Legea prin care familiile care au copii pot primi ajutor financiar pentru plata bonei a fost promulgată de Preşedinte

4.652 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Administraţia Prezidenţială anunţă că decretul pentru promulgarea Legii privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă a fost promulgat de Klaus Iohannis. Legea prevede că părinții vor putea primi, de la autoritățile locale, un ajutor financiar de până la aproape 150 euro pentru fiecare copil de vârstă ante-preșcolară, adică până la vârsta de 3 ani, în vederea angajării unei bone, potrivit proiectului trimis la promulgare.

În funcţie de cât de mari sunt veniturile nete lunare pe membru de familie, cuantumul acestui ajutor va fi diferit. Cea mai mare valoare a ajutorului este de 710 lei/luna, pentru un venit net lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu 2100 de lei.

Pentru un venit net lunar pe membru de familie cuprins intre 2101 de lei si 2500 de lei se acorda un ajutor lunar de 550 de lei.

Pentru un venit net lunar pe membru de familie cuprins intre 2501 de lei si 3000 de lei se acorda un ajutor lunar de 390 de lei.

Pentru un venit net lunar pe membru de familie cuprins intre 3001 de lei si 3500 de lei se acorda un ajutor lunar de 250 de lei. In timp ce familiile unde venitul net lunar pe membru de familie depaseste valoare de 3500 de lei nu primeste niciun ajutor financiar de la stat pentru angajarea unei bone.

La determinarea venitului net lunar se ia în considerare media veniturilor nete realizate de beneficiar în ultimele 6 luni anterioare solicitării dreptului la ajutorul financiar, în condițiile art. 8 alin. (1) din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru a beneficia de ajutorul financiar, persoanele trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

  • să fie cetățean român, cetățean al altui stat sau apatrid, cu domiciliul în România, în condițiile prevăzute de legislația în vigoare;
  • sunt angajate cu contract individual de muncă ori în baza unui raport de serviciu, desfășoară activități independente, obțin venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi agricole, silvicultură sau piscicultură, ori exercită o funcție de demnitate publică sau asimilată.

Condiţiile de acordare şi procedura de cerere pot fi găsite aici

FOTO: pixabay.com

 


1 comment
  1. Buna ziua, dar pentru familii monoparentale, (doi copii 6 /9 ani ) nu se oferă nici un fel de ajutor?
    Tot incerc sa imi gasesc un loc de munca chiar si femeie de serviciu, ca asta am facut pana in urma cu trei saptamani, dar nimeni nu mai are nevoie acum ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Curtea de Apel Iași decide confiscarea a peste jumătate de milion de euro de la Daniela Druguș, fostă directoare la UMF Iaşi / Aceasta nu a putut justifica banii / Decizia nu e definitivă

Curtea de apel Iaşi a ajuns la concluzia că Daniela Druguş, fostă directoare general administrativă în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași, nu poate justifica aproape 2,2…
Vezi articolul

China difuzează obligatoriu pe TikTok elevilor chinezi de sub 14 ani conținuturi educaționale, experimente științifice, tururi ale muzeelor și limitează folosirea la 40 de minute pe zi. Analiză Le Figaro despre “cum își protejează China copiii și îi prostesc pe ai noștri cu rețeaua socială TikTok”

Diferențele dintre versiunea chineză a aplicației TikTok și cea internațională au fost semnalate de către publicația Le Figaro. De exemplu, dacă elevii au sub 14 ani, atunci aceștia vor vedea…
Vezi articolul

Premiile prevăzute în lege pentru profesori nu se acordă și nu s-au mai dat de 13 ani, spune Marius Nistor, FSE: Puneți banii ăia pentru premii și recompensări la dispoziția școlii și veți vedea că poate să apară schimbarea

Banii de premiile pentru profesori prevăzute de legea educației nu se acordă în realitate, avertizează liderul sindical Marius Nistor. „Când ți-e lumea mai dragă, când crezi că ai o lege…
Vezi articolul