Liderul PSD Ciolacu, despre începutul anului școlar: E dificil, totul putea fi mai simplu dacă măsurile se aplicau din timp / Vom parcurge fără încidente majore acest drum

105 vizualizări
Marcel Ciolacu / Sursă foto: G4Media.ro
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că începutul de an şcolar este ‘deosebit de dificil’, iar lucrurile puteau arăta ‘altfel’ dacă măsurile necesare erau aplicate ‘din timp’, dacă exista comunicare şi se implicau toţi factorii responsabili, potrivit Agerpres. El a arătat, însă, că e sigur că “împrună (…) vom reuşi să parcurgem, fără incidente majore, tot acest drum”.

“Acest an şcolar începe cu multe incertitudini. Nimeni nu ştie exact cum se vor desfăşura cursurile. Mulţi probabil sunt îngrijoraţi de numărul mare al restricţiilor impuse. (…) Da, pentru toţi, elevi, părinţi şi profesori deopotrivă, este un început de an şcolar deosebit de dificil. Cu siguranţă că lucrurile puteau arăta altfel. Totul putea fi mult mai simplu dacă măsurile erau aplicate din timp, dacă exista comunicare şi implicarea tuturor factorilor responsabili”, a transmis Ciolacu, printr-un mesaj video postat pe Facebook.

El a adăugat că este sigur că, în ciuda tuturor provocărilor, în ciuda tuturor lipsurilor, ‘în ciuda haosului provocat de un Guvern prea puţin preocupat de sistemul educaţional’, se va trece cu bine ‘peste toate încercările’:

  • “(…) Astăzi este un nou început. Un altfel de început. Pe un drum al responsabilităţii şi al curajului! Pe un drum la sfârşitul căruia fiecare va fi mai puternic şi mai înţelept! Sunt sigur că fiecare dintre voi înţelege importanţa respectării regulilor pentru protejarea sănătăţii, doar este vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi şi de sănătatea celor dragi nouă. Dar, sunt la fel de sigur că, împreună, elevi, părinţi, profesori şi autorităţi publice locale, vom reuşi să parcurgem, fără incidente majore, tot acest drum”.

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației anunță școlile că a închis interfața SIIIR – sistemul general de gestionare a tuturor indicatorilor din Educație – ca să poată extrage lista cu cei 500.000 de elevi care ar trebui să primească tichete educaționale – surse

Interfața folosită de școlile din toată țara, Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR), sistem la care au acces toate școlile din țară, inspectoratele școlare, dar și ministerul Educației, a…
Vezi articolul

Evaluarea Națională 2024. Rezolvarea subiectelor la limba română făcută de profesorul Cătălin Zaman: Cerințele par a fi o copie la indigo a subiectelor din 2023, o idee mai complicat la partea de gramatică

Rezolvarea subiectelor de la Evaluarea Națională 2024 – proba de limba și literatura română a fost făcută de profesorul Cătălin Zaman, pentru Edupedu.ro. „Prima impresie a fost că subiectele comportă…
Vezi articolul

Ministrul Cîmpeanu susține că testele Brio sunt omologate, dar pe site-ul Ministerului Educației acestea apar cu decizie de neomologare în cazul disciplinei Istorie, cuprinsă în testare, deci nu pot fi folosite în sistemul de învățământ preuniversitar, potrivit legislației. Nu există omologare publicată nici pentru Matematică, ci doar pentru ciclul primar și Limba română

Testele Brio, care vor fi susținute de circa 100.000 de elevi din 329 de școli, începând de luni, 30 mai, au primit decizie de neomologare pentru disciplina Istorie, în ianuarie…
Vezi articolul