Legea 153 a fost modificată. Directorii Caselor Corpului Didactic primesc salarii mai mari decât ale inspectorilor școlari generali

4.611 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Parlamentul a modificat Legea 153, iar actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial. Acesta prevede o creștere de peste 800 de lei a nivelului salariului de bază pentru funcția de Director al Casei Corpului Didactic, pentru anul 2022, față de varianta inițială a legii. După majorare, directorul va avea un salariu mai mare decât al unui inspector general școlar.

Concret, modificarea majorează salariul la care trebuie să ajungă un director al Casei Corpului Didactic de la 7.050 pentru Gradul 1 și 7.721 lei pe lună pentru Gradul 2, până la 7.871 de lei pe lună pentru Gradul 1, respectiv 8.678 de lei pe lună, Gradul 2.

Coeficienții sunt majorați astfel de la 2,82, respectiv 3,09 până la 3,15 și 3,47.

De menționat ar fi că pe noii coeficienți și cu noul salariu, funcția de director al Casei Corpului Didactic devine cel mai bine plătită funcție din sistemul de învățământ preuniversitar, capitolul ”funcții de conducere, de îndrumare și control din învățământul preuniversitar”, conform Legii 153/2017.

Anexa I înainte de modificare

Modificarea publicată marți în Monitorul Oficial nr 1029.

Potrivit legii, Casele Corpului Didactic sunt centre de resurse având drept scop formarea și dezvoltarea profesională și personală a angajaților sistemului de învățământ preuniversitar din România. Funcțiile acestora, rolul lor, precum și organizarea CCD sunt stabilite printr-un ordin de ministrul din 2011.

FOTO> pixabay.com


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Zeci de profesori, directori și inspectori, în tabără de restanțe la Pitești timp de două zile, pentru a scrie legislația secundară și terțiară care să facă aplicabilă legea educației Deca pentru educația incluzivă – surse / Cele mai multe acte normative la care lucrează trebuiau să fie deja aprobate

Zeci de profesori, directori de școli și inspectori școlari se întâlnesc la Pitești de luni într-o tabără de lucru pentru a dezbate și elabora actele normative restante legate de educația…
Vezi articolul

BREAKING Numărul copiilor neșcolarizați cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani a crescut de la 100.000 în 2010, la 250.000 în 2022 / Alina Sava, Banca Mondială: Legile trebuie schimbate, ca atunci când părintele eșuează, primarul și poliția să facă ceva mai mult decât o amendă, ar trebui să aducă copiii în școală

Semnal de alarmă tras de expertul în educație Alina Sava, de la Banca Mondială. „Avem un sfert de milion de copii în afara școlii”, a declarat aceasta la Sibiu, unde…
Vezi articolul

Studenții din anul I care au obținut premii la olimpiadele internaționale în liceu pot primi burse lunare de până la 3.300 de lei, potrivit noii metodologii-cadru / Nu toate universitățile și-au definitivat încă regulile pentru celelalte burse

Studenții înmatriculați în anul I la universitățile din țară, care au obținut premii la olimpiadele școlare internaționale, primesc burse de excelență olimpică/internațională, cu sume de la 1.650 până la 3.300…
Vezi articolul

Premierul Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat, care a validat amnistierea plagiatorilor prin proiectele de legi ale educației, către elevi și profesori: Atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus prin Proiectul ”România educată” necesită așezarea învățământului românesc pe principii noi

„Atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus prin Proiectul ”România educată” necesită așezarea învățământului românesc pe principii noi care să asigure accesul la educație de calitate și să valorifice potențialul…
Vezi articolul