Liderii studenților din Europa se întâlnesc la Timișoara. Pe agenda discuțiilor: cererile studenților față de viitorii europarlamentari

486 de vizualizări
SURSA: unsplash.com
Liderii studenților din Europa se întâlnesc zilele acestea la Timișoara, în una dintre cele mai importante reuniuni din calendarul Organizației Europene a Studenților, anunță Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România. Aproximativ 100 de reprezentanți ai studenților vor discuta despre inițiativa universităților europene, dar și despre “alegerile pentru Parlamentul European și care vor fi solicitările studenților față de viitorii europarlamentari”, spune ANOSR.

Evenimentul se numește Convenția Europeană a Studenților (European Student Convention 37), are loc în perioada 14-17 martie 2019 și reunește aproximativ 100 de reprezentanți ai studenților din 40 de țări membre ale Spațiului European al Învățământului Superior (SEIS).

Studenții vor discuta despre:
  • inițiativa universităților europene – care se conturează prin consorțiile universitare anunțate în ultima perioadă de universitățile din mai multe țări și care urmează să se materializeze începând cu următorul an universitar
  • Convenția Globală pentru recunoașterea actelor de studiu
  • Campania Globală pentru Educație, care reprezintă o nouă inițiativă pentru a crea o rețea de actori implicați în domeniul educației la nivel mondial.
  • Alegerile pentru Parlamentul European și care vor fi solicitările studenților față de viitorii europarlamentari.

“Anul acesta se vor împlini 20 de ani de la semnarea Declarației de la Bologna, prin care s-au pus bazele procesului cu același nume și Spațiului European al Învățământului Superior. În acest context, reprezentanții studenților urmează să analizeze și să discute, inclusiv cu reprezentanți ai Comisiei Europene, ai universităților și cu alți actori din domeniu, care au fost obiectivele atinse până acum, care sunt cele care nu s-au bucurat de succes, dar mai ales care ar urma să fie, din perspectiva studenților, viitorul SEIS și ce măsuri sunt necesare în această direcție”, anunță ANOSR.

“Având în vedere că România deține Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), singura federație reprezentativă a studenților din România la nivel internațional, organizează acest eveniment cu suportul Ministerului Educației Naționale, al Universității Politehnica Timișoara și al Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (LigaAC). Evenimentul se va desfășura sub Patronajul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”, spune ANOSR, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Obiectivul ediției care se numește „Shaping the future through policies” (Modelând viitorul prin intermediul politicilor publice) este aducerea în atenție a celor mai importante politici din domeniul educațional, care sunt pe masa decidenților la nivel european în această perioadă.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 15 martie, la ora 11:00, în Sala mare a Senatului Universității Politehnica Timișoara, invitații fiind: Ligia Deca, Consilier de Stat, Administrația Prezidențială a României; Gyula Cserey, Director Adjunct al Unității pentru Învățământ Superior din Comisia Europeană; Petru Andea, Secretar de Stat, Ministerul Educației Naționale; Ciprian Preda, Secretar de Stat, Ministerul Cercetării și Inovării; Nicolae Robu, Primarul Municipiului Timișoara; Liviu Cădariu, Prorector, Universitatea Politehnica Timișoara; Mădălin Bunoiu, Reprezentant Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior; Marilen Pirtea, Membru al Biroului Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior; Adam Gajek, Președinte, Organizația Europeană a Studenților.

 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În București “nu am avut până acum o hartă a școlilor și a numărului de elevi care învață în fiecare din aceste școli”, date-cheie pentru Planul Urbanistic General – primarul Nicușor Dan. El spune că astfel de date sunt colectate acum prin Universitatea de Arhitectură

Administrația din București duce lipsă de o serie de informații esențiale pentru elaborarea Planului Urbanistic General, a spus, vineri, primarul Capitalei, Nicușor Dan, dând drept exemplu datele despre locația școlilor…
Vezi articolul