Lecții online cu profesori ucraineni pentru copiii refugiaților

996 de vizualizări
Refugiați ucraineni trec granița în România prin vama Sighetu Marmației, Maramureș, miercuri, 2 martie 2022 / Foto: INQUAM Photos – Silviu Filip
Copiii refugiaților din Ucraina pot studia online cu profesori, în limba lor nativă. O inițiativă în acest sens este Anticrisis Lab 2022 (ACLab), platforma este lansată de YEP! în parteneriat cu Ministerul Ucrainean al Transformării Digitale și Ministerul Educației și Științei.

Doritorii de a studia online, cu profesori nativi ucraineni, urmează să se înregistreze pe platforma www.aclab.center. Lecțiile vor fi predate conform programului școlar ucrainean, elevii păstrând astfel legătura cu semenii și comunicând în limba maternă.

La moment, platforma se focusează pe 3 inițiative:

  • Școala – organizarea lecțiilor online pentru copiii de toate vârstele;
  • Consiliere psihologică – suport profesionist pentru depășirea situațiilor de impas generate de război;
  • Voluntariat – implicarea în activități de comunitate.

Platforma www.aclab.center își propune să conecteze comunitatea ucrainenilor și să îi ajute să depășească efectele negative ale războiului.

Sunt invitați să aplice:

  • Profesori de școală, vorbitori de limbă ucraineană, care sunt pregătiți să susțină lecții online;
  • Psihologi vorbitori de ucraineană – pentru sprijinirea refugiaților;
  • Voluntari în echipa YEP!, care ar ajuta la coordonarea problemelor operaționale.

Toți doritorii de a contribui și a-și aduce aportul în una din aceste inițiative (sau una nouă, pe care o credeți importantă), pot completa acest formular: www.aclab.center.

În urma războiului din Ucraina, în Republica Moldova au emigrat peste 130.000 de persoane, majoritatea: femei și copii.

Despre YEP! Moldova și Ucraina

YEP! este o organizație care activează în Moldova și Ucraina, dezvoltă early stage startups.
Începând cu anul 2016, YEP! a organizat în Moldova 7 ediții de Pre-accelerare, 10 Hackathoane și Ideathoane, 100 de evenimente locale, regionale și internaționale, pentru elevi, studenți și antreprenori inovativi, la care au participat peste 5000 de persoane.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bursele de excelență pentru elevii olimpici care învață în școli particulare nu s-au plătit până acum, la 3 luni de la debutul școlii. Președintele Federației Părinților anunță că banii nu vin de la Ministerul Educației, ci „de la centru“ și că „se așteaptă publicarea unei hotărâri de guvern”

Elevii din școlile private sau confesionale, care au dreptul la burse de excelență olimpică unu și doi, la fel ca elevii de stat, conform regulilor de acordarea burselor în acest…
Vezi articolul

Ministrul Educației: Dacă noi vom continua acest proces de predare și examinare online fără să fim pregătiți, fără să avem platforme de evaluare securizate, nu vom face altceva decât să încurajăm frauda de la vârste fragede / După această perioadă lucrurile vor merge mult mai mult către predarea online

“Dacă noi vom continua acest proces de predare şi examinare online fără să fim pregătiţi asta însemnând fără să avem profesori pregătiţi, fără să avem acces generalizat la internet şi…
Vezi articolul

Testele de antrenament pentru elevii care vor da Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat 2023 nu vor mai fi publicate, spune șeful instituției care face subiectele de examen: „Pot fi folosite cele din anii anteriori”

În anul școlar 2022-2023, nu o să mai fie publicate teste de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, cei care urmează să susțină Evaluarea Națională și examenul…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai va testa efectele alimentației „Carpato-Danubiene”, care respectă principiile dietei mediteraneene dar cu produse românești. Rectorul Daniel David: Mă voi înscrie alături de studenți în studiu. Ținta: seturi de politici publice pentru un comportament alimentar sănătos, inclusiv în școli

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anunță că inițiază proiectul CARPO ce vizează construirea unui comportament alimentar sănătos, în care testează efectele unui anumit tip de alimentație. „CARPO este acronimul alimentației «Carpato-Danubiene»,…
Vezi articolul