Liderul sindical Marius Nistor, la intrarea în negocieri cu ministrul Muncii: E o diferență enormă între ce am solicitat și ce a oferit guvernul. Am cerut inițial majorarea salariilor profesorilor cu 60%, am ajuns la 25%. Ce vreți să mai lăsăm? Nu putem să ne batem joc de ei

3.081 de vizualizări
Marius Nistor / Foto: Agerpres Foto
Liderul sindicatului din învățământ Marius Nistor a declarat la intrarea în negocieri cu ministrul Muncii, în a șasea de grevă generală a profesorilor din România, că „e o diferență enormă între ce am solicitat și ce a oferit guvernul. Am cerut inițial majorarea salariilor profesorilor cu 60%, am ajuns la 25% creștere a veniturilor solicitate. Altminteri ce vreți să mai lăsăm? Nu putem să ne batem joc de ei”.

„De 30 de ani m-am saturat să auzim același lucru: nu avem bani. E problema lor. E clar că acest guvern nu și-a stabilit niciodată ca prioritate învățământul”, a continuat Nistor.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a intrat la discuții cu sindicatele din educație, luni, la ora 14:00, după ce în primele 5 zile de grevă generală în învățământ părțile nu au ajuns la niciun acord pe solicitările inițiale.

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului, a anunțat că Guvernul va acorda primele de 2.500 de lei pentru cadrele didactice și 1.000 de lei pentru personalul nedidactic, deși acestea au fost respinse vehement de protestatari și catalogate de către proesori, în repetate rânduri, drept ajutoare sociale. 

Liderul sindical Marius Nistor, FSE Spiru Haret, a avut o reacție la anunțul Guvernului: „Să coboare marți în stradă, să se uite în ochii profesorilor și să le spună ce ne spun nouă. Nu stăm cu mâna întinsă, este vorba de statutul nostru, este vorba de demnitate. Când s-a ridicat o țară întreagă, de la cea mai mică școlă din rural până la cele mai titrate colegii, iar tu tot nu înțelegi fenomenul, înseamnă că nu ai ce căuta acolo”.

Sindicatele au obținut, în ultima zi a săptămânii, aprobarea unei ordonanțe de urgență prin care, de luna viitoare, toți angajații bugetari din România ale căror funcții figurau pe Anexa 8 a Legii 153/2017 să primească salariile din grila respectivă. Pentru acești angajați însemnă o creștere de până la 10% a salariilor de bază, iar Guvernul a anunțat că 55.000 dintre cei vizați lucrează în Educație. 


4 comments
  1. ,,Liderul” se ,,deconspira” indicand din ce tabara face parte. Zice: ,,nu putem să ne batem joc de ei”! Sigur ca majoritatea inteleg care-i baiu’ in expresia asta, da’ pentru uni functionali de la ,,catedra” e de precizat c-ar fi trebuit sa spuna ,,nu puteti să va bateti joc de noi” ca doar e ,,lider de sindicat” al profesorilor si nu-i oficial din guvern. Sigur ca stie ,,ca se fac ca negociaza” dar isi joaca toti rolurile.

  2. Ne-ati întrebat daca suntem de acord cu 25 la suta? De unde ati scos asta?! Noi am intrat in greva pentru alt procent.
    Iar ne vindeti?! Ca alta greva vad ca nu mai putem face, ca au avut grija sa scoată o ordonanta de urgenta sa modifice legea dialogului social. Noaptea ca hotii.
    25 la suta pentru alți 18 ani? Sa o credeți voi. Nu mai cedam! Veti ramane fără cotizanti!

  3. Intreb si eu asa….poate in necunostinta de cauza. Invatamantul, ca orice alt domeniu, nu are un ministru?! Acel ministru ar trebui sa fie reprezentant, mediator, impaciutor, translator, etc. in aceasta greva.
    Inteleg sa participe la negocieri Budai pt ca este Ministrul Muncii, nu inteleg de ce a participat Bode. Mai avea sa participe D’aia.
    Numai personalitati consacrate ale neamului asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesoara Florina Rogalski, despre organizarea examenului de BAC în timpul cursurilor: Cum îşi permit decidenţii din Ministerul Educaţiei să perturbe complet şcoala? Ai compromis săptămâni la rând, după care vrei ritmicitate în predare și vrei ca acești elevi să aibă niște rezultate

Florina Rogalski, profesoară de Limba română la Școala Centrală din București, a vorbit, la emisiunea InfoEdu de la TVR Info, despre organizarea examenului de Bacalaureat 2025 în timpul cursurilor: „Hotărârile se iau…
Vezi articolul

Ministrul Educației anunță că a solicitat alocarea de fonduri pentru finanțarea suplimentară a unui număr de peste 6.000 de posturi de rezidenți în învățământul superior, înregistrați anul acesta

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că a solicitat Ministerului Finanţelor alocarea de fonduri, la rectificarea bugetară, pentru asigurarea finanţării unui număr de peste 6.000 de rezidenţi în învăţământul superior…
Vezi articolul

Raluca Turcan, vicepremier: În Educație este pentru prima dată când copiii vor începe anul școlar cu manualele pe bănci și când un program de pregătire a profesorilor nu este doar pe hârtie, ci este pus în practică

Promisiuni pentru elevii care în septembrie vor intra în clasa a VIII-a din partea vicepremierului Raluca Turcan, la Consiliul Național al PNL. Prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal, Turcan a declarat…
Vezi articolul