La o săptămână de la încheierea dezbaterilor, ministrul Cîmpeanu anunță aproape 10.000 de amendamente la proiectele de legi și că în minister e foarte mult de muncă: „În paralel, lucrăm la lista elevilor care au obținut nota 10 la Bacalaureat și la Evaluarea Națională”

1.237 de vizualizări
Foto: Simion Mechno – Agerpres Foto
„Lucrăm la lista elevilor care au obținut nota 10 la Bacalaureat și la Evaluarea Națională. Pe 3 septembrie vom avea închisă această listă, după ce vor fi anunțate și rezultatele după contestații, pentru sesiunea de toamnă a bacalaureatului”, a declarat luni seară ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la TVRInfo. Declarația acestuia vine după ce a fost întrebat ce propuneri noi vor fi adăugate în cele două proiecte de legi.

Ministrul Educației a fost întrebat de moderatoare dacă, din acele amendamente, propuneri de modificare referitoare la cele două proiectele de lege, a identificat câteva ce urmează să fie adăugate. De asemenea, moderatoarea i-a cerut să dea câteva exemple. Cîmpeanu a spus că au fost centralizate 9.864 de amendamente, deci aproape 10.000. „Acum, facem o centralizare a propunerilor care au fost preluate, sunt zeci, poate sute de propuneri care au îmbunătățit proiectele celor două legi”.

Cu toate acestea, ministrul Cîmpeanu nu a oferit un exemplu concret, ci a vorbit despre concursul de admitere în licee și examenul de bacalaureat, precum și de primele de instalare pentru profesorii care se titularizează în mediul rural, aspecte deja cunoscute. Propunerea legată de primele de instalare a fost adusă în atenție de acesta încă de săptămâna trecută. – detalii aici

Ministrul a subliniat că „numărul amendamentelor este impresionant”: „Facem public pe site-ul Ministerului Educației tabelul cu cine a propus, ce a propus, ce articole dorește să schimbe, și am ajuns la 9.864 (de propuneri – n. red.). Îmi exprim speranța că săptămâna aceasta vom finaliza acest proces. S-a lucrat și sâmbătă, și duminică, s-a lucrat de dimineața până noaptea în Ministerul Educației, asta se face și acum, în paralel cu ordinul de ministrul cu criteriile de acordare a burselor, în paralel cu pregătirile pentru deschiderea școlii (…)”.

La Evaluarea Națională, înainte de depunerea contestațiilor, au fost 221 medii de 10 la nivel național, potrivit rezultatelor publicate de Ministerul Educației. Cele mai multe medii de 10 au fost obținute de elevii care au dat examenul de final de clasa a VIII-a în București, unde 37 elevi au obținut media maximă. După contestații, au fost 237 de medii de 10 obținute la Evaluarea Națională, conform dosarului de presă al Ministerului Educației.

Foto: Captură Dosar presă_Ministerul Educației – Evaluarea Națională 2022

În privința examenului de Bacalaureat 2022, 162 de elevi din toată țara au luat media 10 înainte de contestații. După soluționarea contestațiilor, ministrul Cîmpeanu a declarat într-o conferință de presă că „avem încă 60 de medii de 10 pe lângă cele 162 de medii dinainte de contestații”.

Foto: Dosar presă Bacalaureat 2022- rezultate finale

Ministrul Educației a mai spus luni seara că „lucram, de asemenea, pentru a finaliza listele premianților români la olimpiadele internaționale”.

Sorin Cîmpeanu: „Lucram, de asemenea, pentru a finaliza listele premianților români la olimpiadele internaționale, iar Ministerul Educației va iniția o hotărâre de guvern prin care să crească semnificativ valoarea acelor premii, pentru că acei copii merită, copiii care fac performanță merită. Lucrăm la lista elevilor care au obținut nota 10 la Bacalaureat și la Evaluarea Națională. Pe 3 septembrie vom avea închisă această listă, după ce vor fi anunțate și rezultatele după contestații, pentru sesiunea de toamnă a bacalaureatului”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ Alocația zilnică pentru participanții la olimpiadele naționale școlare a fost dublată de Guvern, la 200 de lei, anunță ministrul Educației, care spune că și premiile pentru olimpicii naționali au fost majorate până la 1.000 de lei

Alocația zilnică pentru participanții la olimpiadele naționale era de 100 de lei, dar prin Ordonanță de Urgență Guvernul a majorat-o la 200 de lei, a anunțat în urmă cu puțin…
Vezi articolul

Consultările publice pe tema calendarului școlar 2023-2024 au fost „de formă”, semnalează Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România (FePAL): Ministerul Educației nu a acceptat niciunul dintre amendamentele importante

Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România (FePAL) atrage atenția că „Ministerul Educației nu a acceptat niciunul dintre amendamentele importante și care vizau interesul suprem al elevului” și consultările publice…
Vezi articolul