La nivel naţional 30 de elevi au depășit temperatura impusă, adică 37,3ºC, în prima zi de şcoală, susţine preşedintele Federaţiei Părinţilor

15.026 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
În toate şcolile redeschise pentru elevii de ani terminali au existat 30 de cazuri la nivel naţional în care a fost depășită temperatura 37,3ºC la intrarea în unitatea de învăţământ, pe 2 iunie, potrivit lui Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar (FNAP-IP).

“În prima zi de revenire la școală, pentru elevii de cls. 8 și 12, au fost 30 de elevi care au depășit temperatura impusă, adică 37.3”, a scris Cristache pe Facebook.

Conform procedurii, aceştia nu au fost lăsaţi să intre în şcoală, medicul care măsoară temepratura putând să îi direcţioneze către medicul de familie.

Măsurile pe care trebuie să le găsească elevii la școală:
  • la intrarea în unitatea de învățământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius) de către cadrul medical care va asigura asistența medicală pe întreaga durată a desfășurării activităților
  • parcursul prin curtea școlii până la intrarea în unitatea de învățământ se va realiza pe un traseu bine delimitat și semnalizat
  • la intrarea în unitatea de învățământ vor fi asigurate materiale și echipamente de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini)
  • în toate spațiile în care se vor desfășura activități cu elevii vor fi afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS CoV-2
  • unitățile sunt dotate permanent cu săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini
  • durata activităților petrecute de elevi în sălile de clasă va fi de cel mult:
    • 3 ore pentru elevii de liceu
    • 2 ore pentru elevii de gimanziu
    • 4 ore pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale
  • pauzele intermediare vor fi programate decalat, astfel încât elevii de la grupe diferite să nu interacționeze fizic
  • în sălile de clasă activitățile/examenele se vor desfășura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanță între elevi/candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 m față de altul
  • pupitrele/băncile vor fi individualizate/prestabilite și, de asemenea, se va asigura reprezentarea grafică a situării acestora la intrarea în sală (oglinda sălii)
  • colectarea măștilor se va face în locuri special, semnalizate corespunzător
  • la sfârșitul activităților, elevii vor primi o nouă mască de protecție.

Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea


14 comments
  1. Da, sunteti cei sacrificati ca sa vada guvernul daca dupa ridicarea restrictiilor se poate reveni la normal.Prima linie dupa relaxare: elevii care ” trebuie” sa dea examene si profesorii.Doar nu vor scoate capul in lume fara masca chiar dumnealor.Intai vor sa vada daca este sigur pt ei.Voi sunteti cei sacrificati

  2. Cât puteți sa mințiți vă întreb și eu? Numai de la mine de la clasa au avut 5 copii peste această temperatură înregistrată, iar eu am avut 38.5. Intr o singură clasă!!! Din 300 de mii de copii, cel puțin. Nu va e un pic rușine?

  3. Cred ca cel putin 10 copii au fost depistati cu “temperatura” (termometrul de la liceul unde stiudiez da mari rateuri) in prima zi de scoala doar la liceul meu. In plus la cine nu mergea se spunea frumos ca au 36.2/36.3. Frumoase masuri ati implementat. Ma simt in siguranta!

  4. E plin FB de sfaturi ca la plecarea de acasa sa ia copilul un nurofen sau paracetamol si asa sa fenteze masurarea temperaturii! La asa ceva s-a ajuns!!!

  5. Mă întreb, oare celor care dau la Evaluarea Națională/BAC prima probă, iar la a doua au temperatură ce li se întâmplă? Dau din nou proba in sesiunea specială? Dau doar proba la care nu au putut merge?

  6. Iata ce s-a intamplat in Israel de la începutul școlii.

    https://m.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/crestere-alarmanta-a-cazurilor-noi-de-covid-19-in-randul-elevilor-israelieni-la-doua-saptamani-de-la-deschiderea-scolilor-1316933

    Si da, in gâtul elevilor asimptomatici, nu mai zic de a celor simptomatici, “zac” viruși asa cum zicea neamțul ala din articolul de ieri sau alaltăieri de pe edupedu. Anunt de pe acum ca simt pe sira spinării cum guvernul va hotărî în maxim o săptămână ca nu mai este necesară masca. O va purta numai cine va dori la bac. Adică profesorii, ptr ca se tem pentru sănătatea lor. Tinerii, în mare majoritate, oricum gândesc că ei nu pățesc nimic si cam asa este, si ca doar “bosorogii” mor.

  7. Nu cred ca sunt doar 30 de elevi. Pe data de 2 am fost la liceu, dar la intrare nu ne-a luat nimeni temperatura. Am primit ce-i drept măști și dezinfectant, dar atât. A, și da, vorbim de un liceu din capitala… Capitala în care se fac centre de testări în scoli. Deci, unde sunt termometrele?

    1. Pe data de 3 am fost la scoala ca profesor. Am intrebat de masca si mi s-a spus ca numai elevii. Poate ca au primit si profesorii din anii terminali. Eu, nefiind cadru didactic implicat in pregatire, nu am primit nimic. Daca nu particilam la pregatire si intram in scoala si avem contact cu alti angajati, nu avem dreptul?

      1. Nu am primit nimic, nici profesorii care am lucrat cu elevii. Noi suntem doar carne de tun. În loc sa fi anulat examenele, Anisie ne sacrifica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ordonanța „mătură”. Cum ia premierul Ciolacu toți banii de la școli, rămași din burse pentru elevi neplătite sau din programul „corn, lapte și fructe”, ca să umple Fondul de rezervă și să evite rectificarea bugetară – proiect

Guvernul Ciolacu pregătește, printr-un proiect făcut de Ministerul de Finanțe, condus de ministrul PNL Marcel Boloș, un proiect de ordonanță de urgență de tip „mătură”. Mai exact, este vorba despre…
Vezi articolul

Transportatorii din Prahova suspendă “cursele de elevi” pentru că Ministerul Educației nu le-a decontat nici după 1 februarie facturile pe abonamentele elevilor din octombrie și noiembrie

Transportatorii din județul Prahova anunță că vor suspenda “cursele de elevi” de marți, 6 februarie, scrie Observatorul Prahovean. Aceștia nu au primit bani de la Ministerul Educației pentru decontul facturilor…
Vezi articolul

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara și deputat PNL: Tehnica numirii unui ministru prin rezultatul votului politic dominat de baronii locali din PSD a condus la nominalizarea unui nou ministru controversat la Educație

“Tehnica numirii unui ministru în Guvernul României, prin rezultatul votului politic dominat de baronii locali din PSD, a condus la nominalizarea unui nou ministru controversat pentru portofoliul Educației Naționale, cel…
Vezi articolul