Lecții online cu profesori ucraineni pentru copiii refugiaților

998 de vizualizări
Refugiați ucraineni trec granița în România prin vama Sighetu Marmației, Maramureș, miercuri, 2 martie 2022 / Foto: INQUAM Photos – Silviu Filip
Copiii refugiaților din Ucraina pot studia online cu profesori, în limba lor nativă. O inițiativă în acest sens este Anticrisis Lab 2022 (ACLab), platforma este lansată de YEP! în parteneriat cu Ministerul Ucrainean al Transformării Digitale și Ministerul Educației și Științei.

Doritorii de a studia online, cu profesori nativi ucraineni, urmează să se înregistreze pe platforma www.aclab.center. Lecțiile vor fi predate conform programului școlar ucrainean, elevii păstrând astfel legătura cu semenii și comunicând în limba maternă.

La moment, platforma se focusează pe 3 inițiative:

  • Școala – organizarea lecțiilor online pentru copiii de toate vârstele;
  • Consiliere psihologică – suport profesionist pentru depășirea situațiilor de impas generate de război;
  • Voluntariat – implicarea în activități de comunitate.

Platforma www.aclab.center își propune să conecteze comunitatea ucrainenilor și să îi ajute să depășească efectele negative ale războiului.

Sunt invitați să aplice:

  • Profesori de școală, vorbitori de limbă ucraineană, care sunt pregătiți să susțină lecții online;
  • Psihologi vorbitori de ucraineană – pentru sprijinirea refugiaților;
  • Voluntari în echipa YEP!, care ar ajuta la coordonarea problemelor operaționale.

Toți doritorii de a contribui și a-și aduce aportul în una din aceste inițiative (sau una nouă, pe care o credeți importantă), pot completa acest formular: www.aclab.center.

În urma războiului din Ucraina, în Republica Moldova au emigrat peste 130.000 de persoane, majoritatea: femei și copii.

Despre YEP! Moldova și Ucraina

YEP! este o organizație care activează în Moldova și Ucraina, dezvoltă early stage startups.
Începând cu anul 2016, YEP! a organizat în Moldova 7 ediții de Pre-accelerare, 10 Hackathoane și Ideathoane, 100 de evenimente locale, regionale și internaționale, pentru elevi, studenți și antreprenori inovativi, la care au participat peste 5000 de persoane.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Liviu Papadima, despre programa pentru Bacalaureat: Este un examen care ar trebui să verifice ce a deprins elevul din programa pentru patru ani, să faci o altă programă specială pentru un examen este o aberație, un nonsens pedagogic

„Am întrebat și mai mulți pedagogi să-mi spună dacă în alte părți există o programă educațională pentru liceu și o programă specială, separată și foarte diferită pentru examenul final. Însăși…
Vezi articolul

Marian Preda, rectorul Universității din București: Trebuie să avem un muzeu al regimurilor totalitare în centrul Capitalei, la clădirea de la balconul căreia dictatorul Ceaușescu a rostit ultimul mesaj. Tinerii să vină să vadă cum e să stai 24 de ore în apartamente la o temperatură de 15° și cu frigiderele goale / E foarte important ca noul guvern să ia decizia cât mai curând

Rectorul Universității din București, Marian Preda, a spus că România trebuie să aibă un muzeul al regimurilor totalitare, în centrul Bucureștiului, pentru ca generațiile de tineri să afle mai bine…
Vezi articolul

Ministrul Educației anunță cu două săptămâni întârziere publicarea raportului de la testarea standardizată privată, făcută în iunie, fără să scoată în evidență niciun rezultat din acesta. Folosește prilejul pentru a promova din nou „propria Bancă de instrumente de evaluare standardizată” a ministerului, care ar fi gata peste doi ani

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță vineri seara publicarea raportului de la testarea standardizată privată, făcută în iunie, în peste 500 de școli și licee. Oficialul semnează un comunicat de presă…
Vezi articolul