Legile educației vor trece prin Senat în doar 11 zile, cu vot final pe 22 mai – parlamentari

788 de vizualizări
Foto: Senatul României
Vicepreședintele Senatului, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, citat de Agerpres, că pe 22 mai va fi vot final pe legile Educației în Senat, după ce aceste legi au primit ieri, 10 mai, votul Camerei Deputaților. Procedura rapidă este anunțată și de senatorul Ștefan Pălărie, care o compară cu o “mineriadă” și care comentează pe pagina sa de Facebook: “PNL-iștii de la Senat (…) vor să „termine” cu legile educației în camera Senat în doar 11 zile cu totul.”

Potrivit liberalului Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației, ‘am aprobat calendarul finalizării procesului de adoptare a legilor Educaţiei. 22 mai este data la care urmează să avem vot final în Parlament pe legile Educaţiei şi mă refer aici la legea învăţământului superior”.

  • Sorin Cîmpeanu a apărat legile, spunând despre proiectul legii învățământului superior, că “prevede multe lucruri bine. Nu este un ideal. Este un mare pas înainte pentru studenţii români”, potrivit Agerpres.

Modul cum se desfășoară procedurile parlamentare este criticat, însă, de senatorul USR Ștefan Pălărie, care comentează pe Facebook:

  • “Mineriada în educație continuă. În rolul ciomăgarilor sunt PNL-iștii de la Senat care vor să „termine” cu legile educației în camera Senat în doar 11 zile cu totul. Vorbim de 500 de pagini de text juridic – CINCI SUTE! – care ar trebui amendat în doar trei zile acum (adică în weekendul ăsta), discutat în 2-3 zile săptămâna viitoare și încheiat cu vot la Comisia de raport cel târziu VINERI 19 mai, săptămâna viitoare!”

Potrivit parlamentarului de opoziție, “azi, joi, în Biroul Permanent de la Senat, în doar 4 minute, au stabilit că: duminică, 14 mai, peste 3 zile, ar trebui să se trimită toate amendamentele de la partide și că până luni, comisiile avizatoare trebuie să încheie misiunea, deși ele de obicei se întrunesc marți și miercuri.”

Citește și:
UPDATE Proiectele de legi ale Educației au fost adoptate în Camera Deputaților. Nu a fost votată nicio modificare susținută de deputați

1 comment
  1. Exact când sindicatele anunțau greva generală!

    Seamănă cu legea pensiilor din Franța!

    Noi o adoptăm legea.
    Voi puteți face grevă.
    Nouă politicienilor nu ne pasă. Ba chiar mai economisim și niște bani la buget pe durata grevei.

    Democrațiile încep să semene a neocomunism ambalat si parfumat frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ultima zi în care elevii rromi și cei cu cerințe educaționale speciale pot completa fișele de opțiuni pentru admiterea la liceu 2023 / Repartizarea pe locurile distinct alocate acestora se face pe 13 iulie

În zilele de 10 și 11 iulie, elevii rromi și cei cu cerințe educaționale speciale (CES) pot completa fișele de opțiuni pentru admiterea la liceu 2023, conform calendarului oficial. Repartizarea…
Vezi articolul

Părinții elevilor cu note slabe la simularea Evaluării Naționale ar putea fi chemați la școală. Andronescu: împreună cu profesorii și elevii să găsească soluții pentru pregătirea remedială

Profesorii de matematică și română trebuie să facă o analiză a rezultatelor de la simularea Evaluării Naționale ”în fiecare clasă”, potrivit ministrului Educației, Ecaterina Andronescu. Aceasta a declarat la Digi…
Vezi articolul

Ordonanța de urgență privind alocația “forfetară” pentru transportul elevilor a fost pusă în dezbatere publică / Elevii pot solicita acordarea în avans a sumei forfetare lunare, iar alocația se plătește din bugetul ministerului, spune Sorin Cîmpeanu

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică proiectul de ordonanță de urgență, după ce ieri l-a prezentat în Guvern fără să îl pună în transparență instituțională și să poată fi…
Vezi articolul

VIDEO Szekely, Ministerul Educației: Sunt 11 cereri de școli pilot / Scrisorile de intenție se pot depune oricând / Dacă așteptați să vă dau eu o rețetă, cum să faceți școala pilot, nu o să v-o dau, pentru că ne plângem de ani de zile de centralizarea excesivă a sistemului

Au solicitat să deruleze proiecte pilotate 11 unități de învățământ din toată țara, a spus secretarul de stat Radu Szekely la conferința SuperTeach din 11 mai 2021. Cererile se pot…
Vezi articolul