Legile educației vor fi discutate în Parlament în comisii separate, nu în comisie reunită, spune Sorin Cîmpeanu, senator liberal / Ligia Deca anunțase procedură accelerată de trecere a proiectelor prin Legislativ

858 de vizualizări
Foto: Agerpres Foto
Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, senator liberal și membru al Comisiei pentru învățământ din Senat, a declarat miercuri că proiectele de Legi ale educației vor fi discutate în Parlament în procedura normală – “nu într-o comisie reunită, ci în comisii separate, în Cameră și Senat”. El reia, astfel, cele spuse anterior pentru Edupedu.ro de președinta comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților, Natalia Intotero, potrivit căreia proiectele vor fi dezbătute în proces legislativ normal. Ministrul Ligia Deca anunțase că acestea vor fi dezbătute într-o comisie comună și în procedură de urgență.

Sorin Cîmpeanu, care a inițiat proiectele de lege și a organizat prima rundă de consultări, desfășurată în vara anului trecut, înainte ca proiectele să sufere modificări substanțiale după preluarea portofoliului Educației de către Deca, a lăudat proiectele, dar a spus că “lucrurile sunt perfectibile”. El a luat cuvântul la Ora Guvernului, în care ministrul Deca a mers în plenul Senatului pentru a răspunde pe tema legilor educației.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu:

  • “E greu, sunt sute de articole care sunt foarte bune, după cum, recunosc, sunt câteva articole care vor putea să fie discutate în parlament Și vor putea să fie discutate în Parlament prin dialog, nu într-o comisie reunită, ci în comisii separate, în Cameră și în Senat, tocmai pentru a avea șansa unei dezbateri reale, bazată pe dialog.”

Anterior, Natalia Intotero, deputată a celuilalt partid din coaliția de guvernământ, PSD, a spus pentru Edupedu.ro  că „Va fi un proces legislativ normal. Nu se mai face comisie comună pentru proiectele de legi ale Educației”.

Proiectele legilor Educației au ajuns luni în Parlament, conform documentelor publicate pe site-ul Camerei Deputaților. În adresa Guvernului, prin care cele două documente au fost înaintate, Executivul cere procedură de urgență pentru acestea. Amintim că Ligia Deca, ministra Educației, anunțat încă de joi, de la sediul Guvernului, că „a fost aprobată o procedură de urgență, în așa fel încât în parlament să putem purta discuția cu Comisiile reunite de educație“.

Citește și:
Proiectele de legi ale Educației vor fi dezbătute în proces legislativ normal, nu în comisie comună, spune Natalia Intotero (PSD), președinta comisiei de Învățământ a Camerei Deputaților, după ce Ligia Deca anunțase o procedură accelerată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Iohannis, pe 7 iulie 2021, cu 230 de zile în urmă: În cel mai scurt timp, se va constitui un grup de lucru transpartinic pentru a construi cadrul legislativ care să implementeze proiectul România Educată / Cronologia promisiunilor și amânărilor

În urmă cu 230 de zile, Klaus Iohannis lansa, cu mare pompă, proiectul România Educată, pentru care, „în cel mai scurt timp, se va constitui un grup de lucru transpartinic…
Vezi articolul

CNATDCU va face o verificare proprie a tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode, separată de cea a Universității Babeș-Bolyai, spune Mircea Dumitru, președintele interimar CNATDCU: Instituția nu dă un verdict pe analiza UBB

Într-un scurt interviu pentru Edupedu.ro, președintele interimar al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), Mircea Dumitru, spune că o comisie a instituției va analiza separat teza…
Vezi articolul

Cine este Marcel Boloș, propus ministru la Cercetare-Digitalizare: fost ministru al Fondurilor Europene și autor al primei variante de PNRR, în care majoritatea banilor pentru Educație ajungeau la Colegiile Centenare / “Tehnocrat” și preot, doctor în contabilitate și management, unul dintre doctorate – omis în cel mai recent CV

Marcel Boloș, om cu 20 de ani de activitate în administrația locală și centrală și cu experiență în domeniul fondurilor europene, fost ministru aflat chiar în cărți, acum doi ani,…
Vezi articolul