Lecții online cu profesori ucraineni pentru copiii refugiaților

996 de vizualizări
Refugiați ucraineni trec granița în România prin vama Sighetu Marmației, Maramureș, miercuri, 2 martie 2022 / Foto: INQUAM Photos – Silviu Filip
Copiii refugiaților din Ucraina pot studia online cu profesori, în limba lor nativă. O inițiativă în acest sens este Anticrisis Lab 2022 (ACLab), platforma este lansată de YEP! în parteneriat cu Ministerul Ucrainean al Transformării Digitale și Ministerul Educației și Științei.

Doritorii de a studia online, cu profesori nativi ucraineni, urmează să se înregistreze pe platforma www.aclab.center. Lecțiile vor fi predate conform programului școlar ucrainean, elevii păstrând astfel legătura cu semenii și comunicând în limba maternă.

La moment, platforma se focusează pe 3 inițiative:

  • Școala – organizarea lecțiilor online pentru copiii de toate vârstele;
  • Consiliere psihologică – suport profesionist pentru depășirea situațiilor de impas generate de război;
  • Voluntariat – implicarea în activități de comunitate.

Platforma www.aclab.center își propune să conecteze comunitatea ucrainenilor și să îi ajute să depășească efectele negative ale războiului.

Sunt invitați să aplice:

  • Profesori de școală, vorbitori de limbă ucraineană, care sunt pregătiți să susțină lecții online;
  • Psihologi vorbitori de ucraineană – pentru sprijinirea refugiaților;
  • Voluntari în echipa YEP!, care ar ajuta la coordonarea problemelor operaționale.

Toți doritorii de a contribui și a-și aduce aportul în una din aceste inițiative (sau una nouă, pe care o credeți importantă), pot completa acest formular: www.aclab.center.

În urma războiului din Ucraina, în Republica Moldova au emigrat peste 130.000 de persoane, majoritatea: femei și copii.

Despre YEP! Moldova și Ucraina

YEP! este o organizație care activează în Moldova și Ucraina, dezvoltă early stage startups.
Începând cu anul 2016, YEP! a organizat în Moldova 7 ediții de Pre-accelerare, 10 Hackathoane și Ideathoane, 100 de evenimente locale, regionale și internaționale, pentru elevi, studenți și antreprenori inovativi, la care au participat peste 5000 de persoane.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu îl felicită pe Patriarhul Daniel pentru implicarea în educație și societate. Tot azi, Sfântul Sinod prezidat de patriarh a criticat planurile privind educația sexuală în școli, promovate de ministru

Ministrul Sorin Cîmpeanu îl felicită, joi, pe Patriarhul Daniel, de ziua acestuia, pentru “activitatea susținută în spațiul educațional și social (…) contribuind la promovarea valorilor creștine în societatea românească”. Mesajul…
Vezi articolul
meditații în perioada în care școlile au fost închise

Orientarea școlară a copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES) în funcție de 4 niveluri de sprijin, CJRAE și unitățile de învățământ special ar urma să asigure educația acestora în toate grădinițele, școlile și liceele, de masă sau speciale – proiectul legii Deca

Există mai multe modificări care privesc copiii cu CES (cerințe educaționale speciale) în proiectul legii învățământului preuniversitar: 4 niveluri de sprijin, adaptarea curriculumului și servicii complementare în funcție de cele…
Vezi articolul

Reclamația Ligii Studenților din Iași la adresa Universității de Medicină „Grigore T. Popa”, după ce prezența în sesiune a fost condiționată de vaccinare sau un test negativ, respinsă definitiv de instanță ca nefondată

Curtea de Apel Iași a respins definitiv reclamația făcută de Liga Studenților din Iași la adresa Universității de Medicină „Grigore T. Popa”, care a condiționat prezența fizică la sesiunea din…
Vezi articolul