Liceenii se pot înscrie până pe 18 octombrie la concursul despre leadership, vorbit în public și lucru în echipă pentru comunitate – Lider European 2024. Cele 8 echipe câștigătoare vor primi între 100 și 700 de euro

0 vizualizări
Foto: Freepik.com
Elevii de liceu se pot înscrie până pe 18 octombrie la ce-a de-a 14-a ediție a concursului despre leadership, vorbit în public și lucru în echipă pentru comunitate – Lider European, anunță reprezentanța Comisiei Europene în România. Cele 8 echipe câștigătoare vor primi, în funcție de locul obținut, premii cu valori cuprinse între 100 și 700 de euro.

Grupele participante trebuie să fie formate din 4 elevi și coordonate de un profesor din liceul de proveniență, se precizează în regulamentul de participare al competiției. Profesorul, care poate coordona o singură echipă, indiferent de numărul de echipe participante din liceul în care predă, trebuie să se ocupe de înscrierea echipei și de gestionarea comunicării cu organizatorii.

„Profesorii coordonatori vor încuraja echipele să identifice o problemă sau oportunitate din comunitatea locală. Proiectele dezvoltate în cadrul concursului trebuie să se încadreze într-unul dintre următoarele domenii, care vizează direct comunitatea locală: educație, cultură, sport”, mai anunță responsabilii pentru acest concurs.

Înscrierea se face prin completarea formularului de înscriere disponibil pe site-ul https://lidereuropean.ro. Înscrierea va fi confirmată de organizatorii printr-un email.

În proiectele pregătite, liceeni trebuie să pună accentul pe valorile europene și să prezinte implementarea și aplicabilitatea acestuia, precum și bugetul necesar. Formatul proiectelor trebuie să fie PPT sau PDF și să nu depășească 20 de pagini.

În realizarea proiectelor, echipele trebuie să țină cont de următoarea structură:

  • Scurtă descriere a echipei și a abilităților membrilor;
  • Ideea proiectului (problema identificată și soluția propusă sau oportunitatea și beneficiile preconizate, cu impact asupra comunității), evidențiind valorile europene;
  • Planul de implementare;
  • Etapele pentru atingerea obiectivelor;
  • Resursele necesare (umane și financiare).

Proiectele pot fi trimise până pe 11 noiembrie 2024, ora 24.00, la adresa de email concurs@gopa-pace.com.

Calendarul concursului:

  • 10-18 octombrie – Înscrierea echipelor în concurs prin formular online;
  • 18 octombrie-8 noiembrie – Timp de pregătire a proiectelor participante în concurs LE 2024;
  • 8-11 noiembrie – Transmiterea proiectelor participante, conform indicațiilor din ghidul și regulamentul de concurs, la adresa indicată mai sus;
  • 20 noiembrie – Anunț echipe finaliste și transmitere detalii finală București sediul RCE, Casa Europa;
  • 21-22 noiembrie – Contactare echipe finaliste;
  • 27 noiembrie – Finală – București, RCE, Casa Europa – prezentare proiecte și festivitate de premiere între orele 10.00-14.00;
  • 27-29 noiembrie – Transmitere diplome online tuturor echipelor participante în concurs.

De precizat, elevii și profesorii ar fi putut să participe la întâlnirile online de informare și pregătire, care au avut loc pe 8-9 octombrie. Cei care nu au fost prezenți la aceste întâlniri pot consulta mai jos documentul cu informațiile prezentate în cadrul sesiunilor online.

În ceea ce privește finala concursului, 8 echipe desemnate ca fiind câștigătoare își vor prezenta proiectele în fața unui juriu format din reprezentanți ai Comisiei Europene în România, ai Ministerului Educației, media și antreprenori.

Finaliștii vor realiza prezentări PowerPoint de maximum 10 slide-uri, în care vor include text și imagini.

Detalii despre prezentare:

  • „Prezentarea va fi un rezumat al proiectului înscris în competiția online și va respecta aceeași structură. Textele pot fi redactate fie în limba română, fie în limba engleză;
  • Prezentarea trebuie să fie salvată pe un stick USB și pusă la dispoziția organizatorilor în ziua evenimentului;
  • Fiecare echipă are la dispoziție maximum 10 minute pentru prezentarea proiectului. După acest interval, prezentarea va fi oprită. Cronometrul nu va fi întrerupt după ce a fost pornit;
  • Sistemul tehnic pus la dispoziție va include: sistem de sunet cu microfon, un laptop cu software licențiat (Microsoft Office), un player video, proiector și ecran de proiecție”.

Juriul va stabili punctajele echipelor, respectând grila de evaluare, respectiv clasarea pe podium și cele 5 mențiuni. Premiile sunt următoarele:

  • Locul I – 700 de euro;
  • Locul al II-lea – 500 de euro;
  • Locul al III-lea – 300 de euro;
  • Fiecare mențiune – 100 de euro.

FOTO – Grilă de evaluarea etapa finală Lider European 2024:

DOCUMENT – Prezentare – sesiuni online de pregătire:

DOCUMENT – Regulament de participare Lider European 2024:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Pornografia, la liber pentru copiii din România, deși legea restricționează accesul minorilor / Din 100 de site-uri, doar 10 ne-au întrebat dacă avem peste 18 ani / Specialiștii: ”Îi face vulnerabili la abuz sexual”

Doar zece din o sută cele mai populare platforme cu conținut destinat adulților ne-au întrebat dacă avem cel puțin 18 ani înainte de a le accesa, arată un experiment Info…
Vezi articolul

BREAKING Ministerul Educației schimbă Legea învățământului superior, prin ordonanță de urgență, la mai puțin de două luni după promulgare și cu câteva zile înainte să intre în vigoare – proiect / Sunt vizate 3 modificări, inclusiv problema echivalării diplomelor de studii de lungă durată, care în forma actuală “ar crea confuzii, aplicare neunitară și tratament discriminatoriu”

Ministerul Educației a pus, vineri, în consultare publică un proiect de ordonanță de urgență ce vizează modificarea Legii Învățământului Superior, la mai puțin de două luni de când a fost…
Vezi articolul

Contractele de finanțare a activităților prin Fondul special al Ministerului Educației au ajuns la universități marți pentru semnare, spune secretarul de stat Gigel Paraschiv / Motivul pentru care mai multe colocvii rămân fără bani în 2024

Contractele de finanțare a activităților universităților în anul 2024, prin Fondul pentru Situații Speciale (FSS) de la dispoziția ministrului Educației, au ajuns pentru semnare marți, 14 mai, la instituțiile de…
Vezi articolul