La „vânătoare” de chirii în cea mai scumpă piață rezidențială din țară, în prag de reîntoarcere a studenților. Harta prețurilor în orașul universitar Cluj-Napoca și experiența de chiriaș

2.823 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
În Cluj-Napoca, sumele cerute pentru chirii au crescut cu 12% în interval de un an, arată datele unui portal care monitorizează piața imobiliară din țară, scrie Economedia.ro.
  • Studenții sunt nemulțumiți de decizia ministerului de a se relua cursurile în format fizic, pentru că mulți studenți au renunțat la cazare pe perioada pandemiei, când cursurile se țineau online. Studenții din Cluj au și protestat săptămâna trecută din acest motiv.

Cluj-Napoca a ajuns cel mai scump oraș din țară și piața chiriilor, lăsând în urmă alte mari centre universitare. Asta chiar și înainte să revină studenții sau valurile de refugiați care au nevoie de locuințe. Proprietarii cer aici sume de peste 220 de euro pentru o garsonieră de 20 și un pic de metri pătrați, iar pentru apartamentele de două camere sumele trec de 350 de euro, ajungând chiar la 500 de euro. Sau mai mult.

Acesta este contextul în care mii de studenți s-au văzut nevoiți să se întoarcă pentru a relua cursurile în format fizic la universități și în care a apărut încă o categorie specială de persoane care au nevoie de locuințe: refugiații care fug de războiul din Ucraina și dintre care unii ar putea avea nevoie de chirii pe termen mediu. Cum arată harta chiriilor din Cluj, ce spun specialiștii imobiliari, cum se descurcă studenții și cum arată experiența unui proaspăt chiriaș? Economedia face o radiografie a celei mai scumpe piațe imobiliare a țării.

Citește analiza Economedia.ro.


2 comments
  1. Daca intrati pe site-uri de inchirieri, veti constata ca ce scrieti sint exagerari. Sunt apartamente de 2 camere si cu 350-500, cum scrieti, dar sunt multe si cu 300!!! Decente!

  2. Au dreptate studenții, o decizie luata de către minister fără sa se gândească și la alte aspecte, ca în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Obiectivele” presupus politice ale acuzațiilor de plagiat – noua eschivă a ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, devenit la rândul său subiectul unei anchete de presă. În cazul Ciucă, el trecuse de la argumentul irelevanței la cel al “coincidențelor” politice. Cum s-au schimbat pozițiile PNL și ale președintelui Iohannis pe tema plagiatelor

Bagatelizarea acuzațiilor de plagiat ca simple instrumente de atac politic este linia la care apelează ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru a se apăra în fața acuzației că el însuși a…
Vezi articolul

Conferință organizată de Fundația Vodafone și Edupedu.ro

Domnica Petrovai: Școala are nevoie să devină un spațiu de siguranță psihologică. Înseamnă un sentiment de apartenență, opusul izolării și singurătății pe care mulți profesori îl resimt în școală

„Școala are nevoie să devină un spațiu de siguranță psihologică”, atrage atenția psihologul clinician și psihoterapeutul Domnica Petrovai. „Sănătatea emoțională a copiilor depinde foarte mult de sănătatea emoțională a adulților,…
Vezi articolul

Tabloul dezechilibrelor din școala românească, într-un raport al Comisiei Europene: bani prea puțini, sprijin cvasiinexistent pentru elevii din mediile dezavantajate, lipsă de putere pentru școlile sărace

Accesul inegal al elevilor la învățătură, exacerbat de criza corona și trecerea la școala online, pune presiune pe autoritățile române să acționeze cu măsuri concrete în sprijinul elevilor defavorizați. Cât…
Vezi articolul

„Taxă pentru liber la furat prin doctorate plagiate sau încă o șansă pentru premierul Ciucă” – așa califică senatorul USR Ștefan Pălărie propunerea PNL ca cei care renunță la titlul de doctor să dea banii de școlarizare înapoi statului

„Dacă ești prins că ai plagiat, poți să renunți la titlu, mergi la casierie, dai niște bani (contravaloarea cursurilor) și ai scăpat”, scrie senatorul USR Ștefan Pălărie într-un mesaj pe…
Vezi articolul