Legile educației vor trece prin Senat în doar 11 zile, cu vot final pe 22 mai – parlamentari

788 de vizualizări
Foto: Senatul României
Vicepreședintele Senatului, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, citat de Agerpres, că pe 22 mai va fi vot final pe legile Educației în Senat, după ce aceste legi au primit ieri, 10 mai, votul Camerei Deputaților. Procedura rapidă este anunțată și de senatorul Ștefan Pălărie, care o compară cu o “mineriadă” și care comentează pe pagina sa de Facebook: “PNL-iștii de la Senat (…) vor să „termine” cu legile educației în camera Senat în doar 11 zile cu totul.”

Potrivit liberalului Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației, ‘am aprobat calendarul finalizării procesului de adoptare a legilor Educaţiei. 22 mai este data la care urmează să avem vot final în Parlament pe legile Educaţiei şi mă refer aici la legea învăţământului superior”.

  • Sorin Cîmpeanu a apărat legile, spunând despre proiectul legii învățământului superior, că “prevede multe lucruri bine. Nu este un ideal. Este un mare pas înainte pentru studenţii români”, potrivit Agerpres.

Modul cum se desfășoară procedurile parlamentare este criticat, însă, de senatorul USR Ștefan Pălărie, care comentează pe Facebook:

  • “Mineriada în educație continuă. În rolul ciomăgarilor sunt PNL-iștii de la Senat care vor să „termine” cu legile educației în camera Senat în doar 11 zile cu totul. Vorbim de 500 de pagini de text juridic – CINCI SUTE! – care ar trebui amendat în doar trei zile acum (adică în weekendul ăsta), discutat în 2-3 zile săptămâna viitoare și încheiat cu vot la Comisia de raport cel târziu VINERI 19 mai, săptămâna viitoare!”

Potrivit parlamentarului de opoziție, “azi, joi, în Biroul Permanent de la Senat, în doar 4 minute, au stabilit că: duminică, 14 mai, peste 3 zile, ar trebui să se trimită toate amendamentele de la partide și că până luni, comisiile avizatoare trebuie să încheie misiunea, deși ele de obicei se întrunesc marți și miercuri.”

Citește și:
UPDATE Proiectele de legi ale Educației au fost adoptate în Camera Deputaților. Nu a fost votată nicio modificare susținută de deputați

1 comment
  1. Exact când sindicatele anunțau greva generală!

    Seamănă cu legea pensiilor din Franța!

    Noi o adoptăm legea.
    Voi puteți face grevă.
    Nouă politicienilor nu ne pasă. Ba chiar mai economisim și niște bani la buget pe durata grevei.

    Democrațiile încep să semene a neocomunism ambalat si parfumat frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Concursul pentru șefia inspectoratelor școlare, profund politizate, nu se organizează nici în acest an. Ligia Deca: “Eu îmi doresc profesionalizarea managementului la nivelul inspectoratelor”, dar după adoptarea legilor

Concursul pentru inspectorii școlari nu ne organizează nici anul acesta, după cum a declarat noul ministru al Educației, Ligia Deca, în cadrul primei conferințe de presă. Deca a precizat că…
Vezi articolul

Guvernul nu susține creșterea salariilor profesorilor de la 1 ianuarie 2024 printr-o inițiativă legislativă în Parlament, pentru că aceasta “are caracter discriminatoriu” față de alți bugetari, deși Ligia Deca a spus că se caută o soluție să crească salariile separat în învățământ, dacă legea salarizării nu va fi gata

O inițiativă legislativă înregistrată în Parlament, ce vizează majorarea salariilor cadrelor didactice separat de alte categorii de bugetari, nu este susținută de guvern, arată executivul într-un punct de vedere referitor…
Vezi articolul