Laboratoare de Chimie deschise elevilor de la clasele a VII-a până la a XII-a, pentru a realiza experimentele din manuale, anunță Universitatea Politehnica Timişoara

339 de vizualizări
Laboratoare deschise elevilor / Foto: Facebook.com/ Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului Timișoara
Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara (UPT) a lansat în această săptămână Programul Laboratoare de Chimie deschise elevilor şi profesorilor din învăţământul preuniversitar, în cadrul căruia şcolarii pot pătrunde în tainele chimiei pentru a descoperi frumuseţea acestei ştiinţe, transmite Agerpres.

Programul se adresează tuturor elevilor care studiază chimia, de la clasa a VII-a și până la clasa a XII-a. Universitatea permite accesul liber al elevilor, însoţiţi de un profesor, în laboratoarele Facultăţii de Chimie, pentru a realiza o parte din experimentele de chimie prezentate în manuale, anunță UPT în cadrul unui comunicat de presă.

Programul Laboratoare de Chimie deschise se va desfăşura în perioada 20 martie – 15 iunie 2023, în cele două clădiri ale facultăţii, din bulevardul Vasile Pârvan nr. 6 (Chimie Anorganică) şi strada Carol Telbisz nr. 6 (Chimie Organică).

„Universitatea Politehnica Timişoara a cultivat mereu o bună relaţie de colaborare cu elevii şi cu şcolile, organizând o serie de cursuri, concursuri şi evenimente dedicate acestora, de la ”Politehnica Timişoara – un pas spre viitorul tău!”, Caravana UPT, şcoli de vară, cursuri de pregătire pentru bacalaureat şi admiterea la facultate, până la burse acordate elevilor premiaţi la concursuri naţionale şi internaţionale, premii acordate elevilor care fac performanţă, indiferent de domeniu sau chiar susţinerea unor activităţi ale elevilor”, anunță instituția de învățământ superior.

Iniţiativa se adaugă programului de meditaţii gratuite la disciplinele Chimie Anorganică şi Chimie Organică intitulat ”Cu UPT învăţ CHIMIE”, destinat elevilor de liceu care se pregătesc pentru examenul de bacalaureat, oferind cursuri gratuite de pregătire predate de cadre didactice universitare de la Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara. „Prin acest program se urmăreşte recuperarea materiei restante, aprofundarea cunoştinţelor în domeniile menţionate, formarea de competenţe necesare absolvenţilor de liceu, precum şi familiarizarea elevilor cu cerinţele subiectelor pentru susţinerea examenului de bacalaureat”, se arată în comunicat.

Mai multe detalii, pe pagina de Facebook a Facultății de Chimie din cadrul Universității Politehnica Timișoara.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Marius Nistor, FSE Spiru Haret: Personalul didactic auxiliar și nedidactic nu ar trebui să fie trecut în șomaj tehnic. Contabilul este singurul care poate face plăți, secretarul face statele de plată

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” reacționează printr-un comunicat la declarația premierului Ludovic Orban privind trecerea în șomaj tehnic și implicit diminuarea veniturilor pentru personalul administrativ din școli. Liderul sindical…
Vezi articolul

Vlad Voiculescu: Școlile ar trebui redeschise în București / Vom avea protocoale de testare pentru elevi. Dacă un elev va fi confirmat, toată clasa va fi testată / De asigurarea acestor lucruri se va ocupa fie conducerea școlii, fie structurile din subordinea Ministerului Sănătății

Vom avea protocoale de testare pentru elevi. Dacă un elev va fi confirmat, toată clasa va fi testată, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu pentru Europa FM. Oficialul a spus…
Vezi articolul

CNSU: Toate școlile dintr-un județ trec în online, dacă se ocupă 75% din paturile de spital destinate COVID-19 din județul respectiv, potrivit noilor scenarii care intră în vigoare de luni / Rata de vaccinare a profesorilor a fost eliminată

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis în această seară să schimbe criteriile de la care școlile trec în sistem online. Acest lucru va depinde de rata de ocupare…
Vezi articolul