Elevul din Mureș care și-a bătut diriginta a fost exmatriculat

1.501 de vizualizări
Sursa foto: Facebook.com / Colegiul National „Al. Papiu Ilarian“
Conducerea Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” Târgu Mureș a anunțat, marți, că în urma cercetărilor efectuate și ținând seama de prevederile legale, s-a luat hotărârea exmatriculării elevului cu drept de reînscriere, în anul școlar următor, în altă instituție de învățământ, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Mureș.

„Este regretabil faptul că Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, o școală care a avut mereu porțile deschise pentru cei care au dorit un mediu academic elevat, prietenos și incluziv, astăzi închide o ușă în fața atitudinilor lipsite de normalitate”, se arată în comunicat, conform G4Media.ro.


12 comments
    1. Învățământul obligatoriu este de 10 clase, deci nu putea fi exmatriculat fara drept de reinscriere in altă unitate școlară.

  1. Este elev de gimnaziu, in clasa a VIII-a la un liceu din Tg. Mures, deci nu este un licean, adica un elev din clasele IX-XII.

  2. Foarte bine! In sfarsit un astfel de comportament a fost sanctionat asa cum era si firesc! De mult ar fi trebuit scoala romaneasca sa ia atitudine si atunci nu ar fi ajuns in situatii critice de acest fel. Ministerul Educatiei daca chiar se vrea sa fie al educatiei ar trebui sa reintroduca sanctiuni mai drastice pentru agresiuni de orice fel: hartuire, viol, violenta fizica sau verbala (multi copii sunt victime ale violentei colegilor lor in scoala si chiar in afara scolii, iar de un timp incoace, inclusiv profesorii sunt victime si nu prea au parghii legale de autoaparare) etc. Sa speram ca acesta este doar inceputul orientarii catre normalitate, respect, bun simt.

  3. NU! Acest gen de comportament nu poate si nu trebuie sa fie agreeat NICIUNDE in invatamantul romanesc. Exmatriculat FARA DREPT DE REÎNSCRIERE timp de X ani(x = nr de ani discutabili dupa fapta, in cazul de fata 5 ani pe putin). Asta pentru a simti pe pielea lui, el si altii ca el, ca orice fapta are si rasplata. Daca era invers? Daca profesoara il lovea chiar si cu un deget, era data afara din invatamant fara discutii.
    Oare nu sunteti satui de generatia asta a noastra care s-a dus pe campii dupa flori de mac si nu mai vrea sa isi revina? EU – elev in clasa a 11a undeva in Bucuresti, as vrea sa traiesc intr-o scoala mai stricta, intr-o scoala in care legile sa-mi permita sa fiu in siguranta.
    Daca ala a batut profesorul/dirigintele si la anul se inscrie intr-un liceu din Bucuresti si se nimereste sa fie fix in clasa cu mine, cam la ce trebuie eu sa ma astept? Sa platesc taxa de protectie? Sau ce?

  4. Practic doar a fost lăsat repetent și obligat să se transfere.

    După câte a făcut în școală poate era și timpul pt o astfel de reacție.

  5. Vai!
    Dar cum?
    Dreptul la educație nu mai e sacrosant?
    Nu se mai încalcă deloc constituția?

    Este un moment trist in sensul că a fost nevoie ca un profesor să fie băgat în spital pentru ca un elev să poată fi în sfârșit exmatriculat.

    Felicitări pt curajul celor din Mureș!

    Să sperăm că nu urmează o sarabandă a contestărilor si alte chichițe juridice specifice.

    1. Ba este foarte probabil să meargă în instanță și să câștige și daune morale, nu doar anularea exmatriculării. Un licean de la CN Hasdeu din Buzău a obținut în justiție, prin decizie definitiva, anularea notei 2 primită la purtare și 3000 de euro daune morale. In justiție, cea mai coruptă instituție din Romania, orice este posibil.

  6. reformulare :
    este foarte normal ca o instituție serioasa și elevata sa inchida ușa unui hominid cu comportament de maimuță coborâta din copac.
    este o lecție de normalitate și sanatate sociala ca sa zic asa.
    la fel cum o tumoră este extrasă din organism pt a nu l doborât, si acest hominid trebuie extirpat dintr un grup social cu comportament sanatos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Echipa MYBIT, formată din eleve de la Colegiul Național Ferdinand I, Bacău, a câștigat finala regională europeană a Technovation Girls 2024 cu un proiect de educație sexuală / Medeea: Ne dorim să ajungă în școli, să fie implementată astfel încât profesorii să poată veni cu aplicația, să le prezinte copiilor

Echipa MYBIT divizia Senior, cu proiectul TeenTalk, a câștigat titlul Europe Regional Winner în penultima etapă din cadrul evenimentului internațional Technovation Girls 2024, potrivit Adfaber. Proiectul lor a fost unui…
Vezi articolul

Doi profesori acuzați că au fraudat concursul naţional de matematică Arhimede au scăpat de pedeapsa cu închisoarea, a decis Curtea de Apel / Anchetatorii susțin că aceștia şi-au însuşit fondurile din taxele de înscriere plătite de elevi şi au înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive, creând un prejudiciu de peste 3 milioane de euro

Curtea de Apel București a anulat pedepsele date de instanță în dosarul privind organizarea concursului de matematică ‘Arhimede’, potrivit Agerpres. Dosarul vizează infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare…
Vezi articolul

Aproape jumătate dintre școlile verificate în Bihor nu au încă autorizații de funcționare. Principalele motive: acoperişuri degradate, fisuri pe partea exterioară a clădirilor, curţi neîmprejmuite sau lipsa frigiderelor pentru a depozita alimentele pentru elevi

Dintre cele 136 de şcoli şi grădiniţe verificate în august în județul Bihor, de o comisie mixtă, prin ordin al prefectului, nu au obţinut încă autorizaţiile de funcţionare, anunță Prefectura,…
Vezi articolul

EXCLUSIV Gérard Mourou, premiul Nobel în Fizică 2018: Sunt implicat în mod real în proiectul din România, care va fi cel mai puternic laser din lume. Vom realiza lucruri ieșite din comun în domeniul fizicii

Gérard Mourou, laureatul premiului Nobel pentru fizică și părintele științific al laserului de la Măgurele, a declarat în exclusivitate pentru Edupedu.ro că proiectul din România “are o contribuție unică” la…
Vezi articolul