Liderul sindical Simion Hăncescu: Profesorii sunt porniți să nu cedeze / La protestul de marți e posibil să vină 20.000 de angajați din Educație

16.116 vizualizări
Foto: FSLI România – Facebook
Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a declarat pentru Edupedu.ro că a fost „complet neinspirată ieșirea purtătorului de cuvânt al Guvernului” și „oamenii sunt porniți să nu cedeze.” Dan Cărbunaru a spus joi seara că „aici nu suntem la piață”, după ce a fost întrebat de ce Guvernul prezintă tot oferta făcută cu o zi în urmă, în condițiile în care aceasta a fost respinsă de sindicate, că „aici nu suntem la piață.”

„Complet neinspirată ieșirea purtătorului de cuvânt al Guvernului. Afirmația aceasta va contribui, probabil, la creșterea celor care vor protesta”, a precizat Hăncescu.

Edupedu.ro: Care este atmosfera în țară?

Simion Hăncescu: Revoltă totală. Oamenii sunt efectiv porniți să nu cedeze.

Întrebat despre protestul de săptămâna viitoare, liderul sindical a menționat că „probabil va fi mult mai mare” decât cel de ieri: „E posibil să vină 20.000 de oameni”.

„Dacă noi trăiam într-o țară normală, nu trebuia să se întâmple ce se întâmplă acum. Au fost 15.000 de oameni în 10 mai, 15.000 de oameni ieri, o grevă de 5 zile. Guvernul trebuia să ia niște măsuri fără să protesteze nimeni, să realizeze ce se întâmplă cu educația din România. Să nu vină cu tot felul de scuze: că n-avem, că avem război la graniță, că a fost pandemie. (…) Nu se face așa”, a completat Simion Hăncescu.

Informații de context

De luni, au intrat în grevă peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic, potrivit sindicatelor.

Sindicatele profesorilor au solicitat creșterea cu 25% a tuturor salariilor din Învățământ până în decembrie, iar din ianuarie să se aplice grilele cu 60%.

Aseară, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a transmis că Executivul va aproba ceea ce le-a oferit acum două zile, adică bani de cărți și prime, în loc de majorări ale salariilor.

Surse Economedia.ro: Guvernul estimează că majorarea salariilor angajaților din Educație cu 25% va costa 8 miliarde lei anual. Sindicaliștii au informat Guvernul că vor cere majorări salariale mai mari decât ce au solicitat deja

Premierul le-a transmis profesorilor și celor care sunt în grevă generală în școli, că nu va promite ceva ce nu se poate realiza, iar oferta pe care a făcut-o este ceea ce poate oferi Guvernul în acest moment.

Citește și:
VIDEO Greva generală a profesorilor și angajaților din Educație amână planurile politicienilor de rotație la Guvernare. Ciucă a anunțat că rămâne premier și va continua dialogul cu sindicatele din Învățământ, dar că „nu ne putem asuma să dezechilibrăm bugetul de stat” / Ciolacu: Nu intrăm în discuții politice până nu rezolvăm problema profesorilor
Kelemen Hunor: Problemele din învățământ pot fi rezolvate. Rezolvarea trebuie să fie una etapizată
Profesoara Nina Vasile: Adevărata miză a grevei profesorilor
Surse Economedia.ro: Guvernul estimează că majorarea salariilor angajaților din Educație cu 25% va costa 8 miliarde lei anual. Sindicaliștii au informat Guvernul că vor cere majorări salariale mai mari decât ce au solicitat deja
Presiuni făcute de inspectorate școlare, în plină grevă generală a angajaților din Educație, ca școlile să facă plățile de vouchere de vacanță până miercuri, sub amenințarea că Ministerul ar bloca salariile în caz contrar
FOTO și VIDEO Sute de profesori protestează la Sibiu, după ce președintele i-a sfidat și soția sa a catalogat mitingul de la București drept eveniment politic
LIVE VIDEO Mitingurile profesorilor se răspândesc în toată țara: mii de profesori au ieșit azi în stradă în Botoșani, Timișoara, Lugoj, Caraș-Severin, Suceava, Sibiu, Arad / „Prefer să nu am salariu nici o lună, dar la grevă nu renunţăm fără să primim ceea ce am cerut” – protestatară

52 comments
  1. Haideți sa va dau o idee! Anulati examenele ,faceti media ultimilor 4 ani si astfel scapati mai repede de una dintre probleme. Sa nu-i mai tinem in suspans pe eleviApoi,faceti ce doriti dumneavoastra toata vara. Pacat ca au de suferit mult acesti copii. Va doresc mult succes si va sustin!

  2. Nu cedati la nimic ce nu este in revendicari! Fiti cu capul pe umeri! Amintiti-va pt.ce ati semnat de greva! Sindicatele vor da socoteala daca fac de capul lor. Avem noi grija sa iesim din sindicat.

  3. La căt de slabă este “producția”de absolvenți,nu meritați nimic ! 42% cad la testul PISA,cred că aceeași ar fi și evaluarea dumneavoastră la aceleași teste.

    1. Dar tu cat ai la testul PISA? Numai Pise visati si guvernul e repetent cu plagiate si doctorate false sirosiste.

  4. Vrem mărire de 60%.
    Dacă nu sunteți în stare să acordați această mărire, plecați acasă!Demisia!!!

    1. Sibdicatele ne tradeaza. Va rugam din suflet, nu acceptati vrajeala cu 25 la suta. Am stat o saptamana neplatiti sa fim tradati? Daca stiam ca sunt colegii mei asa de fraieri nu faceam greva. Incearca sa va fenteze cu 25 la suta? In care moment, in ce film m a intrebat sindicatul daca vreau sa raman in greva pt 25 la suta? Ei ne reprezinta pe noi. Daca fac asa ceva, dupa ce se da legea ies din sindicat.

    2. Chiar nu m am gandit ca pot fi asa de prosti sa accepte. Sunt profund dezamagit de colegii mei. mai bine mergeau la ore. oameni fara coloana vertebrala. mai dati le si cotizatia la sindicate. in viata mea nu mai particip la nicio greva. si ies si din sindicat. 🙁

  5. Terminați cu 25%. Ce mărire e asta? Chiar trebuie să scriem aici de ce vrem mai mult? Dăm cumva concurs la scrierea acelorași revendicări? Nu este cunoscut dezastrul din învățământ de atâta amar de vreme? Guvernanților, cât timp mai vreți să încurajați sistemul meditațiilor în România? În baza încurajării meditațiilor nu ați mărit consistent salariile atâta timp în România. Interesul de a nu impozita meditațiile a fost al statutului!! Puneți mâna și impozitați-le cum trebuie și dați amenzi celor care nu plătesc impozit pe profit. Gata! Personal nu am nimic împotrivă. De asemenea, nu sunt împotriva criteriilor de performanță atât de mult pomenite. Ok, introduceți criterii de performanță și remunerați corespunzător profesorii! Ce profesor ar mai da meditații, dacă el ar fi remunerat corespunzător lună de lună? Doar unul care nu are ce face în timpul liber. Hai să spunem adevărul! Se tot spune că până acum câteva luni nu am făcut grevă, doar salariul era același. Da, așa este, dar inflația nu era de peste 14%. Deci, cu salariul care era și acum câteva luni, acum abia trăiești 3 săptămâni. Nici nu l-ai încasat bine, și deja ai rămas fără el.

  6. NU cedati!
    Guvernantii in frunte cu prezidentul Iohannis si cu soata profesoara Carmen Iohannis va sfideaza in aceasta “lume minunata”!!
    Zilnic anunta noi cresteri de salarii la categoriile lor favorizate, dar pentru profesori, pentru EDUCATIE, vezi Doamne, NU sunt bani!!!
    Pai, evident ca nu sunt bani, nici NU vor sa avem un sistem de Educatie performant, cu tineri educati, ca NU i-ar mai vota!
    Ei vor in continuare votanti analfabeti functional, fix cum sunt ei!!
    NU cedati, mergeti la Cotroceni si cantati “O lume minunata”, la fel la Sibiu in fata casei dnei profesoare Iohannis!!

    Lasand iromia la o parte, e chiar mare ironie ca in Romania in care Presedintele e profesor, sotia lui e profesoara(si au facut avere frumoasa ca profesori(!!!!!!!) sa avem aceasta GREVA in Educatie din cauza salariilor absolut sfidatoare ale profesorilor!
    Ultimul Raport de tara pentru Romania pe 2023 al Comisiei Europene, publicat Miercuri, mentioneaza asta:
    “Salariile scăzute ale profesorilor din România au redus atractivitatea profesiei și reprezintă unul dintre factorii care au dus la provocările semnificative cu care se confruntă meseria de cadru didactic, factori prezentați într-un document de lucru al personalului Comisiei Europene pentru Raportul de țară 2023 pentru România, publicat miercuri.”
    NU cedati, aratati-le ca ne-am saturat de minciunile si hotiile acestor impostori!!!

  7. Azi s-a dat o ordonanță de urgență prin care se măresc salariile auxiliarilor.In acea ordonanță au zis că vor trece și acele vauchere de 2500 lei pe an,care trebuiau acordate de mult in sistem nu nu trebuia să facă subiect de discuții la negocieri.Asa cum s-a putut da o astfel de ordonanță că cea de azi,așa se poate da altă cu mărirea cu cei 25 la sută.Asa că să nu mai spună că nu îi lasă legea sa dea banii ăștia.La revendicări eu as mai cere și ieșirea la pensie anticipată la cerere,cu cel puțin 7 ani înainte de vârsta standard de pensionare și as cere un lucru esențial:să se plătească diferența de la 16 la 18 ore care i se cuvine unui cadru didactic cu vechime ce are drept la 16 ore săptămânal.

  8. Stimați miniștri, am și eu cereri. Nu vreau ca copiii mei să fie la școală până la ora 3 în fiecare zi. Nu vreau ca Profesori-Doctori-Universitari rupti de realitate să stabilească programe școlare idioate pentru a-i învăța pe copii mii de materii fără sens. Vreau prânzuri calde pentru copiii mei la școală, ore de 40 de minute, metode pedagogice vest-europene. Întreb în șoaptă: de ce nu se află nimic din toate acestea pe lista de revendicări??? Se va schimba ceva cu 500 de lei in plus pe luna? Nu cred.

    1. Fugi la privat. Cine te oprește dacă ai atâtea pretenții ?
      Sau și mai bine, educa-i tu acasă .

    2. Da,se va schimba ceva cu 500 lei in plus pe lună și anume vor fi auzite și glasurile profesorilor,nu numai al sanitarilor sau ale altor categorii de bugetari care au salarii mult mai mari.Uitati-va la cei din primării,care mută o hârtie de ici colo și câștigă dublu față de profesori…

    3. Vad ca v-ati interesat de acele metode vest-europene… stiti, in vest copiii stau mai multicel la scoala, asa, cam cat sa serveasca si pranzul ala cald si cat sa mai lucreze si o tema, un proiect dupa…

      Stiti, e nepoliticos cand zice unul: “vreau” sa iti amintesti ca vrei si tu ceva… noi, pedagogic, asa, le spunem copiiilor sa isi astepte randul.

    4. Sunteți libera sa le cereți Min. ed., nu va oprește nimeni, Min. Ed. stabilește ce se face în scoli. Noi cerem sa ne fie plătită munca nostra.

    5. Revendicările sunt pentru oamenii din sistem. Pentru legislație, adresați-vă parlamentului și guvernului.

      De unde aveți siguranța că n-am încercat să obținem aceste lucruri la dezbaterea noilor legi? NIMIC din ce a fost propus de către oamenii din sistem n-a contat pentru acești plagiatori, doar ONG-urile au dictat, iar ei s-au executat.

      1. Rușine și pentru guvern și pentru profesori!!!
        Guvernul care nu este interesat decât de propriile buzunare și profesorii care nu realizează ca avem 3 ani de când copii noștri sunt amețiți de schimbări! Ba e pandemie,ba se dau evaluări naționale care nu au nici un rol in afara de a pune presiune pe copii, ba se fac punți pt mini -vacante si se recuperează in zile de sâmbătă…. Chiar credeți ca se face greva pt cei care chiar merita salarii mari? Sa se mărească salariile celor care chiar au salarii mici! Cei care deja sunt au salariile suuus ,plus orele suplimentare pe care le dau copiilor pe bani frumoși sa își vadă de treaba si sa se prezinte la ore!

    6. Întreabă în șoaptă dacă îți închipui că o să ai profesori cu salarii mizerabile care să lucreze în școli super-dotate…asta e propaganda: profesorii sunt demonizați fiindcă nu vor amenajarea școlilor pentru copii, sunt demonizați fiindcă amenință cu înghețarea anului… tot timpul copiii sunt prioritari, indiferent dacă acum își cer drepturile!

    7. Și comportamentul paparintilor-stapande-sclavi tot ca in vest sa fie si al copiilor-la-fel-ca-parintele tot așa. Sau voi doar știți sa cereți și sa faceți pe spiritualii?Îmi spui tu mie cât valorează munca mea?Crezi ca ai acest drept?

      1. Doamna Daniela, stati sa va povestesc despre prietenul meu George. Am terminat facultatea de litere impreuna. Domnul George lucreaza in sistem de 12 ani, nu are definitivat, de grade sa nu mai vorbim. Face naveta la tara, si isi tine frumos cele 4 ore pe zi, (unii profi umbla doar 4 zile pe saptamana ca isi pot tine orele in 4 zile) Omul nu se streseaza prea mult, nu exista nimeni care sa verifice calitatea muncii prestate. Acasa in 30-40 de minute isi pregateste treaba pentru ziua de maine. Domnul George nu are pretentii mari de cariera, e bine mersi, rezolva neplacerile cu domnul director. Domnul George castiga exact cat vecina mea care lucreaza 8 + 1 ore la multinationala unde preia circa 40 de apeluri in 2 doua limbi de circulatie internationala. Munca vecinei mele e verificata zilnic printr-un sistem de control al calitatii, nu doar hartii peste hartii. Vecina mea are 28 de zile libere pe an, nu are vacante, weekend prelungit, nu sta toata vara la mare cu tichete de vacanta. Deja fiecare al doilea cetatean al acestei tari are Master, fiecare al 10-lea e Doctor si totusi producem copii care ies de la Bac si nu inteleg un comunicat oficial simplu.
        Dupa comentariile unora am impresia ca nici nu se vrea schimbare, doar banul sa vina, restul nu conteaza. Cand intrebi profesorul despre curiculumul stupid si exagerat, da din umeri, asta e programa ce sa fac!
        Altii cu aluzii anti-occidentale…de parca ar fi nepotii lui Stalin. Cu asemena cadre didactice o sa fim codasi in UE vesnic.

        1. Asa și?Ca nu înțeleg…Fiecare cu alegerea lui!Vorbiți despre vecina de parca ar fi doctor docent.Hai sa îți spun eu cum ii angajează la multinațională sa răspundă la telefon:cu liceu,fără examen și le face un training de 6 luni de zile.Nivelul nu este cine știe ce.E nivel de generală. Înțelegi mătăluță?Sau ai impresia ca impresionezi de la înălțimea multinationalei pe umilul rupt de foame numit profesor.Numai cu aere și false IQ veniți cu toții.
          E normal sa am un salariu de mizerie și ăștia ca tine sa ma trateze ca pe sclavul lor personal?Sa iasă numai nulități din școli pentru ca si-au bătut joc de învățătură, de manuale,de regulile normale de decenta din școli?
          Nu vreau sa plec din țară!!Sa plece ei ,eu nu am făcut nimic sa plec în exil după o pâine.Asta era pedeapsa trădătorilor de neam și da țară, ca Bica de este în Italia și mulți alții.

        2. Domnule Hemmersbach, ori nu îl cunoașteți bine pe George, ori ați inventat personajul. Nu poți funcționa în învățământ 12 ani fără definitivat. Citiți legea.
          L-ați inventat, nu-i așa?

    8. Suuuper…pe de o parte va plangeti ca nu aveti cu cine lasa copiii din cauza grevei profesorilor, pe de alta parte nu vreti sa stea prea mult la scoala. Dar hotarati-va… Si ce sa faca, sa umble pe strazi?

    9. vrei sa ți ceara masa calda profesorii ? Dobitocule . Du te în Ukraina ca acolo au aveau masa cala și în clasa a 9.Intreaba guvernanții.

    1. Daca vecina ta castiga 2600 lei la multinationala… Si sa nu ma contrazici, atat are George al tau conform celor mentionate de tine(exista ca dovada grila). Spuneam: daca vecina ta atat de supracalificata la o multinationala are cat George, inseamna ca e proasta de bubuie sau e angajata pe un post net inferior studiilor detinute sau cele doua limbi internationale fantastice pot fi cunoscute si in urma doar a liceului. Sa ia vecina ta frumos o hartiuta in mana si sa ceara o marire, pentru ca la o multinationala nu e sclavie pe plantatie sa ia aproape minimul pe economie. Iar, tu, prietena lui Georgica, sa ne scutesti de manipularile tale,ca eu am 17 ani vechime si castig ca titular 2700 lei si vin acasa stoarsa de energie si confort psihic si acasa o iau de la capat cu teste,fise, pregatirea lectiilor, corectura la evaluari, documente la mapa sau la comisii, toateeee din banii mei. Netul meu, tusul meu, imprimanta mea, curentul meu. Apoi incep darile de seama: pe internet, pe mail, rapoarte, machete, statistici. Si dupa ce s-a facut noaptea, bag masina la spalat(noroc ca stau la casa). Copiii ii spala si ii hraneste sotul, sunt vesnic neglijati de mama: Mamica, acum nu pot ca sunt la curs online, mamica,n-am timp, corectez teste, mamica, nu pot merge ca maine am cerc.. sedinta…intalnire de comisie etc. Spune-i lui George ca o sa-l ajuram si pe el sa-i creasca salariul, iar vecinei sa-si dea demisia…

    1. Nu accept nici 25 procente.Nu e ce am cerut si e apa de ploaie la salariile noastre mici. Cred ca ati uitat pentru ce ati semnat de greva. Le iese exact jocul: Pai sa vedeti ce am luptat noi pt voi sa va dea 25 la suta in loc de voucherele de asistat. Or sa faca sa para ca ne-au facut o favoare. Pe cand noi nu am solicitat asa ceva, nu am cerut la revendicari.Multi vor cadea in aceasta plasa. Mai plange putin Nistor pe la tv, mai un blat si un banut cu guvernul si toata lumea va trebui sa se inchine sindicatelor. Ei, uite ca nu. Nu suntem prostii lor. Le facem vant un-doi. Nu au iesit 20000 de oameni in strada in soare ca voi s-o blatuiti sub ochii nostri si sub falsa aprobare a membrilor cum ca v-au delegat sa cereti 25 la suta. Nu v-am delegat nimic decat lista de revendicari sa o rezolvati.

    2. Păi da, că profesorii fac grevă ca să li se mărească salariile celor din administrație… Minte aveți, cît păr pe limbă!

  9. 2 sau 2,5 miliarde, cât la sută din PIB? Pentru câți oameni și de ce? Gândim și vice versa? Câte promisiuni cu plată în “trei” rate am avut până acum? Mai crede cineva in promisiunile politicienilor? Nu cred.

    1. Păi da, “plată în trei rate” cu niște termene situate hăt-departe, ca să uităm de ele… Și cînd se termină alea 3 rate (să zicem că se termină) ce facem? Revenim la salariile inițiale?

      1. Nu cedati la nimic ce nu este in revendicari! Fiti cu capul pe umeri! Amintiti-va pt.ce ati semnat de greva!

  10. Nemernici.Atat Guvernul,cat si Ministerul Educatiei ,care nu ne sprijină.
    Ba la protestul de marți o sa fim 40 000,ca o sa ne aducem cu noi si vecinii ( in timpul liber le ajutam gratuit copiii sa invete ),si rudele (care închid mereu ochii ca la evenimentele de familie lipsim,întrucât nu avem bani sa contribuim).
    Si o sa il vizitam si pe Președinte ,care impreuna cu soția lui(…dascăl…)ne jignesc si ne disprețuiesc .

    1. “in timpul liber le ajutam gratuit copiii sa invete”

      Cum așa? Parcă elevii se puteau descurca foarte bine fără ajutor suplimentar (de la un profesor). Te contrazici singur? Sau vecinii sunt “posesori” de “loaze”, dar și utili? Cum o dai, tot a ipocrizie “miroși”!

  11. Mai nou, văd că vorba “joi, la vară” a devenit: joi la toamnă spre iarnă-primăvară. 😠✊️

  12. De ce sunt cei care ne guvernează atât de aroganți? Nu înțeleg deloc. Au dat concurs pentru funcțiile pe care le au? Probabil, au memoria scurtă și au uitat că sunt în slujba cetățeanului și nu invers. Dacă nu au soluții înseamnă că nu au ce căuta în funcțiile pe care le au. În campanie electorală susțin că ei știu să rezolve problemele oamenilor, când ajung la conducere rămân fără inspirație.
    Aveți coloană vertebrală și recunoașteți că sunteți incapabili și nu vă pasă de viitorul nației, domnilor guvernanți!

  13. Creșteri salariale pe care tot cei care muncesc în privat vor fi nevoiți să le suplimenteze prin taxe și impozite. E în regulă, muncesc eu 8 ore pe zi ca să aveți voi salarii mărite pentru 3 ore de predare pe zi, în 2023 e bine să facem și acte de caritate every now and then.

    1. Pai fugi de la cablaje auto și fa te profesor dacă te ducă dovleacul.
      Și app, te-ai murdărit oleaca in colțul gurii de engleza.

    2. Dacă ai senzația că un profesor muncește doar 3 ore pe zi, nici măcar nu are rost să polemizeze omul cu tine… având în vedere aspectul acesta, te rog poftește un an la catedră să te convingi singur că nu lucrezi 3 ore pe zi. Altfel, indiferent câte lucruri o să ți se spună, tot o să rămâi cu ideea ta. Hai domnule la catedră 1 an de zile și după poți lovi în profesori… deși nu o vei mai face, fiindcă ai să te convingi singur de anumite realități.

    3. Ești foarte școlit tu și ai ținut să o evidențiezi prin romângleză. Hai, că ai de pus marfă pe raft!

      1. Ce tare esti Intelectualule, pun pariu ca ai si Master. Esti mester si tu in fabrica de produs analfabeti functionali.

  14. Guvernanții noștri nu sunt de multă vreme “cu picioarele pe pământ”. Și văd că le place acolo, sus. Numa’ s-or trezi, până la urmă, că-i înghite vreo gaură neagră. Noi rămânem aici, pe poziții!!!

    1. Ai încurcat sindicatele prietene. Aici nu cere nimeni 25%. Salariile trebuiesc aproape dublate, plus restul de itemi de pe lista, încă 6 la număr.
      Cu 25% in plus sa trăiești matale.

  15. Să nu care cumva să ”negociați” iar pentru 25% creștere la sf. Așteaptă, că marți avem de discutat nu doar cu nemernicii din guvern, ci și cu iudele!

    1. Cred ca e o gluma cu 25. Nimeni nu vrea asa ceva. Zboara Nistor si Hancescu cat colo. Merg si eu la protest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu: Cred că este corect din partea autorităților să pună condiția ca cei care intră în sală să supravegheze elevii la Bacalaureat și Evaluarea Națională să fie doar cei vaccinați / Tariful plătit, comparabil cu cel pentru orele remediale

Autoritățile ar trebui să impună condiția de vaccinare profesorilor care vor intra la supraveghere la examenele naționale, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu la Digi24. Aceasta a precizat că pentru…
Vezi articolul

EXCLUSIV 450 de milioane de lei a cheltuit statul român pentru cele 52 de milioane de teste salivă distribuite în școli, echivalentul a 36 de creșe construite de la zero / Cel mai mare preț per bucată a fost plătit pentru testele vrac, cele ambalate individual au fost mai ieftine

Elevii au primit, teoretic, 52 de milioane de teste salivă pentru depistarea virusului Sars-CoV-2. Cel puțin acesta este numărul de teste cumpărate și livrate în școli de Inspectoratul General pentru…
Vezi articolul

Actele de violență psihologică din școli au scăzut la aproape jumătate față de anul trecut, spune Alexandru Leuțu-Cotroceanu, directorul direcției Siguranță Școlară din Poliția Română / Copiii, părinții și profesorii au înțeles că este foarte important să discuți despre aceste situații

Actele de violență psihologică din școli au scăzut la aproape jumătate față de anul trecut, a declarat Alexandru Leuțu-Cotroceanu, directorul direcției Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române…
Vezi articolul