anunțat oficial rezultatele aici.

Tudorel Toader, cel care a ocupat funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) în ultimele două mandate, are concurență puternică în alegerile pentru următorul mandat: alți cinci profesori s-au înscris în cursa pentru acest post.

Tudorel Toader, fost membru al Curții Constituționale, a devenit cunoscut ca ministru al Justiției în guvernele PSD controlate de Liviu Dragnea. El a fost criticat dur de opoziție și de o parte a societății civile pentru deciziile luate în justiție.

Foto © Wiktor Wojtas | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Șase candidați, inclusiv actualul rector Tudorel Toader, s-au înscris în alegerile pentru conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – concurență-record în rândul principalelor universități din țară
UPDATE OFICIAL Surpriză la Iași: Tudorel Toader, depășit de Liviu Maha în turul 1 al alegerilor pentru funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Turul 2, peste o săptămână

1 comment
  1. Dar auxiliarii?! De ce nu au drept de participare la dezbateri și la vot? Cei mai mulți au studii superioare FINALIZATE, unii au și doctorat. Și multă/lungă experiență în legătură cu conducerea. Auxiliarii continuă să fie “palestinienii” din universitățile de Stat ale României Educate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tudor Chirilă: Cred că școala românească ratează într-un mod perfect posibilitatea de a stimula copiii către pasiunilor lor, către viitoarele lor meserii / Vama Fest e o prezentare a profesiei de muzician într-o trupă de pop rock

Cred că școala românească ratează într-un mod perfect posibilitatea de a stimula copiii către pasiunilor lor, către viitoarele lor meserii, spune Tudor Chirilă pentru Edupedu.ro despre motivele pentru care a…
Vezi articolul