Lanurile de rapiță din sudul României au devenit vedetă la NASA. Imagini spectaculoase din satelit

1.463 de vizualizări
Foto: NASA via G4Media.ro
Unul dintre site-urile NASA a publicat marți imagini spectaculoase surprinse de un satelit deasupra sudului României, unde se văd lanuri galbene de rapiță. Imaginile au fost realizate deasupra zonei unde se intersectează râul Olt cu Dunărea, potrivit Ambasadei SUA la București, potrivit G4Media.ro.

”Câmpurile de aur din România”, se intitulează articolul, care arată că ”terenurile agricole verzi din sudul României s-au colorat în galben pe măsură ce rapița a înflorit. OLI (Operational Land Imager) de pe satelitul Landsat 8 a surprins aceste explozii de culoare în apropierea confluenței râurilor Olt și Dunăre la 12 aprilie 2024.

Plantele de rapiță și canola fac parte din familia Brassica, care include și varza și muștarul. Ele produc flori mici, de un galben strălucitor, care, în masă, acoperă câmpuri întregi de aur”, arată NASA.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de Nextlab.tech

Elevii de gimnaziu de la Liceul Tehnologic din Fierbinți au pornit „de la zero” cu robotica și au ajuns pe locul 13 în topul Roboșcolilor / „Am fi meritat și noi un pic de atenție din partea inspectoratului”, când s-au făcut centrele de excelență în Ialomița, spune profesoara de Chimie Loredana Chivu, coordonatoarea echipei

Clubul de robotică de la Liceul Tehnologic Fierbinți a început cu un laptop cu Linux și a continuat cu premii la concursul național de robotică Nextlab.tech. „Când am văzut copiii…
Vezi articolul

Regulamentul pentru încadrarea profesorilor pe posturi, publicat în Monitorul Oficial. Profesorii titulari și cei angajați pe perioadă determinată pot fi încadrați în regim de plata cu ora până la o jumătate de normă didactică de predare

Regulamentul pentru încadrarea profesorilor pe posturi a fost publicat, miercuri, 17 ianuarie, în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul nr. 6.876 din 22 decembrie 2023, document pentru aprobarea Normelor metodologice…
Vezi articolul

Doar 2 universități românești apar în top 1000 și încă zece în top 2000 al ranking-ului “web” al universităților, Webometrics. Ultima astfel de instituție din România – pe locul 27.000+ la nivel global

Universitatea Babeș Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca se află în fruntea instituțiilor românești de învățământ superior, incluse într-un clasament internațional al universităților în funcție de prezența lor “pe web”, Webometrics. Doar…
Vezi articolul